REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Parazitai kūne (nuotr. 123rf.com)

 Pasaulyje egzistuoja nesuskaičiuojamas kiekis parazitų, galinčių apsigyventi ir mūsų pačių organizmuose, todėl labai svarbu žinoti, kokias su sveikata susijusias problemas jie sukelia, rašoma besthealthyguide.com.

34

 Pasaulyje egzistuoja nesuskaičiuojamas kiekis parazitų, galinčių apsigyventi ir mūsų pačių organizmuose, todėl labai svarbu žinoti, kokias su sveikata susijusias problemas jie sukelia, rašoma besthealthyguide.com.

REKLAMA

Štai keletas simptomų, išduodančių, jog kažkur jumyse yra parazitas.

1. Miegodami griežiate dantimis. 2. Dažnai beria odą, dėl nepaaiškinamų priežasčių atsiranda odos sudirgimai. 3. Nežinia iš kur prasidėjęs viduriavimas, užkietėję viduriai, dujų kaupimasis ar jus kamuojantys dirgliosios žarnos sindromo simptomai. 4. Keliaudami užsienyje viduriavote. 5. Buvote apsinuodiję maistu ir vis dar gydotės virškinimo problemas. 6. Jums sunku užmigti, o naktį dažnai nubundate. 7. Skauda raumenis ir sąnarius. 8. Kankina nuovargis, depresija, apatija. 9. Pavalgę niekuomet nesijaučiate sotūs. 10. Jums diagnozuota mažakraujystė.

Jei jau taip nutiko, kad pas jus organizme atsirado tam tikri parazitai, pats metas juos išnaikinti į pagalbą pasitelkus natūralias priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Šias žoleles patariama įtraukti į savo mitybą arba 2-3 kartus per metus atlikti parazitų valymą iš organizmo.

Česnakas

Šis prieskoninis augalas efektyviai kovoja su virusiais, bakterijomis, grybeliu, parazitais ir netgi vėžiu. Česnakas taip pat neigiamai veikia kraują siurbiančius parazitus, tokius kaip blusos, erkės ar uodai.

REKLAMA

Juodasis graikinis riešutas ir jo kevalas

Pats riešutas ir jo žalias išorinis kevalas puikiai valo kraują ir žarnyną, kovoja su grybelio sukeltomis infekcijomis. Kevalo sultys naudojamos parazitams naikinti.

Pelynas

Pelyno lapai ir žiedai tinka skrandžio problemoms spręsti ir su žarnyne apsigyvenusiais parazitais kovoti. Jis taip pat pasižymi antimikrobinėmis savybėmis, dėl ko pelynu galima gydyti tam tikras infekcijas.

Gvazdikėliai

Gvazdikėlis – vienintelis augalas, visiškai sunaikinantis parazitus, o tai reiškia, jog jis taip pat kovoja su kirmėlių paliktais kiaušinėliais. Dėka gvazdikėlio ir graikinio riešuto stiprių veikliųjų medžiagų, sutrumpinamas parazitų gyvenimo ciklas. Šią prieskoninę žolelę galima naudoti kepiniuose, ruošiant tam tikrus egzotinius patiekalus, taip pat konservuojant daržoves.

REKLAMA
REKLAMA

Kininis koptis

Koptis žinomas dėl savo gebėjimo gydyti įvairias infekcijas taip pat pienligę, parazitų, bakterijų sukeliamas infekcijas. Iš kininio kopčio galima pasiruošti arbatą.

Raudonėlio aliejus

Šis aliejus savo sudėtyje turi itin stiprių veikliųjų medžiagų, o pats raudonėlis yra žinomas kaip bene efektyviausiai su parazitų sukeliamomis infekcijomis kovojantis žolynas. Jame gausu antioksidantų, jis pasižymi antivirusinėmis, antibakterinėmis, su grybeliu ir parazitais kovojančiomis savybėmis. Raudonėlio aliejus naudojamas ir valymo priemonėms gaminti.

Čiobreliai

Čiobreliai itin naudingi imuninei sistemai, jų aliejus neleidžia organizme apsigyventi įvairiems parazitams, o jau patekusius į žarnyną greitai sunaikina. Šia prieskonine žolele galima gardinti pačius įvairiausius patiekalus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų