REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienam tėvui labai svarbu, kad jų vaikai būtų sveiki ir laimingi, o ištikus bent menkiausiai bėdai dažniausiai kyla didžiulis nerimas.

Kiekvienam tėvui labai svarbu, kad jų vaikai būtų sveiki ir laimingi, o ištikus bent menkiausiai bėdai dažniausiai kyla didžiulis nerimas.

REKLAMA

Su tuo susidūrė ir ši šeima - Becky ir Alan Cave iš Kempstono, kai jų sūnelis Charlie sunkiai susirgo.

Jam buvo diagnozuotas nekrozuojantis fascitas.

Net sunku žodžiais apibūdinti, kaip stipriai išsigando berniuko tėvai, kai paprasčiausias bėrimas pavirto į sunkią infekciją, dėl kurios mažylis nebegalėjo praryti maisto. Paprasčiausias bėrimas tapo kone mirtina infekcija, dėl kurios vaikelio kaklas atrodė tiesiog siaubingai.

Pastebėję pirmuosius bėrimus tėvai kreipėsi į medikus, o atsidūręs ligoninėje berniukas paniro į komą.

Atsiradęs paraudimas iš pradžių tėvams nekėlė susirūpino, tačiau vėliau jis ėmė sparčiai plisti ir berniuko kaklas dar labiau paraudo ir ištino.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu berniukui jau treji metai ir tėvai su siaubu prisimena laiką, kai jų mažylis kovojo su siaubinga liga – jam grėsė net mirtis.

Kankinančiai ilga berniuko operacija truko net 7 valandas. Situacija buvo tokia rimta, kad atrodė, jog vaikas neišgyvens, bent jau taip tėvus perspėjo medikai. Maža to, berniuko smakras buvo visas ištinęs, net pajuodęs.

REKLAMA

Ši infekcija gali būti mirtina, jeigu bakterijos pateks į tas organizmo vietas, kur paprastai jų nėra, kaip, pavyzdžiui, kraujotaka, raumenys ar plaučiai. Paprastai infekcija užsikrečiama per tiesioginį kontaktą su infekuoto žmogaus gleivėmis ar žaizdomis.

Pirmasis simptomas - stiprus skausmas. Tačiau, kai kuriais atvejais, skausmo gali nebūti.

Daugiau simptomų:

pažeista vieta patinsta, karšta, raudonuoja;

žaibiškai pakyla temperatūra;

sumažėja budrumas;

plėtoti gangrena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų