REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Socialinis tinklas Facebook (nuotr. Fotodiena.lt)

Kilus skandalui, kai paaiškėjo, jog „Facebook“ nutekino milijonų savo vartotojų asmeninius duomenis, susimąstykite apie tai, kokią informaciją apie save norite pateikti šiai įtakingai kompanijai, siūlo portalas indy100.com.

16

Kilus skandalui, kai paaiškėjo, jog „Facebook“ nutekino milijonų savo vartotojų asmeninius duomenis, susimąstykite apie tai, kokią informaciją apie save norite pateikti šiai įtakingai kompanijai, siūlo portalas indy100.com.

REKLAMA

Štai 12 dalykų, kuriuos geriau pašalinti iš savo anketos:

Gimimo data

Jūsų gimimo data kartu su jūsų vardu ir adresu sukčiams gali palengvinti prieiga prie, pavyzdžiui, jūsų banko sąskaitos ar kitų svarbių duomenų.

Telefono numeris

Geriausiu atveju įgysite mandagu gerbėją, kuris bandys su jumis susisiekti. Blogiausiu – persekiotoją, kuris be perstojo jums skambinės.

Dauguma jūsų „draugų“

Pagal Oksfordo psichologijos profesoriaus Robino Dunbaro teoriją, žmonės gali palaikyti maždaug 150 draugysčių. Ištyręs per 3 tūkst. „Facebook“ vartotojų, R. Dunbaras nustatė, kad vidutiniškai tik 4,1 jų „Facebook“ draugų buvo patikimi, o apie 13,6 paguostų ištikus nelaimei.

REKLAMA
REKLAMA

Atsikratę nereikalingų „draugų“ palengvinsite bendravimą socialinėje erdvėje ir paliksite vietos tikroms draugystėms.

Jūsų vaikų ar jaunų šeimos narių nuotraukos

Oksfordo Interneto instituto vykdomoji direktorė Viktorija Nash šia tema iškėlė puikų klausimą: „Kaip manote, kokią informaciją jūsų vaikai internete norėtų matyti apie save po kelerių metų?“

REKLAMA

Ankstesnės kartos niekada nesusidūrė su šia problema, tačiau sparčiai išpopuliarėję socialiniai tinklai verčia apie tai susimąstyti.

Informacija apie jūsų atžalos mokyklą Nebūkite naivūs ir internete neskelbkite informacijos apie savo vaiko darželį ar mokyklą, juk niekada nežinote, kas gali ją pamatyti ir jūsų vaikui kelti grėsmę.

Jūsų buvimo vieta

Kai prie „Facebook“ jungiatės per savo mobilųjį telefoną, socialinis tinklas gali pranešti apie jūsų buvimo vietą. Nesuteikite galimybės žmonėms žinoti, kur jūs esate, nes tai pavojinga.

REKLAMA
REKLAMA

Jūsų bosas

„Facebook“ – socialinis tinklas, kuriame kartais publikuojame informaciją apie savo laisvalaikį, tačiau visa tai mato ir jūsų viršininkas, jei turite jį tarp savo draugų. Tai svarbu ypač, jei dalinatės nuotraukomis iš vakarėlių, kur mėgaujatės alkoholiu, pramogaujate, o gal net viešai skundžiatės savo darboviete.

Atostogų planai

Jei „Facebook“ girsitės, kada ir kur ketinate leisti savo atostogas, paprasčiausiai pranešite vagišiams, kada jūsų namai bus tušti.

Jūsų santykiai

Džiaugiatės naujai užgimusia meile? Nepraneškite apie tai savo „Facebook“ paskyroje. Jei santykiai vis dėlto nenusiseks, santykių statusas „vienišas“ tik pagilins jūsų liūdesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Banko kortelės duomenys

Vargu, ar šiuo klausimu reikia daugžodžiauti. Tai bloga idėja, jei norite išsaugoti savo pinigus.

Aviabilieto numeris

Kilo ūpas pasigirti įsigytu lėktuvo bilietu? Geriau nereikia. Ant bilieto nurodytas brūkšninis kodas – unikalus ir suteikia apie jus visą informaciją, kurią nurodėte avialinijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų