REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„So sad, so sexy“ („taip liūdna, taip seksualu“) – atrodo, kad būtent tokia bus naujosios Lykke Li kūrybos nuotaika. Minios gerbėjų laukia ištempę ausis. Jau šią savaitę jie tikisi išgirsti visiškai šviežias šios kūrėjos dainas. Visai netrukus jas gyvai išgirsime ir Lietuvoje. Jau gegužės 29 d. viena originaliausių Švedijos popmuzikos žvaigždžių Vilniuje surengs išskirtinį koncertą.

„So sad, so sexy“ („taip liūdna, taip seksualu“) – atrodo, kad būtent tokia bus naujosios Lykke Li kūrybos nuotaika. Minios gerbėjų laukia ištempę ausis. Jau šią savaitę jie tikisi išgirsti visiškai šviežias šios kūrėjos dainas. Visai netrukus jas gyvai išgirsime ir Lietuvoje. Jau gegužės 29 d. viena originaliausių Švedijos popmuzikos žvaigždžių Vilniuje surengs išskirtinį koncertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sklando gandai, kad paskutinius štrichus Lykke Li dainose deda garsiausias švedų muzikos prodiuseris Maxas Martinas. Populiariausių hitų skaičiumi jis nusileidžia tik bitlams. O jo klientų sąrašas atrodo lyg iš fantazijų srities: Justinas Timberlake‘as, Lana Del Rey, The Weeknd, Taylor Swift, Pink ir Adele.

REKLAMA

so sad, so sexy

Savo „Instagram“ paskyroje Lykke paskelbė trumpą vaizdo klipą, reiškiantį jos sugrįžimą ir naująją estetiką. Ketveri metai praėjo nuo paskutinio jos įrašo. Dar 2016 m. ji pradėjo kurti naują muziką ir atskleidė, kad šįkart jos kelias suks arčiau popmuzikos.

Šis naujo kūrybinio etapo pranašas – tamsus, melancholiškas ir viliokliškas pusantros minutės klipas. Li keliauja per šviesą ir tamsą, o jai akompanuoja paslaptingas garso takelis. Klipas baigiamas užrašu „so sad so sexy“. Kol kas dar neaišku, ar tai dainos, ar viso albumo pavadinimas. Bet kokiu atveju jis labai tiksliai apibūdina, kas yra Lykke Li.

REKLAMA
REKLAMA

Lykke Li paviešintas viršelis

Dar vakar vakare buvo paviešintas ir viršelis. Tai dar vienas masalas iš Lykke Li stovyklos. Labai įdomu, koks bus turinys. Visi atsakymai šį ketvirtadienį – na bent jau taip skelbia Li socialiniai tinklai. Visas muzikos pasaulis ir žiniasklaida nekantriai laukia jos naujo albumo. Faktas, kad daugumai tai bus metų sugrįžimas.

Pastaraisiais metais ryškiai apšviestas scenas Lykke buvo iškeitusi į šeimyninę ramybę. Ji susilaukė sūnaus su prodiuseriu, muzikantu Jeffu Bhaskeriu. Jis yra talkinęs Kanye Westui, Bruno Marsui, Taylor Swift ir buvo įvertintas net 5 „Grammy“ apdovanojimais. Su savo mylimuoju ir grupių „Miike Snow“ bei „Peter Bjorn and John“ nariais Lykke taip pat subūrė grupę „Liv“. Šį hipiškos laisvės projektą patys muzikantai vadina „ABBA“ ir „Fleetwood Mac“ kūdikiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LIV – Wings of Love

Dabar Lykke grįžta su naujomis jėgomis ir dar didesniu kūrybiniu įkvėpimu. Šiemet ji planuoja pristatyti ketvirtąjį albumą ir intensyviai ruošiasi vasaros festivalių maratonui. Į Vilnių Lykke Li atvyks iš Anglijos, kur koncertuos festivalyje „All Points East“ ir BBC rengiamame „Biggest Weekend“. O vėliau trauks į „Heartland“ festivalį Danijoje ir „Primavera Sound“ Ispanijoje. Didžiausia scena jos lauks rugpjūtį – JAV festivalyje „Lollapalooza“, sutraukiančiame apie 160 000 lankytojų.

REKLAMA

Tiesa, didžiausi pasaulio muzikos festivaliai Lykke anaiptol nėra naujiena. Ji jau yra užkopusi į „Glastonbury“, „Sziget“, „Primavera“ ir „Coachella“ scenas. Ir tai ne keista – juk ji viena ryškiausių švedų popmuzikos žvaigždžių.

Lykke nėra tipinė Švedijos atlikėja. Tik nedidelę savo vaikystės dalį ji praleido Skandinavijoje: su tėvais ji gyveno Lisabonoje, Maroke, Nepale ir Indijoje, kol galiausiai apsistojo Los Andžele.

Li taisykles susikuria pati. Jos kūryba gimsta iš labai asmeniškos patirties: išsiskyrimų, vienatvės ir svajonių. Dėl to jos trapi muzika artima kiekvienam klausytojui. Akivaizdus to įrodymas – sąrašas filmų, serialų ir reklamų, kuriuose jau yra skambėjusios Lykke dainos: nuo „Saulėlydžio“ iki „Adelės gyvenimo“ ar net „Gucci“ bei „Apple“ reklamų.

REKLAMA

Lykke Li - No Rest For The Wicked

Jausmingas jos melodijas yra įvertinę gausybė visiškai skirtingų muzikos meistrų. Jei ieškotume, kas sieja Robyn, „U2“, Bon Iver, Kanye Westą, Drake‘ą, Davidą Lynchą, „Röyksopp“, „Kings of Leon“ ir „Queens of the Stone Age“, atsakymas būtų – Lykke Li.

Rašydami apie jos debiutinį albumą „Youth Novels“ (2008) muzikos kritikai žavėjosi „koketišku balsu“ („The Guardian“), „popmuzikos taisyklių nepaisymu“ („Pitchfork“) ir „išskirtiniu gebėjimu kurti įsimintinus priedainius“ („NME“). Antrojo albumo singlas „I Follow Rivers“ skambėjo visur ir tapo indie muzikos klasika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinis jos albumas „I Never Learn“ pasirodė 2014 metais ir buvo nominuotas „Nordic Music Prize“ apdovanojimuose kaip geriausias albumas, išleistas visoje Skandinavijoje. Šiam įrašui pavydėtinai gerai sekėsi ir „Billboard“ hitų sąraše.

Tiesa, Lykke nemėgsta būti priskiriama popmuzikai: „Tai tas pats, lyg būtum gėjus ir žmonės tik tuo tave apibrėžtų ir manytų, kad tau būtinai patinka George‘as Michaelas. Aš nemėgstu apibendrinimų“, – rėžia ji.

Šios švedės asmenybė prieštaringa: jautri ir kieta, intravertiška ir seksuali. Bet svarbiausia, kad ji išskirtinė. „Štai tokia aš esu. Netobula ir pasimetusi, nebandau vaidinti, kad viską žinau. Kaip tik atvirai sakau, kad nežinau ir niekaip nepasimokau“, – yra sakiusi Lykke Li.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų