REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
78
Paviešintos paskutinės Avicii nuotraukos prieš mirtį (nuotr. facebook.com)

Šį penktadienį pasaulį apskriejo žinia, jog mirė vienas populiariausių pasaulio didžėjų Avicii. Apie jo pasiekimus elektroninės muzikos pasaulyje ir gyvenimą tv3 portalui papasakojo muzikos apžvalgininkas Karolis Vyšniauskas.

78

Šį penktadienį pasaulį apskriejo žinia, jog mirė vienas populiariausių pasaulio didžėjų Avicii. Apie jo pasiekimus elektroninės muzikos pasaulyje ir gyvenimą tv3 portalui papasakojo muzikos apžvalgininkas Karolis Vyšniauskas.

REKLAMA

„Dabartinėje populiariojoje muzikoje yra daug atlikėjų, kurie kuria šokių muziką (EDM – Elektronic dance music). Viena vertus, tai yra popsinė, radijinė muzika, bet ji yra be galo populiari.

Avicii buvo tarp tokių atlikėjų kaip Calvin Haris, David Gueta. Jis nustatė, kaip ta muzika turi skambėti. Tą šiuolaikinės šokių muzikos skambesį, jis buvo vienas didžiausių tokių kūrėjų.

 

Milžiniški perklausų skaičiai

„Iš dalies ta muzika yra labai radijinė, labai pataikaujanti publikos skoniui. Kita vertus, vien „Spotify“ jo dainos buvo perklausytos 11 milijardų kartų. Jis vienas tų atlikėjų, kuris sugebėjo sukurti tas dainas, kurios yra žiauriai žiauriai populiarios. Net žmonės, kurie nežino, kad žino jo dainas, įjungus ima ir atpažįsta“, – minėjo Karolis.

REKLAMA
REKLAMA

Juolab kad jis buvo jaunas, turėjo didelį talentą ir daug pasiekė. Gebėjo kurti kūrybišką muziką. Jam pagarbą išreiškė tokie atlikėjai kaip Madonna, Dua Lipa, Rihanna, Calvin Haris, „Imagine dragons“.

REKLAMA

Aš manau, kad žinos Avicii ir po 10 metų, nes dainos buvo populiarios ir jis mirė jaunas. Aišku, jis nebus toks, kaip Michlas Jacksonas“, – pasakojo Karolis.

Darbas ir priklausomybės 

Švedų didžėjus, kurio tikrasis vardas buvo Timas Berglingas, buvo rastas negyvas Omano karalystės sostinėje Maskate. Didžėjaus mirties priežastis neskelbiama, tačiau manoma, kad prisidėjo priklausomybės.

„Jo istorija parodo, kad nuolatinis buvimas koncertuose ir vakarėliuose jį irgi paveikė. 2016 metais atlikėjas pasitraukė ir nebekoncertavo. Jis sakė, kad yra uždaras, mėgo kurti muziką, bet nemėgo viso to šurmulio, jis jį vargino.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjas visą save atidavė muzikai, žinoma, ten sukasi dideli pinigai, bet kartu ir galimybės tapti priklausomu.

Buvimas muzikos pasaulyje yra toks, kad sunku būti atspariam, visas tavo darbas yra būti vien vakarėliuose. Visi nori būti su tavimi, tave vaišinti, visi turi labai daug pinigų. Gali gauti bet kokių narkotikų, ar alkoholio“, – minėjo apžvalgininkas.

Kūrybiški žmonės dažnai lengviau pasineria į priklausomybes.

„Tas kūrybiškumas galbūt labiau susijęs su jų silpna psichologine būsena, neurotizmu kažkokiu. Kai susideda visa ši situacija. Jog esi psichologiškai silpnesnė asmenybė, plius gauni prieigą prie įvairiausių preaparatų ir dar turi pinigų. Tuomet ir įklimpstama lengviau“, – pasakojo Karolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų