REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ESPN paskelbė didžiausią įtaką Nacionalinei krepšinio asociacijai (NBA) padariusių krepšininkų sąrašą, o jame atsidūrė Arvydas Sabonis bei Šarūnas Marčiulionis.

ESPN paskelbė didžiausią įtaką Nacionalinei krepšinio asociacijai (NBA) padariusių krepšininkų sąrašą, o jame atsidūrė Arvydas Sabonis bei Šarūnas Marčiulionis.

REKLAMA

ESPN atrinko 100 krepšininkų, o 52-oje pozicijoje atsidūrė Sabonis bei aplenkė tokius krepšininkus kaip Jamesas Hardenas, Kevinas Durantas, Dennisas Rodmanas, Karlas Malone‘as Clyde‘as Draxleris ar Tracey McGrady.

Apie Lietuvos krepšinio legendą rašoma: „Sabonis NBA žaidė septynis sezonus , tačiau fanai nematė jo geriausios versijos, kuri egzistavo anksčiau žaidžiant tuometinėje Sovietų Sąjungoje ir kitose Europos valstybėse.

Sabonis iškovojo 3 olimpinių žaidynių medalius, demonstruodamas tvirtą ir įgūdžiais paremtą krepšinį, įskaitant efektingus perdavimus ir puikų pataikymą. Šios savybės Sabonį pavertė legenda, kuri galėjo įnešti dar svarbesnį indėlį Portlendo „Trail Blazers“ ekipai, jeigu į lygą būtų atvykęs 1986-aisiais, kuomet ir buvo pašauktas.“

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs krepšininkas Billas Waltonas apie Sabonį yra pasakęs: „Jis galėjo daryti viską. Jis turėjo Larry Birdo ir Pete‘o Maravichiaus įgūdžius. Atletiškumu jis prilygo Kareemui Abdul-Jabaarui bei buvo pavojingas ties tritaškio linija.

REKLAMA

Sabonis galėjo perduoti kamuolį, persivaryti kamuolį per aikštelę. Devintajame dešimtmetyje turėjome sugalvoti planą, kaip jį ištraukti iš Sovietų Sąjungos.“

Tuo metu Šarūnas Marčiulionis sąraše užėmė 67-ąją vietą ir atsidūrė aukščiau nei Patrickas Ewingas, Rasheedas Wallace‘as, Reggie Milleris ar Manute Bolas.

Ties Marčiulionio profiliu rašoma: „Prieš prasidedant 2017-18 m. sezonui, NBA paskelbė, jog lygoje žais 108 žaidėjai, kurie nėra amerikiečiai iš 42 skirtingų šalių.

Situacija buvo visiškai kardinali 1989-aisiais, kuomet į NBA atvyko Marčiulionis. Jis tapo pirmuoju krepšininku, kuris NBA duris pravėrė atkeliavęs iš Sovietų Sąjungos.“

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Marčiulionio komandos draugas „Golden State Warriors“ komandoje, Chrisas Mullinas apie Lietuvos krepšinio legendą sakė: „Jis buvo pirmasis vyrukas, kuriam atvykus pavyko prisitaikyti. Kiti krepšininkai atvykdavo į komandas, tačiau jose neužsibūdavo. Tuo metu Šarūnas buvo puikioje komandoje su puikiais krepšininkais ir mums jis padarė didelę įtaką.“

ESPN kol kas yra paskelbusi pirmuosius 25 krepšininkus, o patys įtakingiausi krepšininkai turėtų paaiškėti kitą savaitę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų