REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
124
Antrankiai (nuotr. SCANPIX)

Įkaitų drama su laiminga pabaiga. Taip būtų galima apibūdinti kriminalinių naujienų laikraštyje „Akistata“ aprašomus 1999-ųjų įvykius, kurie trumpam iš Lietuvos buvo persikėlę į kaimyninę Latviją.

124

Įkaitų drama su laiminga pabaiga. Taip būtų galima apibūdinti kriminalinių naujienų laikraštyje „Akistata“ aprašomus 1999-ųjų įvykius, kurie trumpam iš Lietuvos buvo persikėlę į kaimyninę Latviją.

REKLAMA

Bent savaitę Bauskėje ir šio rajono apylinkėse įkaitai buvo laikomi ir mušami trys mažeikiškiai. Du iš jų buvo 26-erių, o vienas 22 metų. Ši trijulė buvo pagrobta dar Lietuvos teritorijoje, netoli Saločių (Pasvalio r.) tuo metu veikusio pasienio punkto.

Vėliau surakinti antrankiais lietuviai slapta miško keliukais buvo pervesti per sieną. Tada iš vieno jų draugės pagrobėjai pareikalavo 15 tūkst. dolerių, o jos nesumokėjus žadėjo įkaitus nužudyti.

Sulaikė per slaptą operaciją

Tokio skambučio sulaukusi moteris nepasimetė. Kelis kartus derėdamasi ji prašomą sumą sumažino iki 6 tūkst. JAV dolerių, o po to kreipėsi į policiją. Latvijos ir Lietuvos policijos pareigūnai Bauskėje, vienoje iš degalinių, sužymėtų pinigų perdavimo metu sulaikė keturis latvius.

REKLAMA
REKLAMA

Pas įtariamuosius rastas dujinis pistoletas ir keli šoviniai, netrukus jie išdavė ir kur laikomi įkaitai. Vienas buvo įkalintas privačiame name, o kiti du, kol vyko operacija sugebėjo pabėgti ir kreiptis į Latvijos pareigūnus.

REKLAMA

Galiausiai buvo surastas ir automobilis, kuriuo trys lietuviai važiavo prieš pagrobimą. Ant visų trijų įkaitų kūnų buvo matyti smurto žymės, bet rimtesnių sužalojimų jie išvengė.

Spalvingos asmenybės

Nors ši istorija iš pirmo žvilgsnio atrodo aiški, bet taip toli gražu nėra. Sulaikyti keturi įtariamieji Latvijos policijai buvo žinomi, bet ne ką mažiau buvo žinomi ir įkaitais tapę trys lietuviai.

Latvijos pareigūnai tuomet svarstė, kad pagrobimas buvo prieš tai kilusio konflikto pasekmė. Ne paslaptis, kad tais laikais klestėjo kontrabandinis spiritas. Iš Latvijos į Lietuvą ir atvirkščiai tekėjo upės nelegalaus spirito.

REKLAMA
REKLAMA

Neatmetama, kad tarp lietuvių ir latvių kilo konfliktas. Kažkas galimai pasielgė „nesąžiningai“, todėl ir buvo nuspręsta pagrobti lietuvius bei tokiu kardinaliu būdu išsireikalauti galimai nesumokėtų pinigų.

Latvijos policija patvirtino, kad pagrobėjai nebuvo profesionalūs nusikaltėliai. Vien kiek daug pasako tas faktas, kad išpirkos perdavimas sutartas dienos metu, degalinėje, kuri yra visiškai šalia policijos komisariato pastato.

Į Lietuvą sugrąžinti įkaitai buvo apklausiami Mažeikiuose. Galiausiai paaiškėjo, kad nė viena pusė nenorėjo bendradarbiauti su policijos pareigūnais. Tiek lietuviai, tiek latviai per daug nešnekėjo apie šį incidentą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusiam prokurorui net kilo įtarimų, kad pagrobėjai galėjo paprasčiausiai apsirikti ir įkaitais paimti visai ne tuos žmones...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų