REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Žemėlapis (nuotr. 123rf.com)

Pasaulio milžinei – ekstremalus perspėjimas: smogs dar viena stichija

Įspėja tūkstančius žmonių, atšaukti skrydžiai

JAV šiaurės rytų valstijose trečiadienį, antrąją pavasario dieną, buvo atšaukti skrydžių, uždaryta mokyklų ir federalinių įstaigų, šį regioną užklupus ketvirtai per tris savaites smarkiai pūgai.

16

JAV šiaurės rytų valstijose trečiadienį, antrąją pavasario dieną, buvo atšaukti skrydžių, uždaryta mokyklų ir federalinių įstaigų, šį regioną užklupus ketvirtai per tris savaites smarkiai pūgai.

REKLAMA

Siaučiant pūgai „Toby“, Niujorke 20 val. vietos (ketvirtadienį 2 val. Lietuvos) laiku sniego sluoksnio storis pasiekė 18 cm, nors sinoptikai žadėjo daug gausesnius kritulius.

Kai kuriuose JAV finansų sostinės rajonuose prognozuota daugiau nei 30 cm sniego. Vis dėlto neaišku, ar šįkart kritulių buvo daugiau nei per 1915 metų pavasario pūgą, kai prisnigo apie 25 centimetrus.

JAV Nacionalinė meteorologinė tarnyba įspėjo, kad vėjo gūsių greitis gali siekti 64 km per valandą, o Niujorke, Naujajame Džersyje ir Konektikute gali nutrūkti elektros energijos tiekimas ir išvirsti medžių.

Dar vienos kadencijos siekiantis Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo prieš pūgą paskelbė mieste ir aplink jo nepaprastąją padėtį.

REKLAMA
REKLAMA

JAV buvo atšaukta daugiau nei 4,4 tūkst. tarptautinių ir vidaus skrydžių, įskaitant daugumą Niuarko ir LaGuardios reisų bei pusę skrydžių Niujorko Johno F. Kennedy ir Filadelfijos tarptautiniuose oro uostuose.

REKLAMA

Taip pat buvo atšaukta 40 proc. Vašingtone esančio Ronaldo Reagano nacionalinio oro uosto skrydžių, nurodė šią statistiką renkantis tinklalapis „FlightAware“.

Niujorko meras Billas de Blasio paragino darbdavius anksčiau paleisti darbuotojus namo, nes buvo prognozuojama, kad 16 val. (22 val. Lietuvos) laiku pradės kristi itin daug sniego ir susiklostys „į pūgą panašios sąlygos“.

„Vakaro piko valandomis bus labai, labai sudėtingos sąlygos. Jeigu šį vakarą neturite reikalų mieste, geriau neišeikite iš namų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo B. de Blasio.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu vyksta labai nedaug skrydžių. Esu įsitikinęs, kad padėtis kas valandą tik blogės. Spėju, kad antrą dienos pusę vyks vos keletas skrydžių“, – pridūrė Niujorko meras.

Vašingtone – įtakingiausioje pasaulyje sostinėje – buvo uždaryta mokyklų ir federalinių institucijų pastatų dėl numatytų 7–20 cm kritulių.

JAV Kongresas liko atidarytas, nes įstatymų leidėjai ginčijosi dėl federalinių išlaidų įstatymo, kad netektų laikinai uždaryti vyriausybės institucijų.

Naujojo Džersio gubernatorius taip pat paskelbė neįprastąją padėtį, o Filadelfijoje buvo uždarytos mokyklos. Viešojo transporto bendrovė „New Jersey Transit“ savo ruožtu atšaukė autobusų reisų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brodvėjaus teatro pramoginiai renginiai vyko kaip planuota, tačiau popmuzikos žvaigždė Justinas Timberlake'as pranešė, kad buvo atšauktas jo koncertas, turėjęs įvykti trečiadienį arenoje „Madison Square Garden“.

Bostono pareigūnai įsakė viešosioms mokykloms užsidaryti iki ketvirtadienio. Žiemos šiame mieste paprastai būna šaltesnės nei piečiau esančiuose JAV regionuose.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų