REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį į sekmadienį vyko didžiuliai Lietuvos kelių policijos reidai. Nubausta pusšimtis vairuotojų, daugiausiai pažeidėjų – greitį viršiję vairuotojai.

Naktį į sekmadienį vyko didžiuliai Lietuvos kelių policijos reidai. Nubausta pusšimtis vairuotojų, daugiausiai pažeidėjų – greitį viršiję vairuotojai.

REKLAMA

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai reidą dar pradėjo šeštadienį pavakare – iš pradžių buvo tikrinamas S. Batoro gatve važiuojančiųjų greitis. O naktį policija tikrino važiuojančiųjų Geležinio Vilko gatve greitį. Čia leidžiama važiuoti 60 km / val. greičiu. Tačiau nemažai vairuotojų važiavo dvigubai greičiau. Rekordininkai BMW vairuotojai, lėkę 132 iš 138 kilometrų per valandą greičiu. Už greičio viršijimą daugiau kaip 50 km / val. skiriama maždaug 500 eurų bauda. Dvejų metų stažą turintiems vairuotojams pažymėjimas atimamas ne ilgiau kaip pusmečiui, jei pažeidimas pirmas – pakentėti be vairavimo teks tik mėnesį.

O štai vienas dvejų metų stažo neturintis vairuotojas važiavo 112 km / val. greičiu. Jis pažymėjimą keliems mėnesiams prarastų važiuodamas ir 91 km / val. greičiu. O viršijęs taip smarkiai jis pažymėjimą prarado iš karto mažiausiai metams.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai per reidą už viršytą greitį surašė 37 protokolus, nubausti ir keli motociklininkai – už smarkų greičio viršijimą jiems taip pat atimta teisė vairuoti.

REKLAMA

Girtų pažeidėjų respublikinio padalinio pareigūnams neįkliuvo, tiesa nubausti net penki asmenys už vairavimą neturint teisės vairuoti. Drujos gatvėje sustabdytas BMW. Smarkiai apsimiegoję vairuotojas ir keleivis dar sukėlė įtarimų, kad gali būti apsvaigę. Įtarimams nepasitvirtinus vairuotojas nubaustas už tai, kad vairavo neturėdamas pažymėjimo.

Reidui besibaigiant Maironio gatvėje sustabdytas BMW priekiniais tamsintais stiklais. Paaiškėjo, kad ant stiklų ne tamsinanti plėvelė, o tinkleliai nuo musių. „Vasara, musių sezonas, tinkleliai nuo musių“, – tikino su mergina važiuojantis vaikinas.

Kelių policijos pareigūnai sako, kad jau ne pirmą kartą mato taip gudraujančius vairuotojus. Jie nebeklijuoja tamsinančios plėvelės, ant automobilių langų kabina tinklelius nuo musių. Tiesa Vilniuje tai dar nėra labai madinga. Beje tinklelis vaikino nuo baudos neišgelbėjo – buvo pamatuotas šviesos pralaidumas, jis buvo mažesnis nei leidžiama. Tinklelius BMW vairuotojas čia pat nusiėmė, nes kitaip būtų dar panaikinta ir techninė apžiūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų