REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Skaudi tragedija: motina neteko dviejų mažylių

Šeimos tragedija: mirė du iš trynukų – perspėja visus tėvus

Sukrečia iki širdies gelmių: lovelėje mama rado du negyvus sūnelius

Kiekvienai šeimai gražiausia diena gyvenime tampa toji, kai gimsta jų vaikas. Tačiau skaudžiausios akimirkos išaušta tada, kai mažyliams nutinka kažkas blogo. Ką jau kalbėti apie pačius tragiškiausius atvejus.

5

Kiekvienai šeimai gražiausia diena gyvenime tampa toji, kai gimsta jų vaikas. Tačiau skaudžiausios akimirkos išaušta tada, kai mažyliams nutinka kažkas blogo. Ką jau kalbėti apie pačius tragiškiausius atvejus.

REKLAMA

Taigi diena, kai šiai šeimai gimė trynukai, buvo laimingiausia gyvenime. Tačiau po 5 mėnesių įvyko tragedija.

Užsienio žiniasklaidoje pasirodė tragiška šeimos istorija – naktį namuose mirė du kūdikiai, kuriems buvo vos penki mėnesiai, rašoma „The Mirror“.

Abu jie mirė dėl kvėpavimo takų infekcijos (Mikoplazminė kvėpavimo organų infekcija yra bakterijų – mikoplazmų sukeliamos kvėpavimo organų uždegiminės ligos).

Mažieji Charlie ir Ethan gulėjo ant šono lovelėje, kai atėjusi į kambarį juos negyvus rado motina. Nereikia net sakyti, kad pamačius nekvėpuojančius savo mažylius moterį ištiko baisus šokas.

REKLAMA
REKLAMA

29-erių metų moteris netrukus iškvietė medikų tarnybas, tačiau mažyliai iš tiesų jau buvo negyvi, atgaivinti jų nepavyko. Medikai tikina, kad šių kūdikių mirtį nulėmė ir tai, kad jie gimė neišnešioti, nes būtent tokiems kūdikiams didesnė rizika užsikrėsti šia kvėpavimo takų infekcija.

REKLAMA

Tačiau tikslią mirties priežastį medikai galėjo įvardyti tik praėjus 6 mėnesiams po mažylių mirties. Paaiškėjo, kad mažyliai mirė dėl natūralių priežasčių. Iš pradžių buvo iškelta net apsinuodijimo versija, tačiau ji nepasitvirtino.

Infekcija, dėl kurios mirė mažyliai, paveikia kvėpavimo takus, plaučius, gerklę ir sukelia staigią mirtį.

Šiai šeimai liko vienintelė viltis – mažylis Ethanas.

Po kūdikių mirties tėvai ragina neignoruoti jokių mažylių negalavimų.

SIMPTOMAI

- Kosulys

- Galvos skausmas

- Bendras silpnumas

- Karščiavimas

- Raumenų skausmas

- Sausas kosulys

- Skausmas krūtinėje 

- Pykinimas

- Vėmimas

- Gerklės skausmas

- Ausies skausmas

- Prikurtimas

- Užkimęs balsas

Negydant viršutinių kvėpavimo takų mikoplazminės infekcijos gali komplikuotis otitu, sinusitu, plaučių uždegimu, pleuritu.

REKLAMA
REKLAMA

Esant užsitęsusiam kosuliui būtina atlikti plaučių rentgenogramą, o esant galvos skausmui, įtariant sinusitą, ir sinusų rentgenogramą.  Į užsitęsusį kosulį niekada nereikia numoti ranka, pastebėjus dažnai kosintį ir sloguojantį bendradarbį, šeimos narį ar darželyje vaiką, reikėtų paraginti kreiptis pas gydytoją.

Tik tikslus gydymas ir atlikti tyrimai gali išgelbėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų