REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Sportas (nuotr. 123rf.com)
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Fizinis aktyvumas – pats geriausias sveikatinimo veiksnys, koks tik gali būti. Sveikas gyvenimo būdas yra nuolatinė būsena, kuomet asmuo stengiasi išlaikyti sveiką organizmą, jį nuolatos grūdinti prie aplinkos sąlygų ir juo rūpintis gerinant sveikatą.

8

Fizinis aktyvumas – pats geriausias sveikatinimo veiksnys, koks tik gali būti. Sveikas gyvenimo būdas yra nuolatinė būsena, kuomet asmuo stengiasi išlaikyti sveiką organizmą, jį nuolatos grūdinti prie aplinkos sąlygų ir juo rūpintis gerinant sveikatą.

REKLAMA

„Fizinio aktyvumo nauda yra milžiniška mūsų organizmui - pradedant nuo širdies ir kraujotakos gerinimo, baigiant gražene figūra, numestais nereikalingais kilogramais ir pakilia, energinga nuotaika“, - teigia asmeninis treneris Bronius Burneika.

O kaip atrasti tą mistinį kelią į fizinį aktyvumą, kuris mums toks reikalingas?

Pasak trenerio, atsakymas yra paprastas: pirmuosius žingsnius ženk su maistu, kurį vartoji kasdien.

„Šiandien nekalbėsime, kokios treniruotės ar mankštos jums padės jaustis aktyviu, nes jos gali ir nepadėti, jei jūsų mityba yra chaotiška, o valgote tai, ką esate įpratę valgyti, nors to daryti nederėtų, - šypsosi B. Burneika. - Jūs tik įsivaizduokite, plušate treniruoklių salėse, kas rytą darote mankštą, o galiausiai vis vien jaučiatės mieguistas, pavargęs ir vangus“.

REKLAMA
REKLAMA

Gali būti, kad maistas, kurį renkatės yra ilgai virškinamas, per riebus arba turintis mažą energetinę vertę.

„Šiuo atveju neišsigąskite! Tiesiog reikia susidėlioti protingus maisto vartojimo įpročius, atsisakyti sunkaus maisto, užpildyti dienos racioną pakankamu baltymų, angliavandenių ir gerųjų riebalų kiekiu, - skuba perspėti B. Burneika. - Negalvokite, kad valgydami vien tik daržoves ir vaisius būsite energingi ir sotūs“.

REKLAMA

Organizmui būtina gauti visas maistines medžiagas. „Dažnai matau, ką žmonės renkasi maistui - angliavandenių kiekį surenka per dieną nesunkiai, kiek sunkiau sekasi su riebalais, o sunkiausiai su baltymais, - tikina treneris. - Kodėl taip dažnai mums sunku kūnui surasti tą baltymų kiekį, kurio mums trūksta?“

Atsakymas – vėlgi paprastas.

„Vengiame vartoti mėsos ir žuvies produktus. Stebėtina tai, kad ne dėl kažkokių rimtų priežasčių tai darome... Tiesiog užtrunka šių produktų gaminimas. Iš tiesų, dažnai klystate taip manydami! Tai yra paprasta ir greita, nes šiais laikais parduotuvėse galite rasti jau paruošto maisto kepimui, tokie produktai kaip „ChickFit“.

REKLAMA
REKLAMA

B. Burneikos teigimu, „ChickFit“ produkcija iš jūsų pareikalaus pačių minimaliausių pastangų virtuvėje. „Tačiau šių produktų kokybė yra neeilinė, - pabrėžia treneris. - Svarbiausia, jūs ne tik nesugaištate laiko gamindami, bet ir gaunate labai gerą kiekį jums reikalingų baltymų“.

Juk pagrindinė esmė, pasak B. Burneikos, nori būti aktyvus, turi valgyti maistą, kuris yra kokybiškas ir gerai virškinamas, taip turėsi energijos aktyviai veiklai.

„O jei valgysime maisto produktus, kurie apsunkina skrandį, nesinorės ir nuo kėdės pakilti, ims mieguistumas. „Rinkitės vištieną, nes ji ne veltui yra tokia paklausi, taip greičiau atgausite jėgas po fizinių krūvių, nejausite apkrauto skrandžio nuo sunkiai virškinamo maisto bei jūsų baltymų poreikis bus visiškai užpildytas“, - teigė B. Burneika.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų