REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Klaipėdos universiteto (KU) rektorius Eimutis Juzeliūnas traukiasi iš pareigų, pirmadienį pranešė universitetas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Pasak pranešimo, šiuo žingsniu profesorius E. Juzeliūnas „suteikia galimybę naujajai universiteto tarybai atnaujinti universiteto vadovybę, kuriai tektų misija įgyvendinti šios aukštosios mokyklos veiklos reformą“.

REKLAMA

„Siūlymą dėl galimybės keisti vadovybę E. Juzeliūnas jau buvo numatęs KU veiklos optimizavimo priemonių plane, kurį įteikė Vyriausybei vasario mėnesį. Pateiktame siūlyme numatoma KU administracijos pertvarka, kurią planuojama atlikti 2018 metų vasario–birželio mėnesiais“, – rašoma universiteto pranešime.

E. Juzeliūnas darbą planuoja baigti išrinkus naująją KU tarybą. Tada bus paskirtas laikinai einantis rektoriaus pareigas vadovas ir skelbiami rektoriaus rinkimai. Naujoji taryba turėtų pradėti veikti jau kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Rektoriaus sprendimą trauktis iš pareigų KU tarybos pirmininkas Arnoldas Šileika sakė palaikantis.

„Yra parengtas universiteto pokyčių planas, jį reikia įgyvendinti. Šiame plane taip pat numatyta, kad galbūt reikia naujos komandos, kuri tą planą ir įgyvendintų. Likus metams, reikėtų suburti naują komandą, prorektorius, o profesionalų žmogų surasti ir įdarbinti tik vieniems metams, nežinant, kas bus po jų, būtų pakankamai sudėtinga. Vienas etapas praeitas, būtinos reformos įvykdytos, universitetas išliks savarankiškas, kurs inovacijų ekosistemą. O įgyvendinti pokyčių planą, ko gero, iš tiesų reikia naujos ambicingos lyderių komandos, kad universitetas taptų stiprus lyderis“, – pranešime cituojamas A. Šileika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Juzeliūnas, anot pranešimo, siekia paneigti vyraujantį mitą, kad universitetų rektoriai priešinasi reformoms ir laikosi įsikibę savo postų.

„Savo atsistatydinimu E. Juzeliūnas sudaro sąlygas rinkti naują universiteto vadovybę, kuri geriausiai galėtų įgyvendinti numatomą būtiną pertvarką ir turėtų pasitikėjimą“, – nurodo universitetas.

Klaipėdos universitetas siekia išlaikyti savarankišką statusą.

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba šių metų vasarį pritarė Klaipėdos universiteto veiklos optimizavimo priemonių planui, jame numatytas ir glaudesnis universiteto bendradarbiavimas su savivaldybėmis.

REKLAMA

Iš viso iš savivaldos institucijų universitetas 2019 metais planuoja gauti 100 tūkst. eurų.

Pasak savivaldybės, kai kurioms plane numatytoms priemonėms įgyvendinti reikalingas ne tik finansavimo užtikrinimas, bet ir šalies įstatyminės bazės pakeitimas. Pavyzdžiui, siekiant sudaryti sąlygas savivaldybėms tapti aukštojo mokslo institucijų dalininkėmis-steigėjomis bei tiesiogiai prisidėti prie aukštojo mokslo institucijų regionuose finansavimo.

Studijų kokybės vertinimo centras šiemet Klaipėdos universitete ribojamai įvertino 30 programų – tai sudaro beveik trečdalį studijų programų, jas universitetas 2018 metais planavo siūlyti priėmimui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų