REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
119
Lukiškių kalėjimas (nuotr. tv3.lt)

Neįtikėtina, kiek žiaurumo gali slypėti jauno žmogaus širdyje. Ši istorija apie bausmės iki gyvos galvos sulaukusį Robertą Jemeljanovą. Už grotų jis atsidūrė būdamas vos 21-erių, o nusikaltimus, savaime suprantama, pradėjo daryti gerokai anksčiau.

119

Neįtikėtina, kiek žiaurumo gali slypėti jauno žmogaus širdyje. Ši istorija apie bausmės iki gyvos galvos sulaukusį Robertą Jemeljanovą. Už grotų jis atsidūrė būdamas vos 21-erių, o nusikaltimus, savaime suprantama, pradėjo daryti gerokai anksčiau.

REKLAMA

Iš karto patikslinsime, kad šiuo metu šio sadisto nebėra gyvųjų tarpe. Keletą metų apie padarytus nusikaltimus jis galvojo sėdėdamas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Galiausiai priėmė dar vieną žiaurų sprendimą, pasitraukti iš gyvenimo savo noru.

Nors kilpoje budinčių kalėjimo pareigūnų jis pastebėtas laiku. Bet po savaitės praleistos ligoninėje galiausiai mirė. Bet prieš mirtį jis pasikalbėjo su kriminalinių naujienų laikraščio „Akistata“ žurnalistu. Šis interviu tapo tarsi jo atsisveikinimu su pasauliu, kuriame būtent pats Robertas sėjo baimę ir mirtį.

Žiaurūs nusikaltimas

Vėlų 1994 metų balandžio 18-sios vakarą Lietuvoje, vieno namo palėpėje R. Jemeljanovas lytiškai santykiavo su viena mergina. Bet po to be jokios aiškios priežasties ją pasmaugė.

REKLAMA
REKLAMA

1995-ųjų kovo 26-osios vakarą, Pakruojo rajone, su pažįstamu Robertas atvyko pas vieną asmenį iš kurio reikalavo pinigų. Jų negavęs, trenkė vyriškiui į veidą, parbloškė ant žemės, surišo kojas ir rankas, kad auka nesišauktų pagalbos, paklode aprišo burną ir kirviu pradėjo daužyti per įvairias kūno vietas.

REKLAMA

Žmogui buvo suknežinta galva, lūžo nosis, žandikaulis, išbyrėjo dantys. Ant jo lavono Robertas užkrovė televizorių ir kėdžių. Galiausiai prisirinko įvairių metalinių daiktų, kuriuos pardavė vos už 10 litų.

Praėjus vos kelioms valandoms, Robertas savo tėvų namų virtuvėje išžagino jam į motinas tinkančią 54-erių moterį. Po to jai aštuonis kartus dūrė į kaklą ir galiausiai perpjovė gerklę.

Dar kitą dieną Robertas „nusižiūrėjo“ 69 metų senolę iš kurios pareikalavo pinigų. Supykęs jaunas vyras trenkė moteriai, o tada pagriebęs peilį tris kartus dūrė šiai į kaklą. Tik laimingo atsitiktinumo dėka, laiku suteikus pagalbą, moteriai pavyko išgyventi.

REKLAMA
REKLAMA

Po paskutinio nusikaltimo sadistas buvo sulaikytas. Teismui dėl jo kaltės abejonių nekilo, todėl žudikas buvo nuteistas mirties bausme, kuri iškart pakeista į įkalinimą iki gyvos galvos.

Iš žudiko lūpų

Apie vaikystę... Motina su tėvu girtuokliavo nuo senų laikų. Tėvas daugiau kaip 30 metų praleido už grotų, laisvėje ilgai neužsibūdavo. Motinas niekur nedirbo, liepdavo man vagiliauti, eiti prašyti pinigų iš parapijos klebono. Šeimoje buvo keturi broliai ir trys seserys, bet vos gimę, kaip ir aš, buvome atiduoti į globos namus. Dažnai iš jų bėgdavau, kad padėčiau motinai.

Apie nusikaltimus... Nelabai aš tuos nusikaltimus ir pamenu. Dar vaikystėje turėjau problemų dėl sveikatos, teko ne kartą gulėti ligoninėje dėl epilepsijos priepuolių, traukulių. Sveikata gal ir pagerėjo, bet didelės vaistų dozės negrįžtamai pakenkė atminčiai. O nusikaltimus įvykdžiau, nes reikėjo pinigų nuvažiuoti pas draugę. Pribaigiau tą vyrą, nes nemačiau prasmės jam gyventi, vis tiek būtų likęs invalidu. Ir moterims perpjoviau gerkles, nes norėjau, kad mirtų. Kam joms be reikalo kankintis?! Pribaigi ir ramu – jokių kančių ir, žinoma, liudininkų.

Apie laiką kalėjime... Niekas manęs nelanko, pradžiai dar laiškų gaudavau, bet jau nebesiunčia jų. Dienos kalėjime slenka vienodai, žiemos tik būna sunkesnės. Kartais pagalvoju, kad geriau jau būtų mane sušaudę. Kas iš to, kad galbūt kada nors išvysiu laisvę? Kur eiti? Kas manęs laukia? Kita vertus, gal norėčiau visą gyvenimą praleisti kalėjime. Nėra jau taip blogai čia gyventi. Žinoma, laisvės trūksta, bet patinka vienatvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų