REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Maltoje įsikūrusi Neringa atsakė, kodėl negrįš gyventi į Lietuvą (nuotr. asm. archyvo)

Emigracija yra viena prioritetinių problemų, kurios Lietuvos valdžiai niekaip nepavyksta pažaboti. Vis daugiau lietuvių savo naujaisiais namais pasirenka kitą šalį.

15

Emigracija yra viena prioritetinių problemų, kurios Lietuvos valdžiai niekaip nepavyksta pažaboti. Vis daugiau lietuvių savo naujaisiais namais pasirenka kitą šalį.

REKLAMA

Tokio pasirinkimo priežastys yra įvairios. Didžioji dalis renkasi tą šalį, kur gali užsidirbti daugiau pinigų. Kitiems nepatinka valdžios priimami sprendimai arba lietuviški orai.

Naujienų portalas tv3.lt pasikalbėjo su Maltoje jau trejus metus gyvenančia Neringa Kristina Šalne. 38-erių moteris papasakojo savo sprendimo priežastis bei atsakė, kodėl jokiu būdu negrįš į Lietuvą.

- Kada išvykote iš Lietuvos?

- Iš Lietuvos išvykau baigusi Kauno technologijos universitetą, kai man buvo 21-eri. Kažkur prieš 17 metų. Keliavau po pasaulį, kol išsirinkau savo svajonių šalį – Maltą. Teko gyventi Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje, Škotijoje, Airijoje (net 11 metų).

Bet visą laiką man labai trūko saulės, žydros jūros bei palmių, apie kurias visada svajojau, gyvendama lietingose šalyse. O Maltoje atradau viską. Esu laiminga, nes turiu gerą darbą Nekilnojamojo turto srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, esu vietinių serialų „Santa Monika“ bei „Girlfriends“ aktorė, modelis. Kaip bebūtų keista, mano dukrytė Vanessa, jau seka mamytės pėdomis. Jai labai patinka fotografuotis, ji rengiasi tik ką pati išsirenka. Nors jai tik 3,5 metų.

REKLAMA

- Ar prieš išvykdama bandėte įsidarbinti Lietuvoje?

- Baigusi mokslus Lietuvoje dirbau direktore vienoje įmonėje. Bet alga buvo maža, o atsakomybės labai daug, tad pasirinkau lengvesnį kelią – išvykti gyventi bei dirbti į užsienį.

Ten, kur algos žymiai didesnės ir gyvenimas įdomesnis. Užsienyje daug metų teko dirbti biuro administratore, vėliau buhaltere. Modelio bei aktorės darbas man visada buvo ir yra labiau kaip hobis. Ir tai man labai patinka.

- Kaip galiausiai atsidūrėte Maltoje?

- Maltoje gyvenu jau 3 metus. Iš tiesų, daug metų ieškojau savo svajonių šalies, kur jausčiausi kaip kurorte bei galėčiau mėgautis gyvenimu. Iš Lietuvos išvykau, nes ten buvo astronominės kainos, dideli mokesčiai, pikti ir niūrūs žmonės. Jaučiau, kad Lietuvoje tik egzistuoju, o ne gyvenu. Būtent Maltoje viskas apsivertė aukštyn kojomis.

REKLAMA
REKLAMA

- Ką galėtumėte papasakoti apie atlyginimų skirtumus Lietuvoje ir kitose šalyse?

- Maltoje bei Lietuvoje atlyginimai yra kažkiek panašūs. Čia biuro administratorė gali uždirbti 1200, buhalterė apie 2200 eurų. Kas dėl aktorės ir modelio darbo, tai palyginti negaliu, nes Lietuvoje nieko panašaus nebandžiau.

- Galbūt atkreipėte dėmesį į darbdavių požiūrio į darbuotoją skirtumus Lietuvoje ir užsienyje?

- Darbdaviai Maltoje labiau žiūri į užsieniečius, nes jie geresni darbuotojai. Užsieniečiai netingi dirbti, bijo prarasti savo pozicijas, todėl viską daro itin kruopščiai. Tuo tarpu Maltos gyventojai daugiau kalba nei dirba, jie nuolat vėluoja į darbą, keičia darbovietę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar įsivaizduojate, kad galėtumėte kada nors sugrįžti gyventi į Lietuvą?

- Ne, neįsivaizduoju gyvenimo Lietuvoje. Nėra net noro grįžti ilgiau nei savaitei, kadangi žmonės yra labai rūstūs, viskas pabrangę, mokesčiai dideli, o ir oras nekoks...

- Kas jūsų nuomone padėtų emigrantus sugrąžinti į Lietuvą?

- Kad emigrantai sugrįžtų į Lietuvą, reikėtų labai daug ką pakeisti... Bet šiuo metu tai be prošvaisčių, nes valdžia ta pati, mokesčiai nesumažės ir, pasikartosiu, oras niekada nebus kaip kurorte...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų