REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
67
Pasaulį apskriejo šokiruojantys archyvai: šimtai neįgalių vaikų buvo vežami nužudyti

Užsienio žiniasklaidoje vis dažniau pasirodo tiesiog protu nesuvokiama informacija apie tai, kokie žiaurūs eksperimentai buvo atliekami Nacistinėje Vokietijoje.

67

Užsienio žiniasklaidoje vis dažniau pasirodo tiesiog protu nesuvokiama informacija apie tai, kokie žiaurūs eksperimentai buvo atliekami Nacistinėje Vokietijoje.

REKLAMA

Tai realūs dalykai, vykę Antrojo pasaulinio karo metais.

Šiuos eksperimentus su vaikais darydavo Hitlerio pakalikai – gydytojai, sutikę su vaikais daryti baisiausius dalykus. Tarp jų buvo ir moterys. Viena iš tokių moterų -  Johanner Altvater.

Johanna Altvater į Ukrainos ir Lenkijos pasienio miestą Voluinės Vladimirą atvyko būdama vos 22 metų. 

Praėjus keliems mėnesiams po merginos persikėlimo į miestą 1941 metais, SS nariai ir specialusis policijos būrys pradėjo inicijuoti pirmąsias Voluinės Vladimire gyvenusių žydų naikinimo akcijas.

Ligonėje J. Altvater savo rankomis pražudė ne visus vaikus – dalį ji prievarta įsodino į sunkvežimius, vykusius į masinių žudynių vietas, kur aukas šaudė policijos pareigūnai. 

REKLAMA
REKLAMA

Aspergeris padėdavo naciams

tv3.lt primena, kad praėjusią savaitę pasirodė skandalinga informacija apie tai, kad gydytojas Aspergeris aktyviai bendradarbiavo su naciais. 

REKLAMA

Austrų pediatras Hansas Aspergeris, kurio vardu yra pavadinta viena autizmo forma, „aktyviai bendradarbiavo“ vykdant nacių eutanazijos programą, rodo naujas tyrimas.

„Aspergeris prisitaikė prie nacių režimo už savo lojalumo patvirtinimus buvo apdovanotas karjeros galimybėmis“, – ketvirtadienį paskelbtose tyrimo išvadose rašo Vienos medicinos universiteto medicinos istorikas Herwigas Czechas.

H. Aspergeris „viešai įteisino rasinės higienos politiką, įskaitant prievartinę sterilizaciją ir, keliais atvejais, aktyviai bendradarbiavo“ vykdant nacių vaikų eutanazijos programą, teigia H. Czechas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak H. Czecho, H. Aspergeris rekomendavo perkelti dvi mergaites, dvejų ir penkerių metų amžiaus, į liūdnai pagarsėjusią kliniką „Am Spiegelgrund“, kurioje buvo kankinami ir žudomi vaikai. Klinika buvo Vienos psichiatrijos ligoninėje „Steinhof“.

„Am Spiegelgrund“ mirė beveik 800 vaikų, neturėjusių „paveldimosios vertės“ ir „rasinio grynumo“. Daugelis jų buvo nunuodyti ar kitaip nužudyti. Minėtos H. Aspergerio atsiųstos dvi mergaitės taip pat mirė, oficialiai – nuo plaučių uždegimo.

H. Aspergeris taip pat priklausė komitetui, turėjusiam nuspręsti maždaug 200 pacientų likimą kitos ligoninės vaikų skyriuje. 35 iš jų buvo pripažinti „nemokytinais“ ir vėliau mirė, nurodo H. Czechas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų