REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiajame kėlinyje tris tritaškius paeiliui susmeigęs Travisas Petersonas surinko dvigubą dublį, o jo vedamas Vilniaus „Lietuvos rytas“ įsirašė nelengvą pergalę.

Trečiajame kėlinyje tris tritaškius paeiliui susmeigęs Travisas Petersonas surinko dvigubą dublį, o jo vedamas Vilniaus „Lietuvos rytas“ įsirašė nelengvą pergalę.

REKLAMA

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai savo aikštėje 78:75 (17:19, 21:21, 18:14, 22:21) turėjo vargo su Utenos „Juventus“, kurią į priekį tempė Dovio Bičkauskio ir Mindaugo Kupšo duetas.

Uteniškių įžaidėjas dar pirmoje mačo dalyje atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o iš viso jų surinko 16 ir užfiksavo naują karjeros rekordą.

Tuo metu Kupšas per pirmuosius du kėlinius pelnė 16 iš 23 savo taškų bei tai leido „Juventus“ minimaliai pirmauti 40:38.

Trečiojo ketvirčio pradžioje „Juventus“ dar buvo padidinus savo persvarą iki 45:40, tačiau tada iš toli pataikė Chrisas Krameris, įsišaudęs Petersonas smeigė tris tritaškius ir „Lietuvos rytas“ perėmė kontrolę į savo rankas – 54:49.

REKLAMA
REKLAMA

Uteniškiai ketvirtajame ketvirtyje dar kibo į atlapus persverdami rezultatą savo pusėn – 59:56, bet tuoj pat sulaukė Jimmy Barono atsako – snaiperis pataikė du tritaškius bei šeimininkai vėl pirmavo – 62:59.

REKLAMA

Prasidėjus paskutinei minutei, Arvydo Šikšniaus tolimas šūvis išlaikė trijų taškų skirtumą tarp komandų – 71:74, o po Maksimo Kornijenkos taškų iš po krepšio „Juventus“ deficitas tapo minimalus – 73:74.

Visgi tada dusyk iš eilės pražanga sustabdytas Petersonas prie baudų metimų linijos neklydo ir padėjo tašką susitikime – 78:75.

Bičkauskiui iki LKL sezono rezultatyvių perdavimų rekordo pritrūko vieno perdavimo – šis rezultatas priklauso Alytaus „Dzūkijai“ šiame sezone atstovavusiam Alejandro Hernandezui, kuris atliko 17 perdavimų per vieną mačą.

REKLAMA
REKLAMA

„Juventus“ komandai vis dar padėti negalėjo vieni vedlių Laronas Dendy ir Anthony Irelandas.

Į pirmąją vietą LKL turnyrinę lentelę besikabinantys vilniečiai penktadienį susikaus su Kauno „Žalgiriu“, tuo metu Aukštaitijos klubas sekmadienį savo aikštėje priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 22 (10 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas (4/8 trit.) ir Loukas Mavrokefalidis – po 12.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 23, Arvydas Šikšnius 15, Maksimas Kornijenka 14 (9 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 9 (16 rez. perd.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų