REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkiai sergančio vyro su apirusiu veidu motinai pareikšti įtarimai dėl palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus gyvybei.

Sunkiai sergančio vyro su apirusiu veidu motinai pareikšti įtarimai dėl palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus gyvybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimas dar nebaigtas, laukiam psichiatrinės ekspertizės išvadų“, – BNS sakė tyrimą kontroliuojanti Klaipėdos apylinkės prokurorė Irena Dačkauskienė.

REKLAMA

81 metų įtariamajai paskirta ambulatorinė psichiatrinė ekspertizė. Ji turėtų nustatyti, ar garbaus amžiaus moteris yra pakaltinama ir gali atsakyti už savo veiksmus.

Plungės meras Audrius Klišonis BNS pasakojo, kad 51 metų vyriškis gydomas Plungės ligoninės slaugos skyriuje, jam teikiama pagalba, lanko motina. Jo globėju laikinai paskirtas socialinio skyriaus specialistas.

„Jis dabar pagalbos nesikrato, jis gauna normalų maitinimą, fiziškai yra sustiprėjęs,“ – BNS sakė meras.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet sausio viduryje Plungės rajone, Alksnėnų kaime, namuose tarnybos namuose rado vyrą smarkiai apirusiu veidu. Tada jis medikų pagalbos atsisakė.

Pagalbą suteikti vyrui mėginta ir anksčiau, tačiau ir jis, ir jo mama jos atsisakydavo.

Plungės rajono Socialinės paramos skyriaus vedėja Genovaitė Vasylienė BNS yra sakiusi, kad šeima buvo žinoma seniūnijai ir socialiniams darbuotojams, tačiau jokios pagalbos namuose priimti nesutikdavo, visus reikalus moteris susitvarkydavo atėjusi į seniūniją. Aplankyti atvykusių savivaldybės darbuotojų moteris į namus neįsileisdavo mažiausiai penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS yra pasakojęs Šateikių seniūnijos, kuriai priklauso ir šis kaimas, seniūnas Zigmantas Strumyla, pirmą kartą užeiti į namus, kur gyveno 1967 metais gimęs vyras ir jo 1937 metais gimusi motina, mėginta prieš pusantrų metų. Tačiau ir pats vyras, ir vėliau grįžusi jo motina pagalbos atsisakė. Tuomet vyras, seniūno duomenimis, dar pats judėjo, tačiau kaktoje turėjo žaizdą.

Pasak Z. Strumylos, dar kartą į namus seniūnijos darbuotojai buvo užėję prieš šventes, tačiau nors motina prie sūnaus svečių neleido, pro durų plyšį pavyko pastebėti, kad kažkas su juo yra negerai, todėl pas moterį atvykta su policija. Tuomet ji taip pat nenorėjo įsileisti žmonių.

REKLAMA

Klaipėdos apskrities policijos duomenimis, lovoje gulinčio vyro veidas buvo supuvęs, be nosies, žandų, akių, tačiau asmuo buvo gyvas.

Vyro mama teigė prižiūrinti sūnų, o jo veidas esą apiręs dėl neaiškios ligos. Tai, kad vyras iš tiesų serga odos liga, kuri galėjo sukelti tokius padarinius, policijos pareigūnams patvirtino ir medikai, apžiūrėję vyrą.

Vyras buvo sumuštas, tačiau nesigydė, manoma, kad vis tai išsivystė į sunkią ligą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų