REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Rusija: JAV apšaudžius Siriją pasiliekame teisę smogti atgal (nuotr. SCANPIX)

Rusija: JAV apšaudžius Siriją pasiliekame teisę smogti atgal

Rusija pasilieka sau teisę numušti raketas ir smogti ugnies šaltiniams jeigu JAV panaudos jėgą Sirijos atžvilgiu, rašoma RBC.

26

Rusija pasilieka sau teisę numušti raketas ir smogti ugnies šaltiniams jeigu JAV panaudos jėgą Sirijos atžvilgiu, rašoma RBC.

REKLAMA

Šią informaciją paskelbė Rusijos ambasadorius Libane Aleksandras Zasypkinas televizijai „Al Manar“, teigiama leidinyje.

Jis pažymėjo, kad Rusija gali smogti tiems objektams, kurie naudojami paleisti raketas į taikinius Sirijoje.

Tuo metu Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Richardas Barronsas duodamas interviu nacionaliniam transliuotojui BBC sakė, kad Rusijai darant tokius pareiškimus reikėtų būti labai atsargiai.

„Jeigu jis (A. Zasypkinas) turėjo omenyje mėginimus skandinti laivus ir numušti lėktuvus, tai yra karas“, – perspėjo jis.

Rusijos atsargos generolas įspėja apie galimą konflikto Sirijoje eskalaciją

Bet koks konfliktas tarp JAV ir Rusijos Sirijoje greitai išplistų į kitus regionus, pareiškė Rusijos atsargos generolas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Rusijos gynybos ministerijos Tarptautinio bendradarbiavimo valdybos vadovas, generolas leitenantas Jevgenijus Bužinskis antradienį interviu televizijai sakė, kad visoje Sirijoje esama Rusijos karinių patarėjų, kurie nukentėtų per JAV smūgį.

REKLAMA

Jis įspėjo, kad „bet koks Rusijos ir JAV karinis susidūrimas išplistų ir konfrontacija taptų neišvengiama“.

Kiek anksčiau panašius komentarus išsakė ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas.

Generolas Valerijus Gerasimovas taip pat pažymėjo, kad Sirijos objektuose esama Rusijos karininkų. Jis įspėjo, kad „jei kils pavojus mūsų kariškiams, Rusijos ginkluotosios pajėgos imsis atsakomųjų priemonių tiek dėl raketų, tiek dėl jų nešėjų“.

Rusija blokavo rezoliuciją

Rusija antradienį blokavo JAV parengtą Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją, numatančią, kad turi būti sudaryta komisija ištirti numanomą cheminių ginklų naudojimą Sirijoje po įtariamos nuodingųjų dujų atakos sukilėlių kontroliuojamame Dumos mieste netoli Damasko.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija jau 12-ą kartą pasinaudojo veto teise, kad blokuotų Saugumo Tarybos veiksmus, nukreiptus prieš Maskvos sąjungininkę Siriją.

Tuo metu Rusijos parengta alternatyvi rezoliucija nesurinko pakankamai balsų, kad būtų priimta.

Ši priešprieša tarp JAV ir Rusijos Jungtinėse Tautose vyko didėjant tikimybei, kad Vakarų šalys imsis karinių veiksmų prieš Siriją.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas perspėjo, kad kaltininkai turės „sumokėti didelę kainą“ už numanomą nuodingųjų dujų panaudojimą Dumoje. Kaip teigia Sirijos medikai ir gelbėtojai, per praeitą šeštadienį įvykdytą ataką žuvo mažiausiai 40 žmonės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų