REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Kate Middleton (tv3.lt fotomontažas)

Šiandien pasaulį apskriejo džiugi žinia – prasidėjo ilgai lauktas Kembridžo hercogienės Kate Middleton gimdymas. 

41

Šiandien pasaulį apskriejo džiugi žinia – prasidėjo ilgai lauktas Kembridžo hercogienės Kate Middleton gimdymas. 

REKLAMA

Būsimas kūdikis bus karalienės Elizabeth II, kuriai šeštadienį suėjo 92-eji, ir jos vyro princo Philipo šeštas provaikaitis.

Naujagimis bus princas arba princesė, nes karalienė Elizabeth II 2012 metais pakeitė taisykles, kad visi Williamo vaikai galėtų gauti šį titulą.

Kaip ir George'o bei Charlotte atvejais nežinoma, ar gims berniukas, ar mergaitė.

Populiariausi vardai

Lažybininkai kaip populiariausius mergaičių vardus nurodo Mary, Alice, Victorią, Alexandrą ir Marią, o kaip populiariausius berniukų vardus – Arthurą , Albertą, Fredericką, Jamesą ir Philipą.

Jei kūdikis bus berniukas, jis pagal naująsias taisykles, kurioms pritarė 16 Sandraugos dominijų, įskaitant Kanadą, Australiją ir Jamaiką, sosto paveldėtojų eilėje neaplenks Charlotte, kaip būtų buvę anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal šį įstatymą, kuriuo Williamo vaikams panaikinama vyrų pirmenybė, jokie berniukai, gimę po 2011 metų spalio 28-osios nebegali aplenkti savo vyresniųjų seserų.

REKLAMA

Williamas, kuris po savo tėvo princo Charleso turi tapti karaliumi, ir Kate susipažino Šv. Andriejaus universitete Škotijoje. Jie susituokė Vestminsterio abatijoje Londone 2011 metų balandžio 29 dieną.

Apie kūdikio gimimą bus paskelbta ir tradiciniais, ir šiuolaikiniais metodais.

Ant stovo Bakingamo rūmų teritorijoje bus padėtas rašytinis skelbimas visuomenei. Tuo pačiu metu Kensingtono rūmai naujienas paskelbs socialiniame tinkle „Twitter“.

Karališkojo kūdikio gimimas bus paminėtas 41 šūvio salve Londono Haid Parke: įprastu 21 šūvio saliutu ir 20 papildomų šūvių pagal tradiciją, taikomą karališkiesiems rūmams ir parkams.

Tauerio tvirtovės muziejus paleis 62 šūvius: 21, 20 papildomų todėl, kad tai karališkieji rūmai, ir dar 21 todėl, kad jie yra istoriniame Sityje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų