REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šeštadienio rytą su linksmai nusiteikusiais charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco galėsite pasigaminti vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

 Šeštadienio rytą su linksmai nusiteikusiais charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco galėsite pasigaminti vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

REKLAMA

Laidoje „Gardu Gardu“ profesionalus kulinarijos šefas Gian Luca pagamins juoda duona įdarytus kalmarus, kurių receptas jam gimė tada, kai reikėjo pagaminti pietus iš to, kas yra apytuščiame šaldytuve. Ali paragavęs prasitars, kad jam labai patinka kalmarai ir patiekalą pavadins Viduržemio jūra su trupučiu Lietuvos.

Smagiai užkandę laidos vedėjai pereis prie saldžiosios laidos dalies ir profesionalus konditeris Ali pasiūlys dar vieną nekeptą desertą: baltojo šokolado putėsius su damų piršteliais ir šviežiomis uogomis. Tuo metu Gian Luca pastebės, kad artėjant vasarai, Ali vis daugiau naudoja šviežių uogų. Ali pritars, jog nekantriai laukia to laiko, kai visus desertus galės daryti vien tik iš uogų.

Kaip teisingai iškepti kalmarus, kad jie netaptų guminiais? Kokiu peiliu patogiausia raikyti duoną? Daugybė kulinarinių ir konditerinių staigmenų – televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šeštadienį 10.30 val. per TV3.

REKLAMA
REKLAMA

Juoda duona įdaryti kalmarai

Reikės:

· 5 kalmarų (šviežių arba šaldytų)

· 0,5 kepaliuko juodos duonos

· 1 kiaušinio

· 5–6 ančiuvių filė gabaliukų

· Saujos džiūvėsėlių

· Saujos smulkiai tarkuoto parmezano sūrio

· 1 nuluptos česnako skiltelės

· 100 ml balto sausojo vyno

· Šlakelio baltojo balzaminio acto

· Saujos smulkintų šviežių petražolių

· Žiupsnelio druskos ir pipirų

· Žiupsnelio persilado prieskonių

· Alyvuogių aliejaus kepimui

· Mėgstamų konservuotų daržovių

Duoną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, įmesti česnako skiltelę ir įdėti ančiuvių filė gabaliukus. Maišyti ir kepti, kol ančiuviai pilnai suirs. Išimti česnako skiltelę ir suberti duonos kubelius. Išmaišyti, pabarstyti persilado prieskoniais, dar kartą permaišyti. Užpilti baltu vynu, suberti smulkintas petražoles, gerai išmaišyti ir nukelti nuo katros. Visą keptuvės turinį suversti į dubenį. Suberti džiūvėsėlius, tarkuotą parmezano sūrį, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti. Išvalyti ir nusausinti kalmarus. Uodegos dalį užspausti mediniu iešmeliu ir įdaryti kalmarus duonos įdaru. Užspausti ir kitą kalmaro dalį mediniu iešmeliu. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros ir sudėti įdarytus kalmarus. Kai viena pusė gražiai apskrunda, apversti, užpilti baltuoju balzaminiu actu. Pabarstyti druska ir pipirais, sumažinti kaitrą, uždengti ir kepti 5 minutes. Patiekti su konservuotomis daržovėmis. 

REKLAMA

Balto šokolado putėsiai su damų piršteliais

Desertui reikės:

· 100 g damų pirštelių

· 200 g grietinėlės

· 200 g balto šokolado

· 100 g pieno

· 1 arb. š. želatinos miltelių

·5 arb. š. vandens

· 3 valg. šaukštai aviečių uogienės

· 0,5 užplikytos kavos puodelio

Dekoravimui reikės:

· Natūralios kakavos miltelių

· Šviežių uogų

· Šviežių mėtos lapelių

Užvirti pieną ir nukelti nuo kaitros. Sudėti vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina ištirps. Šokoladą sudėti į dubenį ir užpilti pieno mišiniu. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti ją į šokolado masę. Desertinėje formoje ar inde išdėlioti damų pirštelius ir apšlakstyti juos kava. Užpilti puse šokolado masės. Ant paviršiaus paskleisti keletą uogienės juostelių ir užpilti likusia šokolado masės dalimi. Palikti nakčiai šaldytuve. Prieš patiekiant, apibarstyti kakavos milteliais, dekoruoti šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų