REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Toliau brangsta Lietuviškos daržovės. Šį pavasarį vietos ūkininkų gėrybių kainos gerokai aukštesnės nei pernai.

Toliau brangsta Lietuviškos daržovės. Šį pavasarį vietos ūkininkų gėrybių kainos gerokai aukštesnės nei pernai.

REKLAMA

Nors verslininkai ir daržovių augintojai aiškina, kad kainų vidurkiai keitėsi nedaug, nes Lietuvos parduotuvėse pardavinėjamos pigesnės importuojamos gėrybės iš užsienio, tai galioja ne visoms daržovėms.

Pavyzdžiui, šiemet morkos dvigubai brangesnės nei pernai. Jų trūksta ne tik Lietuvai, bet ir visai Europai.

Dauguma viename sostinės turgavietėse sutiktų vilniečių pasakoja, kad daržovės pamažu tampa prabangos preke. Žmonės guodžiasi, kad kainos nuolat kyla, todėl dalies gėrybių tenka atsisakyti. Vilniečiai teisūs, per metus dalis lietuviškų daržovių ženkliai pabrango.

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, šį pavasarį lietuviškos bulvės pusantro karto brangesnės nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, vieno kilogramo kaina pakilo 9-iais euro centais. O morkų kaina šoktelėjo dvigubai, nuo 19-os iki 40-imt centų už kilogramą.

REKLAMA
REKLAMA

Brangimas tęsiasi ir dabar. Tos pačios morkos prieš mėnesį kainavo 16 euro centų mažiau. Brangsta ir kitos daržovės – praėjusį pavasarį beveik visos lietuviškos gerybės buvo pigesnės.

Kainų tyrėjai ir ūkininkai aiškina, kad jų tokia statistika visiškai nestebina. Esą didelė Lietuviško derliaus dalis pernai skendo liūčių vandenyje. Šlapios daržovės snukiai sandėliuojasi, todėl dalis jų tiesiog supuvo.

Išsamiau - reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų