REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro generalinis direktorius Sigitas Puodžiukas teigia, kad buvo priverstas patarėjais priimti „perteklinius žmones“.

Valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro generalinis direktorius Sigitas Puodžiukas teigia, kad buvo priverstas patarėjais priimti „perteklinius žmones“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis aiškino, kad darbą jo komandoje žmonės gaudavo, kai į jį kreipdavosi „aukštesni žmonės“. S. Puodžiukas sutinka, kad tai – ydinga praktika, bet teigia neturėjęs kito pasirinkimo.

REKLAMA

„Nevartočiau sąvokų „primestas“, „nuleistas“ ar „spaudimas“, tiesiog yra bendroji praktika, kada mes sulaukiame aukštesnių vadovų prašymų pagelbėti, išspręsti problemą įdarbinant vieną arba kitą žmogų“, – antradienį BNS aiškino S. Puodžiukas.

„Taip, iš tikrųjų pokalbiai su ministerijos vadovais buvo, kad paieškotume variantų įdarbinant poną Čijauską ir kitus mano patarėjus. Bet spaudimo ar gąsdinimo, kad neįdarbinus bus man pačiam kas nors, iš tikrųjų tiesioginiu tekstu nebuvo įvardyta. Buvo rasti sprendimai, ir jie atėjo dirbti“, – tvirtino centro vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigia neturėjęs pasirinkimo dėl nurodytų asmenų ėdarbinimo, nors pats atsako už tai, kas vyksta jo vadovaujamoje įstaigoje.

„Atsakomybė yra, be abejo, aš bet kokiu atveju už tai, kas vyksta įmonėje, atsakau, bet aš dar kartą pasikartosiu – yra tiesiog tokia praktika. Tokia praktika buvo ir ji, kaip suprantu, po truputėlį keičiama“, – dėstė jis.

S. Puodžiukas pripažino, kad patarėjų jam iš tiesų nereikėjo, juos vadino pertekliniais žmonėmis.

„Nebuvo taip, kad buvo labai reikalingi tie patarėjai, žiūrint iš mano darbinės praktinės patirties. Aš tikiu, kad žmonės kompetentingi, bet kadangi turiu gerą kolektyvą, vertinčiau kaip perteklinį darbuotojų skaičių, nemenkinant jų patirties. Iš esmės sakyčiau, kad jie kaip ir nebuvo reikalingi“, – teigė S. Puodžiukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Centro interneto svetainėje skelbiama, kad generalinio direktoriaus patarėjas vidutiniškai per mėnesį uždirba 1837 eurus neatskaičius mokesčių.

Šiuo metu tris centro vadovo patarėjus nuspręsta atleisti motyvuojant optimizavimu. Tarp atleidžiamųjų – Evaldas Zigmas Čijauskas. Jis nekvestionuoja atleidimo, tačiau nesutinka, kad buvo įdarbintas dėl protekcijos.

„Buvau priimtas labai paprastai. Esame pažįstami su S. Puodžiuku nuo 1989 metų, jeigu ne dar ilgiau. Kai atėjo nauja Nacionalinės žemės tarnybos vadovė, man pasakė, kad turiu išeiti iš tuometinių pavaduotojo pareigų, ir ieškojau darbo. Visi traktuoja, kad ministrė V. Baltraitienė mane čia įkišo (...), bet aš pats atėjau pas S. Puodžiuką ir pasakiau: gelbėk, padėk. Ir jis pasakė, kad jam kaip tik reikia tokio, kuris turi patirties“, – aiškino E. Z. Čijauskas.

REKLAMA

Jis Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centre dirba nuo 2016 metų, čia taip pat yra dirbęs anksčiau.

S. Puodžiukas Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centre dirba ilgiau kaip 15 metų, šiemet čia savo karjerą numato baigti.

Situaciją Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centre paviešino premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas. Anot jo, pats S. Puodžiukas jam papasakojo apie patarėjų įdarbinimą.

S. Malinauskas teigė, kad paviešinti situaciją jį paskatino apie skaidrumą garsiai kalbantis konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. Anot premjero patarėjo, konservatorių lyderis taiko dvigubus standartus, nes jo paties uošvis E. Z. Čijauskas Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centre įdarbintas pagal politinį užsakymą.

REKLAMA

„Šitoje vietoje, kai mes sakome, kad žemės ūkio ministras blogas, aš sakau, kad iš tikrųjų gali būti, jog jis, kaip žemės ūkio ministras, pakliuvo į situaciją, kuri parodė, kad yra pažeidimas ir jis yra blogas, bet gerbiamas G. Landsbergi, jeigu jūs kalbate taip garsiai ir deklaruojate aukštus moralinius standartus, jūs irgi turite savo artimiausios aplinkoje žmonių, kurie iš tikrųjų tų standartų neatitinka“, – žurnalistams Seime antradienį sakė S. Malinauskas.

Jo teigimu, buvusi žemės ūkio viceministrė socialdemokratė Lina Kujalytė taip pat pasinaudojo savo padėtimi, kad būtų įdarbinta S. Puodžiuko patarėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ten yra pati viceministrė socialdemokratų deleguota, kuri, mano žiniomis, pati savo paskutinę darbo dieną pasikvietė centro vadovą ir susitvarkė savo ateities karjeros reikalus“, – tvirtino S. Malinauskas.

Centre dirba ir buvusi Seimo narė „darbietė“ Ramunė Visockytė. Ji eina patarėjos komunikacijai pareigas, tačiau į BNS klausimus neatsakinėjo.

„Kadangi vyksta įdomūs žaidimai, tegu viską komentuoja S. Puodžiukas“, – sakė R. Visockytė.

Konservatorė Ingrida Šimonytė paskelbė, kad dėl Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro vadovui daryto spaudimo ketina kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų