REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Mieganti pora  (nuotr. 123rf.com)

Pagaliau tai tapo oficialu! Partneriai, kurie miega dešinėje lovos pusėje renkasi prastesnę lovos vietą, rašo mirror.co.uk.

16

Pagaliau tai tapo oficialu! Partneriai, kurie miega dešinėje lovos pusėje renkasi prastesnę lovos vietą, rašo mirror.co.uk.

REKLAMA

Pasak atliktų tyrimų, žmonės, kurie miega dešinėje lovos pusėje, yra linkę tapti didesniais pesimistais už tuos, kurie miega kairėje pusėje.

Taip pat, miegantys dešinėje lovos pusėje 3% dažniau nemėgsta savo darbo ir 7% daugiau kartų ryte atsikeli piktesni.

Anot tyrėjų, žmonės, kurie miega kairėje pusėje 10% daugiau mėgaujasi savo gyvenimu ir 8% daugiau myli savo darbą. Tai juos paskatina ryte atsibusti žvaliais ir patenkintais savo gyvenimo kokybe.

Kairė pusė – geriausia?

Jungtinės Karalystės baldų įmonė „Sealy UK“ atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 1 tūkst. suaugusiųjų. Pasirodo, kad vienišiai, kurie valdo dideles kompanijas, dažniau renkasi miegoti dešinėje lovos pusėje, o žmonės, kurie yra apsupti daugybės draugų – miega kairėje lovos pusėje.

REKLAMA
REKLAMA

Sealy UK“ įmonės miego ekspertą Neil Robinson šio tyrimo rezultatai iš tiesų sudomino. „Šis tyrimas parodė gana įdomia tendenciją. Ar iš tiesų galima teigti, kad kairioji lovos pusė yra geriausia? Tačiau daugelis žmonių yra įpratę miegoti tam tikroje lovos pusėje, todėl pokyčiai jiems gali būti ir ne tokie jau lengvi“, - sakė jis.

Tačiau kai kurioms poroms nereikia nerimauti, kurioje lovos pusėje jie privalo miegoti. Remiantis atliktu tyrimu, 1 iš 3 porų miega atskirose lovose. Beveik pusė porų dėl partnerio knarkimo miega net atskiruose kambariuose. O 1 iš 10 porų atskiria augintinis ar vaikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų