REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus (nuotr. asm. archyvo)

Šiandien žurnalistai ir du garsūs keliautojai Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus išsiruošia į ilgą kelionę. Jų tikslas – kelionė į Kanadą ir Aliaską.

8

Šiandien žurnalistai ir du garsūs keliautojai Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus išsiruošia į ilgą kelionę. Jų tikslas – kelionė į Kanadą ir Aliaską.

REKLAMA

Prieš pat kelionę M.Starkus naujienų portalui tv3.lt papasakojo, kokių ritualų su kolega Vytaru laikosi, kad kiekviena jų kelionė būtų ypatinga.

„Mes esame tokie žmonės, kurie nesame linkę kalbėti apie tai, ko dar nepadarėme, todėl kalbėti apie kelionę, kol dar neiškeliavome, gana sudėtinga.

Prisipažinsiu, esame šiek tiek prietaringi, todėl dar iki kelionės turime vienokių ar kitokių ritualų, kurie, tikime, mums padeda.

Visų pirma, prieš pat kelionę oro uoste, visada toje pačioje kavinėje, mes išgeriame alaus. Taip pat nuvykę į kiekvieną šalį ir apsistoję kambaryje, tiksliai žinome, kurioje pusėje miegosime. Tai tam tikros tradicijos, mūsų pripratimai, kuriuos stengiamės išlaikyti“, - prieš kelionę kalbėjo Martynas.

REKLAMA
REKLAMA

Su Vytaru jiedu keliauja jau 13 metų, todėl pasiteiravus, ar kelionių metu ir po jų nekyla konfliktų ar ginčų su kelionių partneriu, Martynas tik šypteli.

REKLAMA

„Mes drauge keliaujame 13 metų, todėl būtų keista, jei būtų kažkas negerai. Būtų blogai, tikrai tiek nekeliautume“, - nusijuokė vyras.

Pasiteiravus, kaip keliautojų šeimos reaguoja į ilgas vyrų išvykas ir atsiribojimą nuo kasdienybės, M.Starkus ėmė pasakoti.

„Likus vakarui iki kelionės, laiką praleidžiame su šeima. Pabūname savo erdvėje, su artimaisiais, namų aplinkoje.

Galiu palyginti, kad dabartinės kelionės yra praradusios tą romantiką, kuri būdavo prieš, pavyzdžiui, 12 ar 13 metų.

Tada išsiskyrimai būdavo tikri, o dabar, kai viskas yra mobilizuota ir mes kiekviename žingsnyje galime kalbėtis ir bendrauti su šeima, viskas daug paprasčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Žinau, kad palieku šeimą jų kasdienybėje – jie dirba, eina į mokyklą, poliklinikas. Gyvena įprastą gyvenimą, todėl jie mažiau galvoja apie išsiskyrimus.

Juk pažiūrėkime apie emigrantus, kurie išvyksta iš Lietuvos – širdyje jie gerokai labiau ilgisi ir galvoja apie Lietuvą, negu tie, kurie čia yra likę, nes būti čia – natūralu, nebūna jokių esminių pasikeitimų“, - kalbėjo Martynas.

Primename, kad šiandien, balandžio 16-ąją, Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius išvyksta į Kanadą ir Aliaską.

Kaip jie patys sakė, kelionės metu jie važinės keliais, kuriais dažniau važinėjasi grizliai ir briedžiai nei automobiliai. „Laukia daug gamtos, kalnų, ledynų ir laisvės“, - feisbuke rašė keliautojai.

Vytaro Radzevičiaus ir Martyno Starkaus kelionę sekite čia: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų