REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Asociatyvi nuotr. (Vido Bivainio nuotr.)

Neplanuotai Registrų centre apsilankiusi vilnietė įmonės vadovė apstulbo – verslui be jos žinios nuo šiol vadovaus buvusio vyro sūnus. Moteris įtaria už grotų sėdintį buvusį vyrą suklastojus dokumentus, o Registrų centras kone detektyvu tapusiai istorijai turi paprastesnį paaiškinimą.

6

Neplanuotai Registrų centre apsilankiusi vilnietė įmonės vadovė apstulbo – verslui be jos žinios nuo šiol vadovaus buvusio vyro sūnus. Moteris įtaria už grotų sėdintį buvusį vyrą suklastojus dokumentus, o Registrų centras kone detektyvu tapusiai istorijai turi paprastesnį paaiškinimą.

REKLAMA

Nedidelei įmonei Vilniuje vadovavusi Elena (tikrasis vardas redakcijai žinomas) negali suprasti, kas įvyko – vieną dieną įmonė priklausė jai, o kitą moteris sužinojo, jog naujasis įmonės vadovas pasikeitė be jos parašo.

Po savaitgalio – netikėta staigmena

Portalui tv3.lt vilnietė Elena pasakojo buvusi vienintelė analizėmis užsiimančios įmonės vadovė ir akcininkė. Kai vadovavo įmonei, moteris jau buvo išsiskyrusi, kontakto su įkalinimo įstaigoje esančiu buvusiu vyru nepalaikė. Vis tik vieną dieną Registrų centre Elena sužinojo apie netikėtai pasikeitusį įmonės savininką.

„Kreipiausi į Registrų centrą dėl kitų įmonės reikalų. Galvojau, nutraukta sutartis. Kilo mintis, kad kažkas padaryta nusikalstamu būdu, nes šiaip sutarčių nenutraukia. Kreipiausi, sako, yra įmonės vadovas kitas žmogus – mano buvusio sutuoktinio sūnus iš pirmos jo santuokos“, - tv3.lt pasakojo Elena.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomiausia tai, kad įmonės vadovas pakeistas būtent tą dieną, kai kalintis Elenos sutuoktinis savaitgaliui paleistas į laisvę. Maža to, laisvėje atsidūręs vyrą bandė smurtauti prieš buvusią žmoną.

REKLAMA

„Ten kažkaip būna, kad juos paleidžia savaitgaliui, artimieji pasirašo, kad atsako už juos. Ir jis tą savaitgalį buvo grįžęs namo, veržėsi į butą, smurtavo, bandė smurtauti, bet jam tai nepavyko, grasino man“, - sakė moteris.

Buvusi įmonės vadovė įtaria, kad sutuoktinis vadovą perrašyti galėjo suklastojęs jos parašą, nes ji pati esą parašo niekur nedėjo.

„Po viso to savaitgalio rezultato aš turiu, kad aš realiai nieko neturiu. Viską jis pasiėmė, akcijas kažkaip persirašė kažkokiu neteisėtu būdu. Jis gal parašus klastojo, nes kitaip to nepadarysi. Aš tikrai niekur parašų nededu, nei į Registrų centrą važiuoju“, - tikino moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Parašo net nereikėjo

Elena piktinasi, kad jos vyrui klasta pavyko perrašyti įmonę savo sūnui ir už aplaidumą kaltina juridinių asmenų reikalais besirūpinantį Registrų centrą. Tačiau centro atstovė Kristina Petrošienė teigia – dokumentai rodo ką kita.

Anot Registrų centro atstovės, Elena nebuvo vienintelė įmonės akcininkė, o vadovas pakeistas akcininkų sutarimu.

„Prašymas Registrų centro Vilniaus filialui pateiktas vasario pabaigoje – prašyta įregistruoti, kad pasikeitė bendrovės vadovas. Toks prašymas buvo grindžiamas akcininkų susirinkime priimtu sprendimu atleisti Eleną iš vadovo pareigų ir paskirti naują direktorių“, - atsakyme tv3.lt rašė K. Petrošienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Elena, kaip vienintelė įmonės akcininkė, figūruoja tik 2012-2015 m., todėl jos parašo pakeisti įmonės vadovą net nereikėjo. Vis tik Registrų centras vykdo įmonių „vagysčių“ prevenciją, todėl filialo darbuotojai paprašė pateikti duomenis apie dabartinius įmonės akcininkus. Naujojo direktoriaus įgaliotas asmuo tai padarė elektroniniu būdu.

Laiko šeiminiu konfliktu

Jei Elena įtaria, kad šioje istorijoje galėjo būti klastojami akcijų perleidimo dokumentai, būtina kreiptis į teisėsaugą ir reikalauti pradėti ikiteisminį tyrimą, pataria Registrų centro atstovė K. Petrošienė.

„Mūsų darbuotojai, kaip minėjau, paprašė pateikti papildomų prašymą pagrindžiančių dokumentų, todėl iš savo pusės atlikome visus įmanomus veiksmus kad įsitikintume, jog naujo vadovo paskyrimas išreiškia akcininkų valią“, - sakė K. Petrošienė.

REKLAMA

Tiesa, specialistė pripažįsta, kad anksčiau išties būta atvejų, kai įmonės pasisavinamos klastojant dokumentus, tačiau „kartu negalima atmesti galimybės, jog tai – šeimos konfliktas ir nesutarimai dėl nuosavybės“.

Tuo tarpu Registrų centras, anot K. Petrošienės, savo iniciatyva kelia klausimą dėl papildomų „saugiklių“ ir prevencijos priemonių. Būtent dėl to įvesta praktika prašyti iš duomenis keičiančių asmenų papildomos informacijos, kuri pagrįstų akcininkų valią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų