REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda šeštadienį išvyksta į Klaipėdą, kur sekmadienį susikaus su trečiąją vietą „Betsafe-LKL“ čempionate užimančia „Neptūno“ komanda.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda šeštadienį išvyksta į Klaipėdą, kur sekmadienį susikaus su trečiąją vietą „Betsafe-LKL“ čempionate užimančia „Neptūno“ komanda.

REKLAMA

Prieš išvyką oficiali klubo interneto svetainė „bcvilnius.lt“ pasikalbėjo su įžaidėju Mindaugu Girdžiūnu apie švilpimą Klaipėdoje, rolę sostinėje bei traumą patyrusius Jimmy Baroną ir Arną Butkevičių.

M.Girdžiūnas į Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą persikėlė praėjusių metų pabaigoje. Krepšininkas pripažino, kad psichologiškai lengva nebuvo, tačiau su lyg kiekviena diena Rimo Kurtinaičio žaidimo schemose jis jaučiasi vis geriau.

– Visų pirma, ar Vilniuje jau spėjote pasijusti, kaip namuose?

– Vilniuje jaučiuosi labai gerai. Su lyg kiekviena diena vis smagiau ir smagiau.

– Galbūt jau atradote kažkokių mėgiamų vietų mieste savo laisvalaikiui?

– Mėgstame vietas, kuriose galime apsilankyti su šeima: parkai, miesto centras bei senamiestis. Ko gero su šiomis vietomis labai nieko nenustebinsiu.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokie didžiausi iššūkiai buvo persikėlus į Vilnių, aikštėje ir už jos ribų?

– Be abejo, pakeisti komandą psichologiškai tikrai nebuvo lengva. Juk Klaipėdoje rungtyniavau ilgą laiką. Aikštelėje norėjau kuo greičiau perprasti trenerio sistemą, visus derinius ir prisitaikyti prie komandos draugų.

REKLAMA

– Dažnai tenka rungtyniauti atakuojančiu gynėju. Ar tai Jums nauja? Kaip manote Jums sekasi šioje rolėje?

– Tai man tikrai ne nauja. Vilniuje žaidžiu įžaidėju bei atakuojančiu gynėju, bet man tuo tik dar įdomiau. Džiaugiuosi, kad galiu žaisti daugiau nei vienoje pozicijoje ir galiu būti naudingas.

– Pastaruoju metu dažnai starto penkete rungtynes pradedate su Arnu Butkevičiumi. Ko gero su juo aikštėje jaučiatės kiek tvirčiau, nes turite geresnį tarpusavio supratimą?

– Ne vienerius metus kartu žaidėme ir gal geriau vienas kitą suprantame, tačiau tikrai puikiai susižaidžiu ir su likusiais komandos draugais.

REKLAMA
REKLAMA

– Karaliaus Mindaugo taurėje sugrįžote į Klaipėdą ir nors nerungtyniavote prieš „Neptūną“, tačiau sulaukėte audringos žiūrovų reakcijos. Kokios mintys jums sukosi tuo metu?

– Aišku, nėra malonu tie švilpimai, tačiau per rungtynes jų negirdi, nes esi pilnai susikoncentravęs dvikovai. Žiūrovai turi teisė reaguotai taip, kaip jiems patinka ir nematau čia kažkokios problemos.

–Sekmadienį žaisite pirmąjį mačą su Klaipėdos „Neptūnu“ uostamiestyje. Kokios nuotaikos prie šią akistatą?

– Nieko per daug išskirtinio. Norisi revanšuotis, nes paskutines rungtynes namuose prieš juos pralaimėjome. Kovosime dėl pergalės.

– Kaip vertinate „Neptūno“ žaidimą šiuo metu. Kokie svarbiausi raktai į pergalę šiame mače?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Tai labai kovinga komanda, kuri niekuomet nenuleidžia rankų. Mums yra labai svarbu laikytis savo žaidimo plano ir būti maksimaliai susikoncentravusiems. Ypač – gynyboje.

– Pastarosiose 4 rungtynėse pelnėte dviženklį taškų skaičių. Ar galima sakyti, kad jau patogiai jaučiatės R.Kurtinaičio žaidimo schemose ir atradote savąjį žaidimą?

– Tikrai taip. Su lyg kiekviena diena jaučiuosi vis geriau. Labai padeda komandos draugai, kurie randa mane gerose situacijose ir tuomet galiu tuos taškus pelnyti. Viskas savo vėžėse.

– Komanda šią savaitę neteko Jimmy Barono ir Arno Butkevičiaus. Kiek svarbūs yra šie krepšininkai? Ko gero galite tikėtis daugiau minučių?

– Kiekvieno žaidėjo netektis komandai yra skaudi. A.Butkevičius mūsų ekipai yra labai svarbus gynyboje, o Jimmy – puolime. Labai gaila, kad užklupo tos traumos, bet likę žaidėjai turės būti maksimaliai susikoncentravę ir stengtis kompensuoti jų netektį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų