REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Moteris (nuotr. 123rf.com)

 Daugelis jaunų žmonių net neįtaria, kad nesaugiai įvertas papuošalas gali kelti tam tikrą riziką jų sveikatai. Auskarai gali būti veriami į įvairias kūno vietas.

32

 Daugelis jaunų žmonių net neįtaria, kad nesaugiai įvertas papuošalas gali kelti tam tikrą riziką jų sveikatai. Auskarai gali būti veriami į įvairias kūno vietas.

REKLAMA

Veriant papuošalą, yra pažeidžiamas odos ir gleivinės vientisumas, todėl nesaugiai įvertas papuošalas gali sukelti pavojų užsikrėsti hepatitais B ir C, kitomis virusinėmis ir infekcinėmis ligomis.

Ką apie papuošalų vėrimo paslaugą turėtų žinoti klientas?

Prieš atliekant papuošalo vėrimo paslaugą, kiekvienas klientas, kuriam teikiamos papuošalų vėrimo paslaugos, įregistruojamas užpildant paslaugos teikimo kortelę arba kiekvieno kliento duomenis įrašant į žurnalą.

Kortelėje arba žurnale turi būti įrašyta: paslaugos pavadinimas, paslaugos teikimo data, kliento vardas, pavardė, amžius, parašas, papuošalą vėrusio asmens vardas, pavardė, parašas.

REKLAMA
REKLAMA

Draudžiama teikti papuošalų vėrimo paslaugas asmenims iki 18 metų, nepateikusiems tėvų ar globėjų raštiško sutikimo.

Reikalavimai asmenims teikiantiems auskarų vėrimo paslaugas

Papuošalų vėrimo paslaugos turi būti teikiamos atskiroje patalpoje arba veido ir kūno priežiūros teikimo patalpoje, kai tuo metu joje neteikiamos veido ir kūno priežiūros paslaugos.

REKLAMA

Darbo metu asmenys, teikiantys auskarų vėrimo paslaugas, privalo dėvėti švarius darbo drabužius, avėti darbo avalynę.

Svarbu plauti rankas prieš pradedant ir baigus teikti grožio paslaugą, prieš užsimaunant ir nusimovus pirštines. Rankos turi būti plaunamos skystu muilu, nuplaunamos tekančiu vandeniu ir nusausinamos vienkartiniu rankšluosčiu arba rankų džiovintuvu.

Rankos, užterštos paslaugos vartotojo krauju ar kitais kūno skysčiais, dezinfekuojamos odos dezinfekcijai skirta priemone ir plaunamos tekančiu vandeniu ir skystu muilu.

Eksperimentuoti – pavojinga

Ketinantys įsiverti auskarą turėtų žinoti, kad prieš procedūrą oda turi būti nuplaunama bei dezinfekuojama alkoholiniais odos dezinfekcijos tirpalais arba vienkartinėmis servetėlėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Veriami papuošalai turi būti sterilūs ir saugūs, paslaugos teikėjas privalo turėti jų saugą patvirtinančius dokumentus lietuvių kalba.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai pataria neeksperimentuoti ir nesiverti papuošalų neoficialiose vietose ir kreiptis tik į specialistus, galinčius saugiai suteikti šią paslaugą.

Kilus abejonėms, kad papuošalų vėrimo paslauga suteikta netinkamai, kreipkitės į NVSC departamentų specialistus nurodant konkretų paslaugos teikėją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų