REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Sirija skelbia apie naują ataką (nuotr. SCANPIX)

Sirija melagingai paskelbė apie naują ataką

Sirijos oro erdvės gynyba numušė kelias raketas virš vakarinio Chomso miesto, esą paleistas į režimo oro pajėgų bazes, antradienį pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA. Vėliau Sirija šią informaciją atšaukė.

11

Sirijos oro erdvės gynyba numušė kelias raketas virš vakarinio Chomso miesto, esą paleistas į režimo oro pajėgų bazes, antradienį pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA. Vėliau Sirija šią informaciją atšaukė.

REKLAMA

Agentūra nepateikė daugiau detalių, ir neaišku, kas atsakingas už šią ataką, Sirijos valstybinės televizijos įvardytą kaip „agresija“.

Galingi sprogimai girdėjosi netoli Šairato oro pajėgų bazės Chomso provincijoje, taip pat Rytų Kalamuno rajone netoli Damasko, kur yra dvi kitos oro pajėgų bazės, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė, kad raketos nepataikė į nė vieną iš oro bazių.

Arabų naujienų portalas „al Masdar News“ citavo šaltinius Sirijos kariuomenėje, sakiusius, kad raketas į Šairato oro pajėgų bazę paleido Izraelio oro pajėgos.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime sakoma, jog jeigu informacija apie Izraelio smūgį pasitvirtintų, tai būtų jau antroji žydų valstybės raketų ataka Chomso provincijoje per pastarąją savaitę.

REKLAMA

Po šių pranešimų vienas Izraelio kariuomenės atstovas sakė: „Man apie tokį incidentą nežinoma.“

Vakarų šalių žiniasklaida taip pat citavo JAV Gynybos departamento pareiškimą, kad Chomso provincijoje „JAV karinių veiksmų nevykdo“.

Rusai: išvis jokio išpuolio nebuvo

Rusijos karinės pajėgos paneigė pranešimus apie Sirijos karinės oro bazės apšaudymą, rašoma RBC.

Sirijos žiniasklaidoje buvo teigiama, kad valdžios kontroliuojamą oro uostą bandyta apšaudyti, o sviedinius numušė priešraketinė gynyba.

Tačiau „Interfaks“ kalbinti Rusijos kariuomenės atstovai tvirtina, kad jokio apšaudymo išvis nebuvo. „Oro uostas veikia normaliu režimu. Jokių išpuolių šią naktį nebuvo. Priešraketinės gynybos sistemos, saugančios oro uostą, šią naktį nebuvo aktyvuotos“, – aiškinama „Interfaks“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Šairato oro pajėgų bazė pernai balandį buvo atakuota JAV sparnuotosiomis raketomis „Tomahawk“. Šį smūgį JAV prezidentas Donaldas Trumpas įsakė atlikti po įtariamos cheminės atakos sukilėlių kontroliuotame Chan Šeichūno mieste Idlibo provincijoje.

Pasak Pentagono, JAV žvalgyba nustatė, kad numanoma cheminė ataka buvo surengta būtent iš tos bazės.

Sirija atšaukė pranešimą apie raketų ataką

Sirijos valstybinė žiniasklaida antradienį atšaukė pranešimus, kad praeitą naktį buvo įvykdyta raketinė ataka centrinėje Chomso provincijoje, ir nurodė, kad šalies priešlėktuvinė gynyba buvo suaktyvinta po „netikro aliarmo“.

„Praėjusią naktį dėl netikro aliarmo, kad buvo pažeista Sirijos oro erdvė, įsijungė priešlėktuvinės gynybos sirenos ir buvo paleistos kelios raketos“, – valstybinei naujienų agentūrai SANA sakė šaltinis kariuomenėje.

„Sirijos užpuolimo iš išorės nebuvo“, – pridūrė šaltinis.

Anksčiau SANA pranešė, kad Sirijos oro erdvės gynyba numušė kelias raketas virš Chomso miesto, esą paleistas į režimo oro pajėgų bazes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų