REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas geriausių Anglijos sporto žurnalistų Andy Westas liko sužavėtas lietuvių meile krepšiniui.

Vienas geriausių Anglijos sporto žurnalistų Andy Westas liko sužavėtas lietuvių meile krepšiniui.

REKLAMA

Lietuvoje pora kartų viešėjęs ir kauniečių rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjęs britas nepagailėjo gražių žodžių mūsų kraštui.

Grįžęs iš Kauno jis viename Anglijos sporto portalų paviešino Lietuvą aukštinantį straipsnį, kurį pavadino širdį glostančia istorija apie „Žalgirį“.

„Kitaip nei daugelyje pasaulio šalių, Lietuvoje karaliauja ne futbolas, o krepšinis. Mane ypač sužavėjo Kaunas. Šiame vos 300 tūkstančių žmonių turinčiame mieste svarbiausias dalykas yra „Žalgirio“ krepšinio komanda. Fanų meilė, atsidavimas ir pasiaukojimas šiam klubui yra aukščiausio lygio. Niekas kitas taip gerai nesupranta krepšinio, kaip „Žalgirio“ areną nuolatos užpildantys gerbėjai.“ – teigė Westas.

A.Westą sužavėjo lietuvių atsidavimas krepšiniui. Anot jo, prieš vykdamas į Lietuvą jis girdėjo ne vieną utopinį atsiliepimą apie lietuvius, tačiau visi jie buvo paneigti.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuviai yra nuostabūs žmonės, o Kauno miestas yra tikra anomalija. Sunku patikėti, kaip tokio mažo miesto krepšinio komanda su kukliu biudžetu kovoja lygiai su elitiniais Europos krepšinio klubais.“ – atviravo žurnalistas.

REKLAMA

Britas taip pat užsiminė, jog „Žalgiris“ šiemet žaidžią geriausią krepšinį nuo 1999 metų, kai laimėjo Eurolygą.

Kaip pagrindines tokio gero žaidimo priežastis A.Westas įvardina trenerį Šarūną Jasikevičių, „Žalgirio“ gerbėjus ir turtingą klubo istoriją.

Sporto žurnalistą nustebino „Žalgirio“ arenos kokybė. Anot jo, Europoje už ją geresnė yra nebent O2 arena Londone.

„Kai galvoji apie geriausius sporto renginius, mintyse vardini Paryžiaus, Berlyno ar Romos miestus ir jų arenas. Bet juk niekada nepagalvotum to paties apie Kauną. Tačiau tik užtenka kartą pabuvoti „Žalgirio“ namų rungtynėse ir lieki „apšalęs“. Žmonės čia idealiai supranta krepšinį, jautriai reaguoja į kiekvieną įvykį aikštelėje ir visada yra kartu su komanda. Mane labai sužavėjo šis miestas ir jame tvyranti krepšinio atmosfera.“ – Kauną ir jo žmones gyrė A.Westas.

Galiausiai britas išreiškė viltį, jog pirmą kartą modernios Eurolygos istorijoje atkrintamąsias varžybas pasiekę žalgiriečiai įveiks ketvirtfinalio barjerą ir pateks į Belgrade vyksiantį finalo ketvertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų