REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Jonas Mačiulis (nuotr. Fotodiena.lt)

Jonui Mačiuliui atsibodo stebėti Madrido „Real“ žaidimą nuo atsarginių žaidėjų suolelio ir lietuvis ryžosi priimti drąsų sprendimą.

20

Jonui Mačiuliui atsibodo stebėti Madrido „Real“ žaidimą nuo atsarginių žaidėjų suolelio ir lietuvis ryžosi priimti drąsų sprendimą.

REKLAMA

Geriausiu 2015 metų Lietuvos krepšininku išrinktas kaunietis pats nusprendė atsisakyti šiltos vietos karališkame klube ir savo noru paliko Ispanijos sostinę.

Puolėjas be darbo išbuvo mažiau nei savaitę, o nauja jo karjeros stotele tapo Krasnodaro „Lokomotiv“ klubas iš Rusijos.

Trokšta būti aikštelėje

Madrido „Real“ klubo istorija mena nedaug žaidėjų, kurie patys savo noru net nepasibaigus sezonui yra nusprendę atsisakyti garbės vilkėti šios komandos marškinėlius.

Tačiau Jonui Mačiuliu buvo nė motais, kurio klubo pavadinimas puošia jo aprangą.

Jam svarbiausia būti aikštelėje rungtynių metu ir mėgautis krepšinio skoniu.

„Madride man atsibodo tik treniruotis ir negauti laiko pasireikšti aikštelėje rungtynių metu. Tuo labiau, jog neturėjau jokių rimtų sveikatos problemų ir buvau pasiryžęs atiduoti visą save.“ – apie pagrindinius motyvus palikti Ispaniją portalui tv3.lt kalbėjo Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

23-iojo Eurolygos turo akistata prieš „Barcelona“ komandą „ištaškė“ paskutinį krepšininko kantrybės lašą.

Vos 11 sekundžių aikštelėje praleidęs lietuvis suprato, kad nenori likusią sezono dalį patirti nieko panašaus ir netrukus paprašė klubo vadovybės paleidžiamojo rašto.

REKLAMA

Lietuvos krepšinio istorijoje ryškų pėdsaką palikęs žaidėjas greitai sulaukė viliojančio Rusijos klubo pasiūlymo ir ilgai nedvejojęs pasirašė sutartį iki šio sezono pabaigos.

„Šiuo metu man yra svarbiausia vėl pajusti žaidimo ritmą. Yra didelis skirtumas tarp treniruočių ir rungtynių, o paskutinius pusantrų metų Madride praleisdavau mažai laiko aikštelėje. Dėl to ir nusprendžiau išvykti į Krasnodarą. Čia tikiuosi vėl atgauti savo geriausią formą ir mėgautis buvimu ant parketo, o ne ant suolelio.“ – teigė lietuvis.

Negalės padėti komandai finale

Jonas Mačiulis vilkėdamas „Lokomotiv“ ekipos marškinėlius Vieningoje krepšinio lygoje (VTB) spėjo sužaisti dvejas rungtynes, kuriose aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 24 minutes, dvigubai daugiau nei šiame sezone gaudavo laiko pasireikšti Eurolygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, šeštadienio akistatoje prieš „Zenit“ klubą lietuvio aikštelėje neišvydome, jis net nebuvo registruotas rungtynėms.

Mačiulis prisipažino, kad įvykius aikštelėje stebėjo iš šalies dėl komandos trenerio Saša Obradovičiaus sprendimo.

Šią savaitę, antradienį Krasnodaro ekipa pradeda kovas Europos taurės (EuroCup) finalo serijoje iki 2 pergalių prieš Stambulo „Darussafaka” ekipą.

Dėl Eurolygos taisyklių neseniai prie Rusijos klubo prisijungęs Mačiulis taurės finale negali padėti savo naujai komandai.

Būtent dėl to Obradovičius paskutinėse VTB lygos rungtynėse nusprendė verstis be lietuvio pagalbos, taip ruošdamas ekipą kol kas svarbiausioms sezono rungtynėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar prieš atvykdamas į Krasnodarą žinojau, kad negalėsiu padėti komandai tarptautinėje arenoje. Todėl pernelyg dėl to nepergyvenu. Žinoma, būtų smagu kovoti dėl šio trofėjaus aikštelėje, bet nieko negaliu padaryti.“ – tvirtino lietuvis.

Kartu su Vilniaus „Lietuvos rytu“ vienoje grupėje žaidę „Lokomotiv“ krepšininkai laimėjo visas 20 žaistų rungtynių šiame Europos taurės turnyre ir yra pasiryžę iškovoti trofėjų bei laimėti bilietą į Eurolygą.

Kalbėdamas apie savo komandos šansus džiaugtis pirmuoju sezono trofėjumi Mačiulis išlieka atsargus.

„Mūsų komandoje visi supranta šią savaitę laukiančių rungtynių svarbą. Laimėję finalą sugrįžtume į Eurolygą, ko ir tikisi visi klubo nariai. Tačiau tuo pačiu suprantame, jog tą padaryti nebus lengva, nes kitoje barikadų pusėje pavojingi varžovai iš Turkijos. „Darussafaka“ yra Eurolygos lygio komanda, žaidžianti puikų sezoną ir šios serijos laimėtoją gali nulemti smulkios detalės iš kurių ir susideda krepšinis.“ – teigė Jonas.

REKLAMA

Namų aikštelės pranašumą šioje finalo serijoje turėsiantis „Lokomotiv“ klubas kartą jau triumfavo Europos taurės varžybose.

2013 metais kartu su likusiais Krasnodaro komandos krepšininkais laimėtu trofėjumi džiaugėsi ir lietuviai Mantas Kalnietis bei Simas Jasaitis.

Palaiko ryšį su „Žalgirio“ atstovais

Pasibaigus Europos taurės finalui Jonas Mačiulis pagaliau turėtų tapti „pilnaverčiu“ komandos nariu.

Tada „Lokomotiv“ komanda visą savo dėmesį skirs tik VTB lygai ir lietuvis tikisi, jog būtent tuomet jam pavyks atsiskleisti visu gražumu.

Tiesa, klubinis Europos komandų sezonas nenumaldomai artėja prie pabaigos ir jam pasibaigus Mačiuliui teks dar kartą galvoti apie savo ateitį.

REKLAMA

Lietuvoje jau kuris laikas krepšinio gerbėjai ir ekspertai garsiai kalba apie galimą lietuvio sugrįžimą į Kauno „Žalgirio“ ekipą.

Legendinei komandai meilės neslepiantis Mačiulis teigia, jog dar ankstoka apie tai kalbėti.

„Kauniečiai niekada nebuvo ta komanda, kuri nepasibaigus vienam sezonui jau galvotų apie kitą. Dabar jie pildo savo didžiausias svajones Eurolygoje ir šiuo metu yra per anksti kalbėti apie ateitį. Kai pasibaigs sezonas, situacija turėtų tapti aiškesnė, o šiandien dar ne laikas diskutuoti šia tema.“ – apie galimybę sugrįžti į „Žalgirį“ kalbėjo Mačiulis.

Kaunietis prasitarė, jog dažnai bendrauja su „Žalgirio“ komandos generaliniu direktoriumi Pauliumi Motiejūnu, palaiko ryšį ir su kitais ekipos nariais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atvykęs į Rusiją jis turi daugiau galimybių stebėti žalgiriečių rungtynes Eurolygoje, nes dėl palankios laiko juostos stipriausios senojo žemyno komandos varžosi jau pasibaigus „Lokomotiv“ treniruotėms.

Mačiulį žavi „Žalgirio“ ekipos šio sezono pasiekimai ir savo buvusiam klubui jis linki didžiausios sėkmės ketvirtfinalyje prieš „Olympiacos“.

Pasiilgo „chebrytės“

Akivaizdu, jog daugelis „Žalgirio“ gerbėjų vasarą nekantriai lauks naujienų apie galimą „Maironio“ sugrįžimą į Kauną, tačiau dėl vieno dalyko galime būti užtikrinti kur kas labiau.

Krepšininkas prisipažino, jog viliasi vasarą prisijungti prie Lietuvos rinktinės ir varžytis pasaulio krepšinio čempionato atrankos varžybose.

REKLAMA

Dėl Eurolygos rungtynių lietuvis buvo priverstas praleisti pirmuosius du varžybų langus, tačiau tikisi atsigriebti birželį.

„Dar tikrai nesakau rinktinei „ne“. Priešingai, pasibaigus šiam sezonui tikiuosi ir vėl apsivilkti Lietuvos aprangą. Manyčiau, jog tuo metu daugelis krepšininkų pasižymės gera forma, nes klubinis sezonas bus neseniai pasibaigęs. Asmeniškai man tai bus gera galimybė išlaikyti žaidimo ritmą.“ – tryško optimizmu lietuvis.

Ne kartą Lietuvos rinktinę lemiamais momentais gelbėjęs krepšininkas prisijungti prie komandos trokšta ir dėl to, jog galėtų ir vėl susitikti su, kaip jis pats teigia, savo „chebryte“.

REKLAMA

„Smagu būtų vėl pamatyti visus rinktinės narius. Manau, jog mes esame ypatinga komanda. Būdami kartu demonstruojame kitokį krepšinį nei atstovaudami savo klubus. Tiesiog žaidžiame tą krepšinį, prie kurio esame visi įpratę. Visada yra smagu pamatyti savo vaikystės draugus, su jais pajuokauti ir gerai praleisti laiką.“ – Lietuvos rinktinės atmosferą aukštino Mačiulis.

Iki rinktinės stovyklos pradžios jam dar teks daug ką įrodyti Rusijoje.

33-ejų metų lietuvis vis dar dega noru rungtyniauti ir būti svarbia bet kurios komandos dalimi.

Vasarą Jonas Mačiulis svarstys kurią karjeros kryptį pasirinkti, tačiau iki tol krepšininkas tikrai nesėdės sudėjęs rankų ir kantriai dirbs aikštelėje.

Būtent tokį Joną Mačiulį mes ir pažįstame geriausiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų