REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Obuolių sidro vartojimas turi rimtų pasekmių  (nuotr. 123rf.com)

 Netikite, jog kasdien geriant obuolių sidro actą stebuklingai sumažėja kūno apimtys? Jūs esate visiškai teisūs, rašoma womenshealthmag.com.

42

 Netikite, jog kasdien geriant obuolių sidro actą stebuklingai sumažėja kūno apimtys? Jūs esate visiškai teisūs, rašoma womenshealthmag.com.

REKLAMA

Kaip teigė sveikos gyvensenos specialistė Leslie Bonci, obuolių sidro actu pakeitus tam tikrus pagardus, tokius kaip majonezas, galima ištirpinti kelis kilogramus, tačiau taip nutiks riebius ir kaloringus padažus pakeitus bet kokio tipo actu, ne tik obuolių sidro. Be to, nėra jokių tvirtų įrodymų, kad šis skystis yra labai naudingas sveikatai.

Jei vis tiek esate susigundę išbandyti obuolių sidro actą, nedidelis kiekis šios skysčio tikrai nėra pavojingas, tačiau reikėtų žinoti, kas gali nutikti obuolių sidro actą geriant kasdien.

Susilpnėja imuninė sistema

Įrodyta, kad probiotikai ir gerosios bakterijos stiprina mūsų imunitetą. Obuolių sidro actas yra raugintas produktas, o rauginti gaminiai savo sudėtyje turi probiotikams būdingų savybių, taigi logiškai mąstant obuolių sidro actas turėtų stiprinti imunitetą, tiesa?

REKLAMA
REKLAMA

Leslie Bonci, „Active Eating Advice“ įkūrėja su šiuo teiginiu nesutinka.

Rauginti produktai padidina gerųjų bakterijų kiekį. Kai kurie jų, pavyzdžiui, rauginti kopūstai, tai daro acto pagrindu, tačiau tik actas tikrai nepadės ženkliai pakeisti jūsų imuninės sistemos. Be to, teigiama, jog obuolių sidro actas kai kuriais atvejais gali net sunaikinti kitas itin svarbias maistines medžiagas, o tai jau tikrai nėra geras ženklas.

REKLAMA

Jausitės silpni

Akivaizdu, kad organizmą maitinant vien tik obuolių sidro actu, jis gaus tik kelias kalorijas, kurių nepakaks kasdieniams darbams atlikti.

„Jūsų organizmas išbalansuojamas“, - teigė Leslie Bonci.

Jei norite pradėti gerti obuolių sidro actą, rekomenduojama jį įtraukti į kitus patiekalus, tokius kaip salotas, kuriose taip pat nemažai daržovių, baltymų ir angliavandenių, o ne gerti vieną. Taip jūsų kūnas gaus pakankamai energijos, tačiau tuo pat metu išvengsite papildomos kalorijų bombos.

Svorio neteksite laikinai

Taip yra todėl, kad dažniausiai netenkama tik vandens svorio, kurį pakeitus kilogramai akimirksniu sugrįš.

REKLAMA
REKLAMA

Jei geriant obuolių sidro actą ištirpo keli kilogramai, staigus svorio nukritimas sulėtina medžiagų apykaitą, dėl ko ateityje taps dar sudėtingiau sulieknėti.

Gali padidėti apetitas

Dažnai girdima, kad obuolių sidro actas slopina apetitą. Tiesa ta, kad, kaip teigė Leslie Bonci, geriant vien tik distiliuotą obuolių sidro actą, dėka jame esančio mažo kalorijų kiekio, apetitas kaip tik dar labiau padidėja.

„Vos tik jį išgėrus gal ir pasijusite sotesni, kadangi skrandį užpildė didelis kiekis vandens, kuriame įmaišyti keli lašai acto, tačiau greitai pasijusite tokie pat alkani, gal net labiau, nei buvote prieš tai“, - tęsė ji.

Gali sutrikti skrandžio veikla

„Kadangi actas yra rūgštinis gaminys, kai kurie žmonės jo visiškai netoleruoja. Jei turite problemų su skrandžiu, virškinimu, jums dažnai skauda pilvą, šio gėrimo ir šio įpročio reikėtų vengti“, - sakė Leslie Bonci.

Taigi, obuolių sidro ar bet koks kitas actas puikiai tinka norint suteikti skonio įvairiems patiekalams ir sumažinti jų kaloringumą, tačiau magišku gėrimu jo laikyti nereikia, todėl nesitikėkite, jog jį vartojant, pasieksite išties stulbinančių rezultatų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų