REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje su dviejų dienų oficialiu vizitu lankosi Norvegijos sosto įpėdinis kronprincas Haakonas ir kronprincesė Mette-Marit.

Lietuvoje su dviejų dienų oficialiu vizitu lankosi Norvegijos sosto įpėdinis kronprincas Haakonas ir kronprincesė Mette-Marit.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su būsimuoju Norvegijos karaliumi aptars dvišalius santykius, bendradarbiavimą NATO ir regiono saugumo užtikrinimo klausimus, tarpusavio ryšių stiprinimą ekonomikos, energetikos ir kultūros srityse. Kronprinco šeimą lydės Norvegijos gynybos ministro ir aukšto lygio verslo delegacijos.

REKLAMA

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Nerijus Aleksiejūnas sako, kad šis vizitas atspindi glaudžius Lietuvos santykius su Šiaurės šalimis.

„Visos penkios Šiaurės šalys apsilankė Lietuvoje per keturis šių metų mėnesius“, – BNS sakė diplomatas.

Norvegiją jis pavadino „svajonių partnere“ Lietuvos užsienio politikoje dėl ryšių gynybos ir ekonomikos srityse.

Per vizitą Prezidentūroje bus pasirašyti du memorandumai dėl Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo 2014–2021 m. įgyvendinimo. Nors Norvegija nėra ES narė, tačiau priklauso Europos ekonominei erdvei ir teikia Lietuvai finansinę paramą socialiniams skirtumams mažinti.

REKLAMA
REKLAMA

Naujuoju finansinės paramos laikotarpiu Norvegija Lietuvai skirs daugiau kaip 115 mln. eurų verslo plėtrai, inovacijoms ir moksliniams tyrimams skatinti, sveikatos apsaugai, socialiniam dialogui, aplinkosaugai ir energijos efektyvumui stiprinti.

Prezidentė su karališkąja pora taip pat aplankys Signatarų namus ir apžiūrės ten eksponuojamą Vasario 16-osios aktą.

Oficialaus vizito Lietuvoje metu kronprincesė Mette-Marit su D. Grybauskaite atidarys dvišalį verslo forumą. Norvegijos karališkąją porą Lietuvoje lydės 20 įmonių verslo delegacija. Per verslo forumą pagrindinis dėmesys bus skirtas inovacijoms, informacinėms, kibernetinio saugumo ir gynybos technologijoms.

Norvegija patenka į didžiausių užsienio investuotojų dešimtuką Lietuvoje. Mūsų šalyje veikia 250 norvegų įmonių. Savo ruožtu Lietuva yra didžiausia Norvegijoseksporto rinka iš Baltijos šalių.

Karališkajai porai tai yra pirmasis vizitas Lietuvoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų