REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš 20 metų Europos taurę laimėjęs Darius Sirtautas dabar tyliai prisideda prie Kauno „Žalgirio“ sėkmės istorijos. Buvęs krepšininkas individualiai dirba su Lietuvos čempionų jaunimu ir aistringai palaiko pagrindinę komandą.

Prieš 20 metų Europos taurę laimėjęs Darius Sirtautas dabar tyliai prisideda prie Kauno „Žalgirio“ sėkmės istorijos. Buvęs krepšininkas individualiai dirba su Lietuvos čempionų jaunimu ir aistringai palaiko pagrindinę komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas įrodymas, kad Lietuva turi gerą krepšinio mokyklą

„Žalgiris“ padarė tai, ko nepavyko 19 metų – pateko tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų. Ne tik ten prasibrovė, o ir ketvirtfinalio seriją pradėjo pergalingai. Kauniečiai svečiuose po pratęsimo paguldė ant menčių vieną tituluočiausių pastarųjų metų Europos komandų Pirėjo „Olympiakos“ – 87:78.

REKLAMA

„Nieko naujo nepasakysiu: tai – labai rimtas pareiškimas šios sporto šakos Europos bendruomenei. Tiek Lietuvos krepšinis, tiek „Žalgiris“ įgauna rimtą svorį. Dar kartą parodoma, kad turime tikrai gerą krepšinio mokyklą. „Žalgiris“ grįžta į krepšinio elitą. Matyti tokias rungtynes – džiaugsmas ir pasididžiavimas tuo, kaip veikia mechanizmas, metodika, krepšinio filosofija“, – tv3.lt vardijo D. Sirtautas.

Pašnekovas išskiria ne tik Šarūno Jasikevičiaus, o ir viso klubo nuopelnus.

Specialistai šiame sezone dažnai pastebi gerą žalgiriečių fizinį pasiruošimą. Juo rūpinasi 29-erių Justinas Grainys ir 36-erių Nerijus Navickas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie atlieka aukščiausio lygio darbą, – vertino D. Sirtautas. – Jie amžiumi jauni, bet turi nemažai darbo patirties tiek su Lietuvos rinktinėmis, tiek su „Žalgiriu“. Pažiūrėkite, kiek kitose komandose traumuotų žaidėjų, o kiek jų šiame sezone buvo Kaune.“

D. Sirtautas pacitavo ir Š. Jasikevičių: „Jis sakė, kad jam labai rūpi šitas darbas. Šaras tam skiria daug dėmesio, jį atlieka su atsidavimu, entuziazmu, didele meile. Kurie taip elgiasi, tiems ir sekasi. Š. Jasikevičius rodo pavyzdį kitiems šalies treneriams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Olympiakos“ lyderis griauna savo komandos žaidimą

„Žalgiris“ ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0. Antrosios rungtynės – penktadienį Graikijoje. Vėliau komandos kelsis į Kauną.

„Žalgiriečiai į pirmąsias rungtynes atvyko ne tik žaisti – laikytis bei kovoti, kad ir kas be atsitiktų. Jautėsi kauniečių užtikrintumas bei tikėjimas, jog galima laimėti. Žaidėme su vieną tvirčiausių charkaterių turinčių komandų, galbūt dabar tokia reikėtų vadinti mus?“, – klausė D. Sirtautas.

REKLAMA

Šeimininkams 25 taškus pelnė ryškiausia komandos žvaigždė – 35-erių Vassilis Spanoulis. D. Sirtautas džiaugėsi, kad žalgiriečiai parodė charakterį ir nepalūžo po fantastiškų graiko šūvių.

„Komandos keičiasi ginamaisiais, kad negautų tritaškio į savo krepšį. Tačiau vakar, kai prie V. Spanoulio buvo Brandonas Daviesas, graikas pataikydavo. Tačiau nesąmoningais V. Spanoulio metimais žaidimas nesistato. Jei jie taiklūs, tai – dūris varžovams į paširdžius. Tačiau V. Spanoulis griauna savo komandos žaidimą. Kai jis prametė, „Žalgiris“ iškart turėjo pranašumą“, – analizavo pašnekovas.

REKLAMA

D. Sirtautas tokio pat kauniečių kovingumo ir charakterio tikisi antrosiose serijos rungtynėse.

„Visi kalba apie didesnę „Olympiakos“ krepšininkų patirtį. Taip, tai gali būti svarbiu serijos faktoriumi. Tačiau įsivaizduokite, kokia tai motyvacija varžovams – žaidžiama su gerais oponentais, visi galvoja, kad laimės būtent jie“, – atkreipė dėmesį buvęs krepšininkas.

Tikisi, kad pergalės sustabdys emigraciją

Kadaise atletiškumu, šuoliu ir galingais dėjimais sirgalius žavėjęs D. Sirtautas „Žalgiryje“ žaidė 1995–1998 metais. Krepšininkas triskart tapo Lietuvos čempionu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maža to, jis su Kauno komanda prieš 20 metų iškovojo vietą Eurolygoje – laimėjo Europos taurę.

„Nesu sentimentalus. Pamenu tai, kaip grįžome į Kauną ir mus pasitiko žmonės. Tačiau pergalės džiaugsmas greitai praeina, – tikino Europos taurės savininkas. – Tokie laimėjimai – indėlis į Lietuvos sportą, krepšinio kultūrą ir istoriją. Taip garsinama mūsų šalis.“

Pašnekovas tikisi, kad „Žalgirio“ šio sezono pergalės sustabdys jaunų Lietuvos krepšininkų emigraciją.

Pasak D. Sirtauto, į Kauną dažnai atvyksta treneriai iš Jungtinių Amerikos Valstijų Gonzagos universiteto. Esą svečiai, matydami sąlygas Lietuvoje ir sparčiai tobulėjantį savo absolventą Keviną Pangosą, stebisi tuo, kad lietuviai renkasi kitų šalių krepšinio mokyklas.

REKLAMA

D. Sirtauto vertinimu, sporto šaka nuo pergalingų 1998-ųjų labai pasikeitė – tapo spartesne, techniškesne, atletiškesne, mobilesne. Vis dėlto tų ir šių laikų „Žalgiriai“ panašūs vienu aspektu – tikėjimu, jog gali nugalėti.

D. Sirtautas šiuo metu dirba ne tik treneriu Arvydo Sabonio krepšinio mokykloje, o ir „Žalgirio“ individualaus rengimo centre. Treneris padeda tobulėti komandos jaunimui. Tarp jų – ne tik dublerių komandos nariams, o ir Pauliui Valinskui, Gyčiui Masiuliui, Martynui Arlauskui bei kitiems.

„Varžybų grafikas labai įtemptas, bet padedu visiems, kurie turi laiko, noro ir galimybių“, – sakė D. Sirtautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų