REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Seksas (nuotr. 123rf.com)

Orgazmas – stiprus lytinis pojūtis, kurį sekso metu patiria vyrai ir moterys. Orgazmo metu padažnėja širdies ritmas ir kvėpavimas.

21

Orgazmas – stiprus lytinis pojūtis, kurį sekso metu patiria vyrai ir moterys. Orgazmo metu padažnėja širdies ritmas ir kvėpavimas.

REKLAMA

Vyrų orgazmas dažnai siejamas su ejakuliacija, o moterų orgazmo metu susitraukia genitalijų raumenys. Jei stimuliacija tęsiasi, pastarosios gali patirti ir kelis orgazmus.

Taip pat svarbu žinoti, kad seksas gali būti nuostabus ir nepasiekiant orgazmo.

Kiek laiko užtrunka orgazmo pasiekimas?

Tai, per kiek laiko pasiekiamas orgazmas, priklauso nuo paties žmogaus ir daugelio kitų faktorių. Vyrai euforiją pasiekti gali nuo sekso pradžios praėjus 2-10 minučių, o kai kurioms moterims užtenka 20 sekundžių. Tiesa, dažniausiai moterys orgazmą pasiekia po 20 minučių.

Lytinis reakcijos ciklas

Nors daugelis mėgsta seksą, retas kada susimąsto apie psichologinius dalykus, nutinkančius mylintis.

REKLAMA
REKLAMA

Du žinomiausi sekso terapeutai Mastersas ir Johnsonas išsiaiškino, kas vyksta sekso metu. Jie sukūrė terminą lytinis reakcijos ciklas, kuris apibrėžia, kas nutinka mūsų kūnams sekso metu.

REKLAMA

Lytinis reakcijos ciklas yra padalintas į 4 fazes – susijaudinimas, stabilumas, orgazmas ir atomazga. Kada kiekviena fazė tiksliai pasireiškia nustatyti sudėtinga, kadangi tai vyksta nepaliaujamai.

Atminkite, kad čia pasakojama apie tai, kas nutinka tuomet, kai žmogus lytiškai susijaudina. Kiekvienas asmuo yra skirtingas, dėl to skirsis ir jo fazių trukmė, galbūt eiliškumas ir kiti dalykai.

Spontaniški orgazmai

Teik vyrai, tiek moterys sekso metu pereina visas 4 fazes, tačiau jų trukmė ir kiti dalykai gali skirtis. Pirmieji orgazmą pasiekia vyrai, kai tuo metu moterims pajusti pasitenkinimą prireikia šiek tiek ilgiau laiko. Būtent dėl šios priežasties spontaniški orgazmai sekso metu įvyksta retai.

REKLAMA
REKLAMA

1 fazė: susijaudinimas

Ši fazė prasideda 10-30 sekundžių po erotinės stimuliacijos ir gali trukti nuo kelių minučių iki kelių valandų.

Vyrai: jų penis ir speneliai tampa jautrūs.

Moterys: prasideda makšties lubrikacija, ji išsiplečia ir pailgėja, kartais ištinsta išorinės ir vidinės lūpos, klitoris ir krūtinė.

Abu: pagreitėja širdies plakimas, pakyla kraujospūdis ir padažnėja kvėpavimas.

2 fazė: stabilumas

Ir toliau tęsiasi tai, kas prasidėjo susijaudinimo fazėje.

Vyrai: sukietėja penis, sėklidės tampa labai jautrios.

Moterys: makšties išorė tampa jautri, apatinės makšties audiniai prisipildo kraujo, susiaurėja makšties ertmė. Dingsta klitoris, pasikeičia vidinių lytinių lūpų spalva. Nors tai pastebėti sunku, moterų, kurios neturėjo vaikų, rožinės lūpos tampa raudonos, o tų, kurios susilaukė atžalų, lūpos pasikeičia į violetinę spalvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abu: pagreitėja kvėpavimas ir pulsas, susitraukia šlaunų, klubų, rankų ir užpakalio raumenys.

3 fazė: orgazmas

Tai – aukščiausia sekso metu pasiekiama viršūnė. Tai taip pat trumpiausiai trunkanti fazė iš visų.

Vyrai: iš pradžių šlaplės vamzdelyje susikaupia sėklinis skystis. Tada vyras pajaučia, jog tuojau baigs. Po to sperma palieka penį. Šios fazės metu penis patiria šiokius tokius spazmus.

Moterys: trečdalis makšties sienelių ritmiškai susitraukinėja, taip pat vos pastebimai susitraukia ir gimdos raumenys.

Abu: ir toliau kyla kraujo spaudimas, dažnėja pulsas ir kvėpavimas. Dar labiau susitraukia raumenys, išsiplečia kraujagyslės. Kartais orgazmo metu ima susitraukinėti rankų ir kojų raumenys.

REKLAMA

4 fazė: atomazga

Šios fazės metu kūnai sugrįžta į normalią būseną. Ji gali tęstis nuo kelių minučių iki pusvalandžio ar ilgiau. Ši fazė moterims trunka ilgiau, nei vyrams.

Vyrai: atsipalaiduoja penis. Šioje fazėje vyrai negali iškart vėl patirti orgazmo. Turi praeiti šiek tiek laiko, kad organizmas atsigautų. Šis laikotarpis priklauso nuo kiekvieno žmogaus. Tam įtakos turi ir vyro fizinė būklė bei kiti faktoriai.

Moterys: gimda ir klitoris grįžta į normalią padėtį. Kai kurios moterys gali vėl patirti pakartotinius orgazmus.

Abu: atsipalaiduoja raumenys, dingsta raudonis.

Žinant, kas sekso metu vyksta su jūsų ir jūsų partnerio kūnais, šias žinias tinkamai panaudojus, apie tai pasikalbėjus su antrąja puse, patirsite tai, ko dar niekada neteko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų