REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
 Lina Latvienė, Varėna (nuotr. skaitytojo)

Atsakė, kada sulauksime šiltesnių orų

Išsami orų prognozė

Nešykštėjęs saulėtų dienų oras po truputėlį traukiasi iš Lietuvos ir jo vietoje įsitaiso lietingi ir apniukę orai. Gera žinia yra ta, kad saulėti orai grįš jau visai greitai.

27

Nešykštėjęs saulėtų dienų oras po truputėlį traukiasi iš Lietuvos ir jo vietoje įsitaiso lietingi ir apniukę orai. Gera žinia yra ta, kad saulėti orai grįš jau visai greitai.

REKLAMA

Rytojaus dieną protarpiais numatomas lietus. Vėjas besikeičiančios krypties, 7–12 m/s, vietomis gūsiai sieks 15 m/s. Aukščiausiai temperatūra kils iki 10–12 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį daug kur palis, dieną vyraus trumpi lietūs. Temperatūra naktį kris iki 2–4 laipsnių, dieną kils iki 11–13 laipsnių.

Penktadienį ir šeštadienį dar vyraus panašūs orai. Naktimis temperatūra kris iki 2–4 laipsnių. Dienomis šils iki 12- 15 laipsnių, vietomis iki 16 laipsnių šilumos. Bus debesuota, lietinga.

Naktį į sekmadienį numatomi pokyčiai. Temperatūra turėtų pakilti, dienomis ji sieks 21-23 laipsnius šilumos.

„Savaitės pradžioje orai numatomi dar visai neblogi, vėjas rims, taip jis pūs iš šiaurinių platumų, todėl neypatingai karšta bus. Šils vos virš 10 laipsnių. O po to orai aprimsta ir iki savaitės antro pusės bus jau ramūs ir tokie vidutiniški. Bet su lietumi, vis palis, tai daugiau, tai mažiau, vasariškas toks lietutis“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija. 

REKLAMA
REKLAMA

Balandį orai dar būna įvairūs

Balandžio mėnesį įvairūs temperatūros nukrypimai dar yra galimi, kartais pasitaiko ir sniego, tačiau jis tendencingai mažėja. 

REKLAMA

„Balandį pasitaiko įvairių recidyvų. Yra buvę balandžių, kuomet ir sniego būdavo, kad labai dažnai to nebūna. Dabar toks reiškinys sutinkamas rečiau. Sniego tikrai turėjome kelis metus, o dabar jis pasitaiko rečiau. Balandžio nebe sulaukia sniegas, nežiūrint to, kad kartais pasnyguriuoti gali, bet tai nėra tas sniegas, kuris užsibūna. Žemė šyla, temperatūra auga, todėl jis greitai nutirpsta“,– kalbėjo klimatologas Donatas Valiukas.

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos 9 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 6 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) – 13 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 13 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 11 laipsnių šilumos, Nemune (Druskininkuose) – 14 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) – 11 laipsnių, Kuršių mariose – 10– 12 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų