REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Laimutis Sėdžius (nuotr. Organizatorių)

Apie nusikalstamojo pasaulio užkulisius bei herojų gyvenimo kryžkeles pasakojantis vienas populiariausių TV3 serialų „Pasmerkti IV“ ir toliau žiūrovams garantuoja ne tik įtemptą siužetą, bet ir įsimintinus personažus, kuriuos įkūnija geriausi Lietuvos aktoriai.

11

Apie nusikalstamojo pasaulio užkulisius bei herojų gyvenimo kryžkeles pasakojantis vienas populiariausių TV3 serialų „Pasmerkti IV“ ir toliau žiūrovams garantuoja ne tik įtemptą siužetą, bet ir įsimintinus personažus, kuriuos įkūnija geriausi Lietuvos aktoriai.

REKLAMA

Vienas jų – televizijos, teatro bei kino veteranas, visuomenės bei politikos veikėjas Laimutis Sėdžius, daugeliui puikiai pažįstamas iš tokių nostalgiją keliančių TV projektų kaip „Sveikinimų koncertas“ ir „Dainų dainelė“.

Kaip pradėjote savo karjerą? Galbūt nuo mažens svajojote tapti aktoriumi? Ar aktorystės mokslai buvo spontaniškas sprendimas?

Nebuvo spontaniškas. Dar kai mokiausi mokykloje, stengdavausi visur dalyvauti, buvau labai aktyvus. Esu dalyvavęs ir skaitovų konkursuose, šokių rateliuose, lankiau muzikos mokyklą. Atėjus paskutiniams metams, manęs mokytoja paklausė, ar nenorėčiau stoti į aktorinį. Kadangi nebuvau išsirinkęs norimos profesijos, pabandžiau ir man pasisekė – įstojau.

REKLAMA
REKLAMA

Karjerą televizijoje pradėjote nuo „Dainų dainelės“, toliau sekė „Sveikinimų koncertas“, kaip atsimenate tą laikotarpį?

Kadangi gyvenau Panevėžyje, o važinėjimai į Vilnių tais laikais būdavo labai brangūs, daugiau išleisdavau kelionėms nei uždirbdavau. Tada Panevėžyje atsidarė kelios televizijos ir pasiūlė vesti sveikinimus. Taip ir vedžiau „Sveikinimų koncertą“ devyniolika metų. Šiais laikais ši laida yra vertinama iš humoro perspektyvos, tačiau tuo metu buvo didelė dalis žmonių, kurie laukdavo laidos, buvo galima džiaugtis didžiuliais reitingais, o man tai buvo darbas, kaip ir įvairūs vaidmenys teatre.

REKLAMA

Seriale „Pasmerkti IV“ vaidinate gydytoją. Tokio pobūdžio vaidmenį jau esate turėjęs, ar jus tenkina toks tipažas?

Aš juokiuosi, nes dažniausiai man lietuvių serialuose tenka vaidinti arba gydytoją, arba kunigą. Kai režisierius Ramūnas Rudokas pasakė, kad seriale „Pasmerkti IV“ reikės vaidinti gydytoją, iškart tariau – puiku! O juokiuosi, nes mano sūnus dabar studijuoja Lietuvos Sveikatos mokslų universitete ir planuoja tapti mediku, tad šmaikštaujame, kad vienas bus gydytojas, o kitas tą rolę suvaidins.

Jeigu galėtumėte pakeisti kažką karjeroje, ar ką nors keistumėte?

Nenorėčiau nei laiko atsukti atgal, nei ką nors keisti, aš esu laimingas toje profesijoje, kurioje dirbu ir džiaugiuosi, kad yra galimybė dirbti. Visi sako, kad iš manęs būtų neblogas verslininkas. Sako, kad moku žmonėms kažką pasiūlyti, įrodyti ir jie patiki manimi. O šiaip norėjau būti ir gydytoju, bet dabar mano svajonę tęsia mano sūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Kokia, jūsų nuomone, yra sėkmingo aktoriaus paslaptis? Kas svarbiau: talentas ar tinkamos aplinkybės bei sutikti žmonės?

Mano nuomone, svarbūs yra abu veiksniai. Gali būti labai talentingas, bet jeigu reikiamu metu nepasirodysi reikiamiems režisieriams, paprasčiausiai nepasiseks. Visas aktoriaus gyvenimas priklauso nuo režisieriaus, jeigu pavyksta sutikti savąjį – tau pasisekė, o jeigu ne – viskas yra žymiai sunkiau.

Žinoma, kartais ir be didelių talentų žmonės pasiekia gerų rezultatų, jeigu režisieriui pavyksta iš to žmogaus kažką padaryti. Tačiau tai yra labai retas atvejis, tad vienodai svarbūs abu dalykai.

Kaip sekasi suderinti darbą, šeimą bei papildomas veiklas? Nepasitaiko, kad kažkuri iš jų nukenčia?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeima yra svarbiausia mano gyvenime, todėl jai visada radau ir rasiu laiko. Apskritai, jeigu nori, tai viską gali puikiai suderinti. Tuo labiau, kad teatras nėra tas darbas, kur aktoriai sėdi nuo skambučio iki skambučio – būna ir ramių laikotarpių. Dažniausiai, jeigu filmuojiesi kine, nesi užimtas teatre ir atvirkščiai, tad norint galima atrasti laiko ir hobiams.

Koks jūs esate namuose?

Pasakyčiau taip – namie ramus, darbe neramus. Laisvalaikiu visada ieškau ramybės, mėgstu pasyvų poilsį su šeima. Kadangi vaikai jau yra užaugę bei išvažiavę, turime laiko su žmona sau. Panevėžys yra nuostabus miestas šeimyniniam gyvenimui – nelabai didelis, bet jaukus, o ir strategiškai patogus, visur galima gana greitai nuvažiuoti.

REKLAMA

Ar mėgstate dėmesį – gyvenant mažame mieste tikriausiai sunkiau išlikti nematomam?

Toks mūsų, aktorių, darbas – būti matomiems. Kadangi žinomas esu jau nuo senų laikų, elementariai pripratau prie dėmesio ir jo net nebepastebiu. Tačiau jeigu žmonės mane kur nors atpažįsta, mielai pabendrauju. Būna, kiti sako, jog pavargsta nuo dėmesio, mano nuomone, jeigu nuo to pavargsti nereikia rinktis tokios profesijos. Kai per savaitę kelis kartus pasirodai scenoje, savaime suprantama, kad žiūrovai tave mato ir išėjus iš teatro atpažįsta.

Naujajame serialo „Pasmerkti IV“ sezone – ne tik aidintys šūviai, netikėti veikėjų likimai, nenutrūkstamas veiksmas, bet ir pavojingoje aplinkoje užgimę romantiški ir tyri jausmai. Seriale vaidmenis atlieka ne tik nauji nematyti veidai, bet ir toliau vaidina televizijos žiūrovų numylėtiniai Rolandas Boravskis, Josif Baliukevič, Tadas Gryn, Emilija Latėnaitė ir kiti žymūs aktoriai.

„Pasmerkti IV“ – pirmadieniais-ketvirtadieniais 21 val. per TV3!

Serialu „Pasmerkti“ HD raiška gali mėgautis ir vaizdo transliacijų internetu platformos viaplay.lt žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų