REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Donaldas Trumpas perspėjo Rusiją „ruoštis“ raketoms (nuotr. SCANPIX)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas perspėjo Rusiją „pasiruošti“ raketoms Sirijoje, skelbia BBC.

8

JAV prezidentas Donaldas Trumpas perspėjo Rusiją „pasiruošti“ raketoms Sirijoje, skelbia BBC.

REKLAMA

Jo teigimu, tai bus atsakas į cheminio ginklo panaudojimą prieš civilius.

Savo „Twitter“ žinutėje jis pareiškė, kad Rusija neturėtų būti „gyvulio, kuris žudo naudodamas cheminį ginklą ir tuo mėgaujasi, sąjungininke“. Anksčiau D. Trumpas „gyvuliu“ vadino Sirijos diktatorių Basharą Assadą.

„Rusija žada numušti visas raketas, kurios bus paleistos Sirijoje. Ruoškis, Rusija, nes atskris gražios, naujos ir išmanios“, – parašė D. Trumpas savo žinutėje.

Tokiu būdu D. Trumpas atsakė į Rusijos ambasadoriaus Libane Aleksandro Zasypkino teiginius, kuriuos šis išsakė televizijai „Al Manar“, kad Rusija pasilieka teisę numušti amerikiečių raketas, paleistas į Sirijos teritoriją, o taip pat ir suduoti atsakomąjį smūgį.

Tuo atveju, jeigu smūgių Sirijoje metu nukentės Rusijos piliečiai, JAV laukia rimtos pasekmės. Tokį Rusijos perspėjimą JAV atstovams perdavė kariuomenės ryšio kanalais.

REKLAMA
REKLAMA

JAV prezidentas pirmą sykį viešai pripažino, kad amerikiečių kariuomenė ruošiasi suduoti karinį smūgį Sirijos teritorijoje.

Stabdome ginklavimosi varžybas?

Netrukus po šios karingos žinutės D. Trumpas parašė dar vieną, kurioje prabilo apie poreikį nutraukti ginklavimosi varžybas ir galimybes padėti Rusijos ekonomikai.

REKLAMA

„Mūsų santykiai su Rusija yra blogesni, negu kada anksčiau, įskaitant ir Šaltojo karo laikus. Tam nėra jokio pagrindo. Rusijai reikia mūsų pagalbos su jų ekonomika, o tai yra dalykas, kurį būtų labai lengva įgyvendinti, o mums visiems reikia bendro tautų darbo. Stabdome ginklavimosi varžybas?“ – rašoma žinutėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų