REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Pavasaris (nuotr. Fotodiena.lt)

 Po žavingo, pavasariško savaitgalio orai Lietuvą lepins ir toliau. Pirmadienį laukia staigmena, kuri po šaltų dienų tikrai pradžiugins kiekvieną – tai tiesiog vasariška šiluma. Tačiau kartu su ja ateina ir krituliai.

42

 Po žavingo, pavasariško savaitgalio orai Lietuvą lepins ir toliau. Pirmadienį laukia staigmena, kuri po šaltų dienų tikrai pradžiugins kiekvieną – tai tiesiog vasariška šiluma. Tačiau kartu su ja ateina ir krituliai.

REKLAMA

Lietuvoje laukia mažai debesuota,  žvaigždėta naktis. Orai bus šilti.  Nepaisant giedros, temperatūra naktį išsilaikys ties 5-8 laipsniais. Pirmadienio rytas šiltas, saulėtas, tik  po pietų per  vakarinę Lietuvos dalį šiltas vėjas atplukdys  lietaus su perkūnija, temperatūra apie 20 šilumos.

Lietus Klaipėdoje po pietų pasirodys pirmiausiai. Čia šilumos nuo 8 laipsnių naktį ir  iki 18 laipsnių dieną. Šiauliuose tikėtinas lietus, po pietų šils iki 19 laipsnių. Panevėžyje dieną 19, Kaune – tiesiog vasara – 20 laipsnių šilumos. Utenoje termometrai dieną rodys 17 laipsnių, o naktį 5 laipsnius šilumos. Gražiu savaitgaliu pasidžiaugusiame Vilniuje naktį +6, o dieną +18 laipsnių. Dzūkijoje apie 20 laipsnių šilumos.

Ateina pokyčiai

Pirmadienį nuo pietų atkeliaujantis lietus atvėsins įsismarkavusią ankstyvą vasarą, ir antradienį  Klaipėdoje bus 12, Vilniuje 17, Kaune 19 laipsnių šilumos. Galimas lietus.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį lietus trauksis, bet temperatūra jau sieks tik 12 laipsnių šilumos. Ji bandys išsilaikyti ilgėliau.

Klimatologų įspėjimas

Tiesa, klimatologai atidaryti šiltojo sezono dar neskuba. Esą ši karštesnė balandžio savaitė dar viena ekstremalėjančio klimato pasekmė. Prognozuojama vidutinė balandžio temperatūra nesiekia 7 laipsnių šilumos, todėl kiekvieną malonią šilumos bangą gali palydėti stingdantis šaltis.

REKLAMA

„Įprastai pas mus na tokia balandžio pradžia turėtų būti apie 5-is laipsnius šilumos, o dabar turime kur kas daugiau. Ir aplamai ir balandis ir gegužė, na Lietuvoje klimatas toksai, kad tie svyravimai, temperatūros šuoliai yra būdingi. Ir vykstant klimato kaitai, tokių ekstremalių šiltų, vėsių orų kaitaliojimaisi, jie ryškėja ir dar labiau ryškės“, - nedžiugina klimatologas Donatas Valiukas.

Klimatologai taip pat pataria neskubėti šokti į vandens telkinius, nes teks nusivilti. Esą nereikia pasitikėti ir mitais, kad maudytis galima jau po pirmo pavasario griaustinio.

REKLAMA
REKLAMA

„Su žaibais ir lindimu į vandenį nereiktų sieti tiesioginio ryšio. Nebent susiklosto, kad tas intensyvesnis žaibavimas prasideda gegužę, kada ta vandens temperatūra jau pasiekia gegužės pabaigoje tokią, kada į ta vandenį galima įlįsti“, - siuūlo klimatologas D.Valiukas.

Klimatologai prognozuoja, kad tik gegužės viduryje galima tikėtis pastovesnės šilumos. Tada netikėtos šalčio bangos nebus taip jaučiamos, o vandens temperatūra negiliuose ežeruose turėtų pasiekti apie 18 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų