REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV policija ieško užpuoliko, kuris sekmadienį pusnuogis vienoje maitinimo įstaigoje nušovė keturis žmones ir pabėgo nuo jį nuginklavusio žmogaus, sulaukusio pagyrimų už šį didvyrišką poelgį.

JAV policija ieško užpuoliko, kuris sekmadienį pusnuogis vienoje maitinimo įstaigoje nušovė keturis žmones ir pabėgo nuo jį nuginklavusio žmogaus, sulaukusio pagyrimų už šį didvyrišką poelgį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tenesio valstijos Našvilio miesto policija pranešė, kad naujausių šalyje įvykdytų šaudynių įtariamasis gali turėti „psichikos problemų“. Incidentas paskatino miesto merą paskelbti neįprastai tiesų raginimą įvykdyti „išsamią ginklų reformą“.

REKLAMA

Našvilio policijos departamentas sakė, kad 3 val. 25 min. vietos (11 val. 25 min. Lietuvos) laiku trys žmonės buvo nušauti visą naktį veikiančiame restorane „Waffle House“ Antioko priemiestyje. Ketvirta auka mirė ligoninėje; dar du žmonės yra sužeisti.

Tenesio valstijos policija tik pirmadienį sučiupo vyrą, kaip įtariama, nušovusį keturis žmones per išpuolį Našvilio mieste veikiančiame restorane „Waffle House“.

„Žmogžudyste įtariamas Travisas Reinkingas sulaikytas. Areštuotas prieš kelias minutes“, – sakoma Našvilio policijos departamento „Twitter“ žinutėje.

REKLAMA
REKLAMA

Policija nustatė, kad įtariamasis yra Travisas Reinkingas ir sakė, kad jis galėtų būti ginkluotas šautuvu ir pistoletu. Restorane jis nuogas, tik užsimetęs žalią striukę, šaudė iš pusiau automatinio šautuvo AR-15.

Šis kariškių stiliaus ginklas nuolat panaudojamas per JAV įvykstančias šaudynes.

29 metų Jamesas Shaw spaudos konferencijoje sakė, kad su draugu išėję iš naktinio klubo sėdėjo restorane ir, išgirdę triukšmą, pamanė, kad nuvirto lėkščių stirta.

„Mačiau, kaip išsibėgioja „Waffle House“ darbuotojai. Tada atsigręžiau ir pamačiau žmogų, gulintį ant žemės prie pat įėjimo“, – pasakojo J. Shaw, kurio dešinysis dilbis buvo aprištas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė nepastebimai nuslinkęs nuo stalo durų link, pro kurias bandė įeiti šaulys, prieš tai tikriausiai šaudęs pro stiklą.

„Jis kliudė man ranką, – sakė J. Shaw. – Kaip ir apsisprendžiau, nes buvo neįmanoma užrakinti tų durų, ... jis būtų bandęs mane nužudyti.“

Kai šaulys bandė iš naujo užtaisyti šautuvą arba kai šautuvas buvo užsikirtęs, J. Shaw pripuolė ir trenkė užpuolikui besisukančiomis durimis, o tada kilo grumtynės.

„Čiupau iš jo (šautuvą) ir numečiau per barą“, – pasakojo J. Shaw, kuriam pavyko ištempti užpuoliką į lauką.

REKLAMA

Policija mano, kad bėgdamas namo užpuolikas išmetė striukę, kad namuose jis užsivilko kelnes ir pradingo netoliese esančiame miške.

Šaudynių virtinė

Tai antros per kelis pastaruosius mėnesius šaudynės, sukrėtusios Našvilį, bet tik dar vienos iš ilgos virtinės šaudynių Jungtinėse Valstijose.

Nuo vasario, kai Floridos mokykloje buvęs moksleivis iš šautuvo AR-15 nušovė 17 mokinių ir darbuotojų, šalyje vyksta paprastų žmonių kampanija su masiniais mitingais už ginklų kontrolę.

Po to išpuolio kai kurios kompanijos, įskaitant prekybos tinklus „Walmart“ ir „Dick's Sporting Goods“ ėmėsi priemonių apriboti galimybes įsigyti šaunamųjų ginklų, bet jokio svarbaus ginklų kontrolės įstatymo nebuvo.

REKLAMA

Našvilio meras, miesto policijos viršininkas Steve'as Andersonas ir „Waffle House“ vadovas Waltas Ehmeras gyrė J. Shaw drąsą.

„Gyvenime nesutinki daug didvyrių, pone Shaw, bet jūs esat didvyris. Jūs mano didvyris. Jūs išgelbėjot žmonių gyvybių, – sakė W. Ehmeras. – Mes jums amžinai skolingi.“

Našvilio policijos atstovas Donas Aaronas žurnalistams sakė, kad iš Ilinojaus kilusį T. Reinkingą 2017 metų liepą JAV Slaptoji tarnyba areštavo už buvimą draudžiamoje zonoje šalia Baltųjų rūmų.

Tuo metu Ilinojaus jam išduotas leidimas turėti šaunamųjų ginklų buvo atšauktas, jo ginklai, įskaitant AR-15, buvo konfiskuoti.

Tačiau vėliau Ilinojaus pareigūnai grąžino juos T. Reinkingo tėvui, „kuris dabar prisipažino sugrąžinęs juos sūnui“, sakė D. Aaronas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų