REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirėjo „Olympiakos“ sulaukė šiurkščiai klydusių teisėjų pagalbos ir į Kauną atvyks išlyginusi Eurolygos ketvirtfinalio serijos rezultatą. Graikai namie palaužė „Žalgirio“ krepšininkus, kurie visiškai sustojo lemiamu metu.

Pirėjo „Olympiakos“ sulaukė šiurkščiai klydusių teisėjų pagalbos ir į Kauną atvyks išlyginusi Eurolygos ketvirtfinalio serijos rezultatą. Graikai namie palaužė „Žalgirio“ krepšininkus, kurie visiškai sustojo lemiamu metu.

REKLAMA

„Olympiakos“ buvo stipresni 79:68 (17:15, 24:17, 13:22, 25:14).

Serijoje lygybė – 1-1. Trečiosios rungtynės vyks antradienį Kaune. Komandos kovoja iki trijų pergalių.

Po trijų kėlinių rezultatas dar buvo lygus 54:54, bet lemiamo ketvirčio metu „Žalgiris“ nesugebėjo taškų pelnyti penkias minutes.

„Iš žaidimo“ kauniečiai apskritai nepasižymėjo beveik aštuonias minutes.

Dar vienas siaubingas rungtynes sužaidė kapitonas Paulius Jankūnas, nepelnęs nė taško. Puolėjas per 23 minutes nė karto nemetė į krepšį ir surinko vieną naudingumo balą. Visiškai tuščias liko ir Edgaras Ulanovas.

„Žalgirio“ gretose ir vėl siautėjo Brandonas Daviesas, pelnęs 20 taškų (7/10 dvit., 6/8 baud.). Tiesa, centras atkovojo vos du kamuolius ir suklydo keturis kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Vasilje Micičius pridėjo 13 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus, Artūro Milaknio sąskaitoje 11 taškų.

Trūko Kevino Pangoso indėlio, kuris pelnė 5 taškus (1/4 dvit., 1/4 trit.) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA

„Žalgiris“ šiose rungtynėse suklydo net 15 kartų. Varžovai padarė dviem klaidomis mažiau ir sugriebė 11 kamuolių puolime bei laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 34:26.

„Olympiakos“ gretose Jamelas McLeanas pelnė 21, Vassilis Spanoulis 17 taškų.

Prieš rungtynes buvo nemažai nerimo, kai pagrindiniu mačo teisėju buvo paskirtas slovėnas Saša Puklas. Atėnų „Panathinaikos“ savininkas jį kaltino palankumu „Olympiakos“ ekipai. Jam teisėjaujant Pirėjo ekipa yra laimėjusi net 14 kartų, o pralaimėjusi vos keturiskart.

Sutapimas ar ne, bet ir šiose rungtynėse teisėjai dirbo tendencingai, leisdami šeimininkams žaisti grubiai ir ne vieną kartą nefiksavę akivaizdžių pražangų, kai tuo tarpu žalgiriečiai buvo baudžiami už menkiausią kontaktą.

REKLAMA
REKLAMA

Šeimininkai metė 24, kai žalgiriečiai vos 16 baudų metimų.

Teisėjai skyrė Šarūnui Jasikevičiui ir Axeliui Toupane’ui technines pražangas už reakcijas, kai tuo tarpu V.Spanoulis nuolat draskė akis arbitramas ir net nebuvo įspėtas.

Įpusėjus rungtynės Š.Jasikevičius Eurolygos žurnalistei sakė, kad teisėjai visas 50/50 situacijas traktuoja varžovų naudai.

„Žalgiris“: B.Daviesas 20, V.Micičius 13, A.Milaknis 11, A.Kavaliauskas 7, A.White’as ir A.Toupane’as po 6, K.Pangosas 5, E.Ulanovas, P.Jankūnas, B.Udrihas ir G.Masiulis po 0.

„Olympiakos“: J.McLeanas 21, V.Spanoulis 17, I.Papapetrou 9, J.Strelniekas ir G.Printezis po 8.

***

Ketvirtasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 79:68 (17:15, 24:17, 13:22, 25:14).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Olympiakos“ kėlinį pradėjo dviem tiksliais tritaškiais ir privertė Šarą prašyti minutės pertraukėlės, nes šeimininkai bėgo į priekį 60:54.

Šeimininkai smeigė ir trečią tritaškį, o patys žalgiriečiai keturias minutes nesugebėjo pelnyti taškų bei atsiliko 54:63.

Teisėjai ir vėl kelis kartus klydo neskirdami akivaizdžių pražangų.

„Žalgirio“ taškų badą nutraukė B.Daviesas, išprovokavęs pražangą ir realizavęs vieną baudos metimą. Iki šio momento kauniečiai taškų nepelnė penkias minutes ir atsiliko 55:65.

„Iš žaidimo“ kauniečiai apskritai nepasižymėjo beveik aštuonias minutes ir atsiliko 59:72. Netrukus varžovai buvo nubausti nesportine pražanga. Lietuviai tą pavertė penkiais taškais. Iš pradžių baudas sumetė B.Daviesas, o A.Milaknis pridėjo trečią savo tritaškį.

REKLAMA

Trečiasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 54:54 (17:15, 24:17, 13:22)

A.Milaknis ir V.Micičius įmetė po tritaškį, B.Daviesas pridėjo du dvitaškius ir „Olympiakos“ treneris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes „Žalgiris“ priartėjo iki 42:45.

B.Daviesas toliau daužė varžovus, per pusę kėlinio pelnęs dešimt taškų ir leidęs išlyginti rezultatą 50:50.

Teisėjai tęsė savo šou neskirdami akivaizdžios pražangos prieš A.Toupane’ą ir čia pat jam skyrė techninę už reakciją.

V.Spanoulis už tokias reakcijas negavo nieko, o teisėjai leido aikštėje žaisti regbį ir toliau grubiai klydo.

Nepaisant to A.Toupane’as kėlinį pabaigė taikliu dvitaškiu paskutinę sekundę ir lygino rezultatą 54:54.

REKLAMA

Antrasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 41:32 (17:15, 24:17)

Vos prasidėjus antram kėliniui „Žalgiris“ jau buvo suklydęs septynis kartus. Tiek pat, kiek per visas pirmąsias rungtynes.

Po dviejų J.Strelnieko ir vieno V.Spanoulio tritaškio „Olympiacos“ susikrovė dviženklį pranašumą 25:15.

Vaizdas aikštėje nesikeitė ir vertė Š.Jasikevičių prašyti antros minutės pertraukėlės. „Žalgiris“ niekaip nerado kelių klampioje varžovų gynyboje ir atsiliko 23:32.

Vaizdas aikštėje nesikeitė ir vertė Š.Jasikevičių prašyti antros minutės pertraukėlės. „Žalgiris“ niekaip nerado kelių klampioje varžovų gynyboje ir atsiliko 23:32.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taikliai tritaškius šaudę šeimininkai išliko priekyje ir buvo susikrovę 13 taškų pranašumą, kurį tik kėlinio gale iki vienženklio sumažino keturis taškus iš eilės pelnęs Aronas White’as.

Kauniečius labiausiai baudė net 14 taškų surinkęs J.McLeanas.

Pirmasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 17:15

Vasilje Micičius puolime terorizavo Vassilį Spanoulį ir pelnė šešis taškus. Dar tris pridėjo tritaškį įskraidinęs Kevinas Pangosas ir „Žalgiris“ pirmavo 9:6.

Įpusėjus kėliniui V.Spanoulis jau buvo suklydęs tris kartus lygioje vietoje, o kauniečiai išliko priekyje 11:8.

Teisėjai švilpė pražangas vien „Žalgiriui“ ir netrukus Šarūnas Jasikevičius buvo nubaustas technine pražanga, nes papriekaištavo teisėjams, kai šie neskyrė dviejų akivaizdžių pražangų „Olympiakos“ krepšininkams. Tuo tarpu kai V.Spanoulis draskė akis teisėjams, šie techninės jam neskyrė ir net neįspėjo.

Per pirmas dešimt minučių „Žalgiris“ nemetė nė vieno baudos metimos, kai šeimininkai net 11.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų