REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Tūkstančiai žmonių penktadienį turės būtų evakuoti iš teritorijos Berlyno rajone aplink centrinę geležinkelio stotį dėl ten rastos nesprogusios Antrojo pasaulinio karo laikų aviacijos bombos.

 Tūkstančiai žmonių penktadienį turės būtų evakuoti iš teritorijos Berlyno rajone aplink centrinę geležinkelio stotį dėl ten rastos nesprogusios Antrojo pasaulinio karo laikų aviacijos bombos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Traukinių, tramvajų, autobusų eismas ir netgi kai kurie skrydžiai Tėgelio oro uoste turės būti sustabdyti, kai policijos išminuotojų grupė pradės operaciją, kad neutralizuotų 500 kg bombą, rastą vykdant statybos darbus.

REKLAMA

Berlyno policija nurodė, kad imantis atsargumo priemonių penktadienį ryte reikės evakuoti žmones iš visų pastatų 800 m spinduliu nuo bombos radimo vietos į šiaurę nuo centrinės stoties, paprastai kasdien aptarnaujančios apie 300 tūkst. keleivių.

Į evakuacijos zoną patenka centrinė stotis, viena kariuomenės ligoninė, Ekonomikos ministerija, meno galerija ir muziejus, taip pat dalis žvalgybos tarnybos BND naujosios būstinės.

Tūkstančiai gyventojų ir darbuotojų turės pasitraukti iš minėtos zonos iki 9 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku. Jie galės sugrįžti tik bombą padarius nekenksmingą.

REKLAMA
REKLAMA

Kanclerės Angelos Merkel biuras ir parlamento pastatas (Reichstagas) yra už kelių šimtų metrų į pietus nuo draudžiamos zonos, todėl galės dirbti kaip įprasta.

Po karo praėjus daugiau kaip 70 metų, Vokietijoje per statybas vis dar dažnai randama nesprogusių bombų. Tokiais atvejais neretai tenka laikinai evakuoti žmones.

Manoma, kad Berlyne tebėra likę apie 3 tūkst. tokių sprogmenų. Tris milijonus gyventojų turinčioje Vokietijos sostinėje dirba gerai parengtų išminuotojų komandų, įgudusių neutralizuoti aptinkamas aviacijos bombas ir kitokius nuo karo užsilikusius šaudmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas neaišku, kiek šįkart išminuotojams reikės laiko pašalinti bombą, rastą per statybos darbus Mitės (Centro) rajone esančioje Heidės (Šilo) gatvėje.

„Tai priklausys nuo evakuacijos trukmės ir, be abejo, bombos būklės“, – policijos atstovas Martinas Halwegas (Martinas Halvegas) sakė dienraščiui „Tagesspiegel“.

Policija perspėjimą paskelbė trečiadienį ir paprašė vietos gyventojų pabūti pas artimuosius arba draugus. Žmonės taip pat gali pasitraukti į kurį nors iš dviejų evakuacijos centrų, įkurtų netoliese esančiose mokyklose.

REKLAMA

Pasak pareigūnų, bomba „kol kas saugi“, tad aplinkiniams gyventojams „joks betarpiškas pavojus negresia“.

Miesto susisiekimo pareigūnai ruošiasi reaguoti į tikėtinus didelio masto eismo sutrikimus Berlyno centre.

Nuo 10 val. (11 val.) traukiniai centrinėje stotyje nestos, o nuo 11 val. 30 min. (12 val. 30 min.) jų eismas bus sustabdytas, nurodė valstybinė geležinkelių įmonė „Deutsche Bahn“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų