REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
119
Automobilis kelyje (nuotr. 123rf.com)

Praėjusio šimtmečio pabaigoje Lietuvoje buvo registruojama daug atvejų, kai nukentėdavo pakeleivingais automobiliais keliaujančios merginos. Visi puikiai žino „pakelių maniaku“ praminto iki gyvos galvos nuteisto Kazio Jonaičio istorija, bet tokių žudikų bei prievartautojų buvo gerokai daugiau.

119

Praėjusio šimtmečio pabaigoje Lietuvoje buvo registruojama daug atvejų, kai nukentėdavo pakeleivingais automobiliais keliaujančios merginos. Visi puikiai žino „pakelių maniaku“ praminto iki gyvos galvos nuteisto Kazio Jonaičio istorija, bet tokių žudikų bei prievartautojų buvo gerokai daugiau.

REKLAMA

Ši istorija aprašoma 1999-ųjų kriminalinių naujienų laikraščio „Akistata“ archyvuose. Nors prabėgo du dešimtmečiai, tačiau nėra abejonių, kad pavojus išlieka. Juolab, kad taip keliaujančio jaunimo vis daugėja ir daugėja. Nenorime nieko gąsdinti, tik primename, kad reikia būti itin atsargiems ir nepasitikėti kiekvienu „nekaltu“ pasiūlymu pavėžėti...

Užpuolė dvi merginas

Kaišiadoryse prieš beveik 20 metų buvo sulaikytas 29-erių Elektrėnų gyventojas. Šis anksčiau neteistas ir statybininko profesija individualiai užsiimantis vyras buvo įtariamas bandymu išžaginti dvi jaunas merginas – 18-metę Rasą ir 15-metę Iloną (vardai pakeisti – aut. past.). Pasisekė, kad merginoms užteko drąsos ir jėgų nuo užpuoliko apsiginti.

REKLAMA
REKLAMA

Tą rytą merginos tranzavo iš Vilniaus į Kauną. Vienas paslaugus vairuotojas jas pavėžėjo iki Elektrėnų. O netrukus sustojo ir dar vienas vyras, kuris sutiko pavežti merginas iki Kauno. Merginos įsitaisė ant galinės sėdynės. Tikėtina, kad planas vairuotojo galvojo gimė spontaniškai. Jis pasakė merginos, kad jam reikia trumpam stabtelėti Kaišiadoryje.

REKLAMA

Merginos neprieštaravo, bet kai pasukęs link Kaišiadorių, vairuotojas nusuko į miško keliuką, sunerimo. Tada vyras stabtelėjo ir pareiškė, kad už pavėžėjimą šios turės „atsiskaityti“. Merginos pasimetė, bet nesutriko. Kol viena grūmėsi su užpuoliku, kita išsitraukė dujų balionėlį ir papurškė užpuolikui tiesiai į akis.

Kol vyrai prasikrapštė peršinčias akis, merginos jau buvo spėjusios pasprukti ir pasislėpti miško tankmėje. Nieko nepešę vairuotojas grįžo namo ir tikėjosi, kad taip viskas ir liks. Bet merginos, prisiminusios tik užpuoliko automobilio spalvą, nuskubėjo į komisariatą.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant šykščios informacijos, pareigūnai operatyviai nustatė įtariamąjį. Šį rado uošvių namuose. Vyras aiškino, kad merginos sutikusios su juo pasimylėti, jis esą šioms sumokėjęs po 10 JAV dolerių. Vis dėlto, šia versija pareigūnai nebuvo linkę tikėti. Kaip ir įtariamojo žmona, kuri buvo šokiruota tokio sutuoktinio elgesiu.

Grasino, kad užmuš

Gerokai mažiau pasisekė kitai kaunietei. Mergina sugalvojo tranzuoti iš Klaipėdos į Kauną. Bet Raseinių rajone ji buvo įvairiais būdais išžaginta. Sustojusį „Mazda“ automobilį vairavo apie 35-erių vyras.

Ilgą laiką rūsčios išvaizdos vyras nekreipė į keleivę dėmesio. Bet ties Raseiniai vyras staiga išsuko iš autostrados. Mergina labai išsigando ir bandė iššokti iš važiuojančios transporto priemonės. Bet buvo sugriebta už rankos ir nusviesta ant galinės sėdynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užpuolikas pradėjo keikti merginą bjauriausiais žodžiais, kalinių žargonu ir, jei ši priešinsis, pagrasino užmušti. Nuskriaudęs merginą, niekšas vėl sugrįžo į autostradą. Jis pasiekė Kėdainių rajoną, kur nuošalioje sodyboje ketino dar kartą pasinaudoti mergina.

Supratusi, kas jos laukia, mergina koja sugebėjo išmušti galinių durelių lango stiklą. Ir iššoko lauk. Įvykį matė netoliese dirbę ūkininkai, todėl užpuolikas nieko nelaukęs pasišalino. Ji iškart kreipėsi į policijos pareigūnus. Buvo paskelbta įtariamojo paieška.

Anot pareigūnų, nors tokių atvejų tikrai pasitaikė nemažai, bet reikia nepamiršti, kad nemenka dalis merginų – bijodamos prievartautojų keršto – apskritai nesikreipė į pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų