REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorių atstovas Europos Parlamente (EP) Algirdas Saudargas atmeta apie Briuselio aktualijas rašančio portalo „Politico“ kritiką dėl išpūstos padėjėjų komandos ir pasyvios veiklos EP.

Konservatorių atstovas Europos Parlamente (EP) Algirdas Saudargas atmeta apie Briuselio aktualijas rašančio portalo „Politico“ kritiką dėl išpūstos padėjėjų komandos ir pasyvios veiklos EP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrą kadenciją EP dirbantis A. Saudargas sako pastaraisiais metais didesnį dėmesį skiriantis Lietuvos gyventojų švietimui apie ES, taip pat tikina kitąmet EP rinkimuose jau nedalyvausiantis.

REKLAMA

Portalas šią savaitę paskelbė vadinamąjį gėdos sąrašą, kuriame išvardijo mažai EP teisėkūroje pasižymėjusių dvidešimtuką. Jame ir lietuvis A. Saudargas, jis įvardijamas kaip turintis bene daugiausia pagalbininkų EP – 17 padėjėjų ir dvi samdomos įmonės.

Portalas pažymi, kad nuo 2011 metų A. Saudargas Europos Parlamente neuždavė nė vieno klausimo, nuo perrinkimo 2014 metais pasisakė vos porą kartų ir pateikė dvi parlamentines ataskaitas.

REKLAMA
REKLAMA

„Turint omenyje jo menką aktyvumą, tai jį padaro labiausiai nereikalingu personalu apsikrovusiu Parlamento nariu – kai kurie lietuviai europarlamentarai išsisuka su vos trimis padėjėjais“, – rašo portalas.

Pats politikas teigia, kad toks jo veikos vertinimas – neišsamus ir netikslus ir aiškina nesiekiantis savireklamos ar geresnių veiklos EP statistinių duomenų.

„Tai yra tiesiog stilius, kaip kas naudoja savo mokos fondą, galima mokėti viena ar kelias dideles algas keliems patarėjams, o jei yra Lietuvoje, tai... Mano leidinį „Apžvalga“ matėte? „Apžvalga“ kiekvieną mėnesį leidžiama, nemažai mano biudžeto ten išeina, aš neleidžiu jo savireklamai ar kam. Tie „Politico“ turbūt nevarto ir jiems neįdomu, nes jie lietuviškai neskaito. O man nelabai įdomu jų kriterijai“, – BNS aiškino A. Saudargas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

EP nario aiškinimu, keliolika Lietuvoje įdarbintų jo padėjėjų talkina rengiant būtent šį leidinį „Apžvalga“. Jis anksčiau ilgus metus leistas kaip Krikščionių demokratų partijos laikraštis. A. Saudargas yra buvęs šios partijos vadovu iki jai susijungiant su konservatoriais.

„Jis Europos liaudies partijos frakcijos pinigais leidžiamas. Pažiūrėkite, kiek ten daug jaunų žmonių, kurie ten rašo. Lietuvoje daug kas pasitenkina mažesniais atlyginimais, ateina į talką, „Apžvalga“ platinama į visas bibliotekas ir mokyklas pastaruoju metu. Yra trys jau specialūs leidiniai“, – pasakojo A. Saudargas.

REKLAMA

Klausiamas, ką pats įvardytų kaip svarbiausius savo darbus atstovaujant Lietuvai EP, A. Saudargas aiškino šioje kadencijoje besikoncentruojantis į savo paties iniciatyvas bei projektus, pavyzdžiui, energetinio saugumo klausimais.

„Aš dirbu prie atskirų konkrečių projektų, nečiumpu bet ko, kad kuo daugiau čia tų projektų. Pavyzdžiui, paklausimai komisarams – aš turiu puikius kontaktus su pagrindiniais Europos komisarais, aš prieinu, paklausiu ir sužinau, ko man reikia. Aš 30 metų politikoje. Tai duoti paklausimus dėl skaičiaus, kam man to reikia. Čia savireklamos reikalas, aš tam pinigų neleidžiu ir energijos neeikvoju. O tie skaičiai statistiniai pagal pasisakymus ir paklausimus – tie kurie aktyvesni partinėj politikoj, jie ruošiasi eiti į rinkimus, jiems tas svarbu“, – svarstė A. Saudargas.

Jis sakė pats nesieksiantis dar vienos kadencijos EP, todėl ir apie savireklamą negalvojantis.

„Ne, tikrai ne. Jau ir amžius, ir viską“, – sakė EP narys.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks kitų metų pavasarį. Lietuvai šiuo metu atstovauja 11 atstovų EP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų