REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Renginio akimirka (nuotr. Organizatorių)

Konditeriniais stebuklais nuolat stebinantis šokolado meistras Ali Gadžijevas „Volfas Engelman“ 165 m. jubiliejaus šventėje pristatė didžiausią modernų desertą, kurį pavadino „Pasaulio skoniais“.

27

Konditeriniais stebuklais nuolat stebinantis šokolado meistras Ali Gadžijevas „Volfas Engelman“ 165 m. jubiliejaus šventėje pristatė didžiausią modernų desertą, kurį pavadino „Pasaulio skoniais“.

REKLAMA

„Daugelis iš mūsų mėgsta atostogas, keliones, taigi aš šįkart visus noriu trumpam išleisti į saldžią kelionę po skirtingus pasaulio žemynus. Tą padariau per atrinktus mano paties ypač mėgstamus ingredientus: šokoladą iš Madagaskaro, vanilę iš Taičio, pistacijas, maskarponės sūrį iš Italijos ir kitas gardžias sudedamąsias dalis iš skirtingų pasaulio kampelių”, – pristatydamas desertą renginio svečiams sakė Ali.

Jubiliejinis desertas buvo komponuojamas specialiose „Ali šokoladinės“ dirbtuvėse, įrengtose renginio užkulisiuose. Ten beveik tris valandas ant keturių marmuro stalų, kurie simbolizavo skirtingus žemynus, šokolado meistras su komanda kūrė milžinišką desertą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 600 žmonių, susirinkusių į šventę, turėjo progą pasimėgauti trijų skonių desertais: pirmasis – Madagaskaro regiono juodojo šokolado putėsio desertas su avietėmis, pasiflorų įdaru ir kakavos biskvitu, antrasis –Taičio vanilės ir sūrios karamelės putėsiai su maskarponės sūriu ir deginto sviesto biskvitu, ir trečiasis – sicilietiškų pistacijų desertas su braškių džemo įdaru ir Ženevos pistacijų biskvitu.

REKLAMA

Be to, šie konditeriniai stebuklai buvo gausiai dekoruoti tokiomis pat gardžiomis detalėmis: oriniais sausainėliais „macarons“, sferos formos pralinė saldainiais, sproginėjančio cukraus triufeliais, valgomosiomis pistacijų ir vanilės samanomis, liofilizuotų uogų dulkėmis, aukso folija.

Desertas, tapęs šventės finaliniu akcentu, įspūdingai pristatytas naudojant ledą ir azoto dūmus. Šaltu dūmu garuojančius desertus svečiams į lėkštutes dalijo ir pats Ali Gadžijevas, kuris mielai šnekučiavosi su svečiais, visiems smalsiausiems komentavo desertų sudėtį, patarė, kurį desertą pasirinkti.

„Man visada malonu pabendrauti su žmonėmis, išgirsti jų vertinimus. Labai džiaugiuosi, kad šventės svečiai liko maloniai nustebinti tiek sukurtų skonių, tiek pateikimo. Man, kaip kūrėjui, kiekvienas įvertinimas yra labai svarbus”, – prisipažino Ali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų