REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per plauką nuo Eurolygos atkrintamųjų varžybų atsidūrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą gali užsitikrinti kelialapį į ketvirtfinalį.

Per plauką nuo Eurolygos atkrintamųjų varžybų atsidūrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą gali užsitikrinti kelialapį į ketvirtfinalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai svečiuose susikaus su Madrido „Real“ klubu. Šias ir dar trejas 28-ojo turo rungtynes rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

REKLAMA

Kauniečiai jau šiandien žengtų į kitą varžybų etapą, jei įveiktų „Real“ komandą arba jei Tel Avivo „Maccabi“ namie pralaimėtų Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams.

„Žalgiris“ neprasimuštų į atkrintamąsias varžybas tik tokiu atveju, jei sukluptų likusiuose trijuose mačuose, „Maccabi“ laimėtų visas tris dvikovas, o Vitorijos „Baskonia“ iškovotų pergalę dvejose iš trejų rungtynių.

„Real“ pirmojo rato akistatoje Kaune sutriuškino „Žalgirį“ 88:67. Tuomet Madrido klubo jaunasis vunderkindas Luka Dončičius pelnė 29 taškus, surinko 35 naudingumo balus. Pirmosiose rungtynėse svečiai pataikė net 15 tritaškių, o šeimininkai – vos 5 iš 19.

REKLAMA
REKLAMA

L. Dončičius pastaruoju metu gydėsi traumą, bet šiandien jau turėtų pasirodyti aikštėje. Tiesa, nerungtyniaus vidurio puolėjas Gustavo Ayonas. Jis susižeidė čiurną praėjusio turo mače su „Valencia“. Šias rungtynes „karališkasis“ klubas kiek netikėtai pralaimėjo 88:96.

„Real“ iš pastarųjų septynių Eurolygos dvikovų triumfavo tik trijose. Pablo Laso auklėtiniai šį sezoną namie jau pralaimėjo keturis mačus – Pamaskvio „Chimki“, Belgrado „Crena Zvezda“, Pirėjo „Olympiacos“ ir Stambulo „Fenerbahce“ ekipoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir „Real“, ir „Žalgiris“ iškovojo po 16 pergalių ir užima 4-5 vietas. Abi komandos reguliariajame sezone dar turi galimybių užimti 3 vietą.

Madrido krepšininkai kauniečius lenkia pagal pelnytus taškus (atitinkamai pelno 85,6 ir 81,3 taško), atkovotus kamuolius (35,8 ir 33,7), blokuotus metimus (3,4 ir 1,8), perimtus kamuolius (6,6 ir 5,6), „Real“ rečiau klysta (11,2 ir 13,3).

Žalgiriečiai varžovus akivaizdžiai lenkia mesdami tritaškius (41,5 ir 37,7 proc.). Kiti pagrindiniai abiejų komandų statistikos rodikliai labai panašūs.

REKLAMA

Madrido klube rezultatyviausiai žaidžia L. Dončičius. Jis pelno po 17 taškų, atkovoja 5 kamuolius, atlieka 4,5 rezultatyvaus perdavimo, sukaupia 23,1 naudingumo balo. Visų kitų krepšininkų rezultatyvumas yra vienaženklis.

„Real“ Kauno ekipą Eurolygoje įveikė 9 kartus iš eilės. Tarpusavio mūšiuose Ispanijos klubas pirmauja net 16:1. „Žalgiris“ iš Madrido nė karto į namus neparsivežė pergalės.

Transliacijų tvarkaraštis:

Kovo 22 d. (ketvirtadienis)

20.50 val. „Maccabi“ – „Panathinaikos“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

21.30 val. „Real“ – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

23.45 val. „Maccabi“ – „Panathinaikos“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

Kovo 23 d. (penktadienis)

18.45 val. „Chimki“ – CSKA (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

21.45 val. „Barcelona“ – „Baskonia“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

23.45 val. „Barcelona“ – „Baskonia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų