REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
„Facebook“

Pastaraisiais mėnesiais turbūt dažnas žmogus pastebėjo, kad „Facebook“ pasikeitė. Kai kurie vartotojai mato daug mažiau naujienų, kurias anksčiau matydavo keliskart per dieną.

16

Pastaraisiais mėnesiais turbūt dažnas žmogus pastebėjo, kad „Facebook“ pasikeitė. Kai kurie vartotojai mato daug mažiau naujienų, kurias anksčiau matydavo keliskart per dieną.

REKLAMA

Be kitų pokyčių, kuriuos pajuto daugelis, „Facebook“ pagaliau atsakė į kone labiausiai kankinantį klausimą. Koks „Facebook“ turinys yra nepageidaujamas socialiniame tinkle, kitaip sakant, už ką jus gali be gailesčio išmesti iš „Facebook“.

Kompanija pagaliau tai paviešino ir sudėjo taisykles į 27 puslapių dokumentą, rašoma „Daily Mail“.

„Facebook“ pristatė dalykus, kurie tinkami viešinti ir kurių geriau niekada nesidalyti socialiniame tinkle. Sąraše detaliai nurodoma, kuris yra nepageidaujamas. Už kai kuriuoe viešinamus dalykus jus gali ne tik išmesti iš „Facebook“, bet taip pat ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Sąraše paminėti tokie dalykai: seksualumą demonstruojantis turinys, neapykantą ir nesantaiką kurstantys įrašai, nuogumas, seksualinis smurtas ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

„Facebook“ taip pat suteiks vartotojams teisę apskųsti sprendimą išimti kai kurias nuotraukas, vaizdo įrašus ar kitą turinį.

REKLAMA

Jeigu jūsų turinys bus pašalintas, jums bus pranešta ir suteikiama galimybė paprašyti papildomos peržiūros.

Tai paskatins moderatorių per 24 valandas pranešti „Facebook“ ir peržiūrėti jūsų įrašus.

Atnaujintomis „Facebook“ taisyklėmis jau naudojasi 7600 moderatorių.

Gairės, kurias paviešino kompanija, padeda nuspręsti, ar medžiaga turėtų būti pašalinta iš „Facebook“. Nors patys standartai nepasikeitė, atsirado keli įdomūs dalykėliai.

Pavyzdžiui, kai kuriais atvejais nieko blogo viešinti krūtinės nuotrauką, jeigu kalbama apie motiną, kuri maitina vaikus, tačiau šiame dokumente išsamiau išdėstyta, kas yra laikoma seksualiniu išnaudojimu, ir kaip tam būtų galima užkirsti kelią.

REKLAMA
REKLAMA

Skaitant paviešintas taisykles kyla daug klausimų. Akivaizdu, kad sunkiausia bus moderatoriams, kurie turės nuspręsti, ar turinys tinkamas „Facebook“, ar ne.

Pavyzdžiui, jie turės nuspręsti, ar paviešintas vaizdo įrašas skatina seksualinį smurtą arba valgymo sutrikimus, ar tai yra žinutė, kuri turėtų padėti žmonėms kovoti su tokiais sutrikimais. Jeigu abiem atvejais bus paviešinta nuotrauka, kurioje bus daug nuogumo, gali atsirasti riba, kurią bus sunku suprasti net ir moderatoriams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų