REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Laima Grižaitė ir Jurgita Januškaitė-Žilinskienė (nuotr. asm. archyvo)
3

 

Balandžio 13-15 dienomis, Lenkijoje, Dabrowa Gornicza mieste, vyko Europos Shotokan karatė čempionatas. Tai vienas iš masiškiausių karatė renginių Europoje, kuriame dalyvavo per 800 sportininkų iš 20 šalių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vilniaus „Karate Do“ klubo kovotojai, gindami ne tik Vilniaus, bet ir Lietuvos garbę, Europos čempionate ant aukščiausios pakylos lipo net tris kartus.

REKLAMA

Master moterų kategorijoje, kurioje šalį gali atstovauti tik vienas sportininkas, klubo trenerė Jurgita Januškaitė-Žilinskienė įveikusi Bulgarijos, Baltarusijos ir Serbijos kovotojas, užėmė pirmąją vietą, o suaugusiųjų kumite rungtyje pelnė bronzos apdovanojimą. Taip pat, Europos čempionais veteranų kategorijose tapo Laima Grižaitė (kata rungtis) ir Alvydas Pavliukevič (kumite rungtis). Sidabro medalius pelnė Nomeda Tvaskaitė (jaunimo kumite rungtis), Mindaugas Lašas ir Jonė Šalnienė (veteranų kumite rungtis). Bronzą iškovojo – Arūnas Matrosovas (vateranų kumite rungtis). Sportininkus ruošė treneriai Jurgita Januškaitė-Žilinskienė ir Tomas Žilinskas.

Shotokan karatė – tai viena iš stipriausių Olimpinio karatė šakų. Šio stiliaus Lietuvos kovotojai yra pretendentai dalyvauti 2020 m. Olimpinėse žaidynėse, Tokijuje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų