REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors šalies regbio grandų derbyje „Vairas-Kalvis“ 21:19 nugalėjo to paties miesto „BaltRex-Šiaulius“, didžiausią ažiotažą sukėlė ne rezultatas. Džentelmenų sporto šaka vadinamo regbio rungtynėse atliktas veiksmas, po kurio žaidėjui lūžo žandikaulis, pažeisti dantys. Smūgio autoriui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Nors šalies regbio grandų derbyje „Vairas-Kalvis“ 21:19 nugalėjo to paties miesto „BaltRex-Šiaulius“, didžiausią ažiotažą sukėlė ne rezultatas. Džentelmenų sporto šaka vadinamo regbio rungtynėse atliktas veiksmas, po kurio žaidėjui lūžo žandikaulis, pažeisti dantys. Smūgio autoriui gresia baudžiamoji atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Numato laisvės atėmimą iki trejų metų

Trečiadienį Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) atsiuntė įvykių suvestinę. Joje pirmuoju įrašytas incidentas regbio rungtynėse.

REKLAMA

„Balandžio 14 d. 17 val. Šiauliuose, Pročiūnų g., regbio rungtynių metu komandos žaidėjas, gimęs 1992 m., tyčia kojos smūgiu į veidą sužalojo kitos komandos žaidėją, gimusį 1990 m. Nukentėjusysis dėl žandikaulio ir dviejų dantų lūžimo po medikų apžiūros Respublikinėje Šiaulių ligoninėje išvyko į Kauno klinikas. Pareiškimas gautas 2018-04-17“, – rašoma suvestinėje.

Pasak Šiaulių apskrities VPK Komunikacijos grupės vyresniosios specialistės Gailutės Smagriūnienės, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 138 straipsnis už nesunkų sveikatos sutrikdymą numato laisvės apribojimą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

„Nukentėjusysis nukreiptas gydytis į Kauno klinikas, nes Šiauliuose žandikaulio operacija, kurios sportininkui reikėjo, nedaroma“, – tv3.lt aiškino G. Smagriūnienė.

Laukia ilgas gydymas

Pasak vyriausiojo „BaltRex-Šiaulių“ trenerio Edmundo Ščavinsko, nukentėjusysis – Julius Sutkus. Jis gydosi namuose.

„Laukia ilga reabilitacija, – tikino E. Ščavinskas. – Nors pats epizodo nemačiau, nuomonės nekeičiu – teisėjas Justinui Urbonui parodė raudoną kortelę už tyčinį veiksmą. Vadinasi, jis toks ir buvo. Dabar tyrimą vykdo policija.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trenerio teigimu, stadione buvo greitosios medicinos pagalbos automobilis, tad J. Sutkus iškart atsidūrė medikų rankose.

Regbininkų aistros buvo greitai numalšintos. Vis dėlto E. Ščavinskas pripažįsta, kad varžovo veiksmas dar labiau kenkia ir taip įtemptiems abiejų klubų santykiams.

„Šitoks epizodas – greičiausiai, pirmąkart mano karjeroje. Labai svarbu, kad tokie dalykai nevyktų“, – pabrėžė treneris.

Nukentėjusius kaltina žemu elgesiu

„Norime klubo vardu atsiprašyti varžovų komandos ir žiūrovų už vieno iš žaidėjų veiksmus, kurių klubas netoleruoja ir smerkia!“, – toks įrašas po rungtynių atsirado „Vairo-Kalvio“ puslapyje feisbuke.

REKLAMA

Vyriausiasis komandos treneris Gediminas Marcišauskas šią žinutę vadina „karštu mažai informuoto žmogaus komentaru“.

„Taip, tai, kas įvyko – labai negera, netoleruojama situacija. Nesidžiaugiame tuo. Tačiau turime ir savo medžiagą bei poziciją. Apgailestaujame dėl paties įvykio, tokios traumos nelinkėčiau niekam, bet tai – žaidybinė, sportinė situacija, nieko specialiai nedaryta“, – vertino G. Marcišauskas.

Jo teigimu, „Vairas-Kalvis“ filmuotos antrojo kėlinio medžiagos neturi, o nuomonę susidarė iš nuotraukų, kuriose užfiksuotas momentas.

REKLAMA

Pasak „Vairo-Kalvio“ trenerio, grubiai varžovą atakavęs J. Urbonas yra nepatenkintas ir nusivylęs.

„Atsiprašėme nukentėjusio varžovo, siūlėme jam visokeriopą pagalbą. Jos atsisakyta. Mūsų pozicija – nespręsti reikalų viešumoje, nes tai žema. Dabar viskas iš bendro konteksto pilama į vieną pusę, nepalaukus baigties ir juodinant kitus. Mes liksime santūrūs, o jeigu bus įrodyta mūsų kaltė – smarkiai atsiprašysime“, – tikino G. Marcišauskas.

Žaidėjo ir klubo gali laukti griežtos sankcijos

J. Urbonas – Lietuvos rinktinės narys. Jis 2016-aisiais išrinktas geriausiu mūsų šalyje žaidžiančiu regbininku. Viena sportininko vizitinių kortelių – kietas žaidimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nenoriu skirti nuobaudų. Tai – ne mano darbas. Lai sprendžia federacija“, – kalbėjo E. Ščavinskas.

Pasak Lietuvos regbio federacijos (LRF) prezidento Ryčio Davidovičiaus, įstaigos atstovams taip pat teko kalbėti su J. Urbonu. Šis neigia tyčia traumavęs varžovą.

Federacija žada laukti policijos tyrimo išvadų, o vėliau rinkti specialią komisiją, kuri įvertintų ir patį epizodą, ir visą turimą medžiagą.

„Šiaulių klubų regbio rungtynės – vienintelis Lietuvoje likęs tikras sporto derbis. Aštriose dvikovose niekada neišvengiama traumų. Šįkart sužeidimas labai rimtas. Šį atvejis mums itin svarbus. Kol kas tikrai nieko nekaltiname, bet jeigu paaiškės, kad veiksmas buvo tyčinis, žaidėjo ir klubo lauks labai griežtos sankcijos“, – tikino R. Davidovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų