REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekas kitas žvilgsniui nesuteikia tiek gyvumo kaip nepriekaištingai paryškintos blakstienos. Kai ateina laikas išsirinkti labiausiai tinkantį blakstienų tušą, dažnai paklystame didžiulėje jų įvairovėje.

Niekas kitas žvilgsniui nesuteikia tiek gyvumo kaip nepriekaištingai paryškintos blakstienos. Kai ateina laikas išsirinkti labiausiai tinkantį blakstienų tušą, dažnai paklystame didžiulėje jų įvairovėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vizažo meistrė Julija Jermakova pataria, kaip išsirinkti sau tinkamiausią šepetėlį, atrasti geriausią tušo tekstūrą ir išmokite triukų, padėsiančių sukurti dramatišką ir užburiantį efektą.

REKLAMA

Kaip išsirinkti sau tinkamiausią blakstienų tušo galvutę? 

Pirmiausia prisiminkite, jog prieš ryškinant blakstienas svarbu visuomet naudoti rietiklį. Tai sukuria puikų ir efektingą pagrindą tušui bei natūraliai pakelia blakstienas.

Prieš renkantis blakstienų tušą, apgalvokite, kokio rezultato siekiate – tuomet šis procesas taps itin lengvu.

Dramatiškos, didelės apimties blakstienos. Renkantis tušą, svarbu gerai apžiūrėti tušo galvutės formą – tai pradės suprasti, kokį efektą blakstienoms suteiks produktas, kai juo paryškinsite akis. Dramatiškam efektui sukurti rinkitės apvalią galvutę, tankiai dengtą šereliais. „Suktas ir apvalus šepetėlis suintensyvins dramatišką efektą, jei tušą dengsite nuo blakstienų šaknų iki pat galiukų. Produktą tepkite lengvais, horizontaliais judesiais. Sodri juoda spalva pabrėš akių spalvą ir suteiks dar intensyvesnį efektą“, – kalbėdama apie dramatišką akių makiažą sako vizažo meistrė J.Jermakova.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgos ir atskirtos blakstienos. Ilginantis tušas turėtų „ištempti“ natūralias blakstienas – šiam efektui pasiekti, rinkitės mažų šukų tipo šepetėlį. Tokia galvutė leis kruopščiai atskirti kiekvieną blakstieną nuo pat šaknų iki galiukų. Panašų efektą blakstienoms suteikia ir mažais rutuliukais dengtos tušo galvutės. Vertėtų prisiminti – nekraipykite šepetėlio – staigūs judesiai gali sulipinti blakstienas ir sugadinti grakštų bei lengvą efektą.

Riestos ir ilgos blakstienos. Jeigu jūsų blakstienos yra tiesios ar nulinkę žemyn, išlinkusi tušo galvutė yra geriausias pasirinkimas. „Kad išgautumėte geriausią efektą, tepkite tušą dvejomis kryptimis – iš pradžių padenkite galiukus, o tuomet jas įprastai ryškinkite nuo šaknų iki galiukų“, – teigia „Douglas“ specialistė. Paprastai ilginančių tušų tekstūra būna kiek klampesnė nei įprasta – ne veltui – būtent tai užfiksuoja riestas blakstienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaidimai su tušu – kodėl du geriau nei vienas?

Dažnai besidarant makiažą bruožus norisi paryškinti kuo įmanoma daugiau. Tai reiškia – ryškinant blakstienas, norite ne tik ilginančio, bet ir dramatiško, tankių blakstienų efekto. Ne retai ypatingoms progoms norisi neįprastai ryškių ir riestų blakstienų, tačiau tam reikia mokėti maišyti kelis skirtingus tušus. Smalsu, kaip tai padaryti?

„Visuomet pradėkite tepti tušą ryškinančia ir ilginančia galvute – tai sukuria tobulai atskirtų blakstienų pagrindą ir joms suteikia grakštaus lengvumo. Atsikratykite tušo pertekliumi jį nubraukdami ir įsitikinkite, jog nuo plaukelio vidurio padengta kiekviena blakstiena, tuomet luktelkite 30 sekundžių. Venkite tepti daugiau nei du sluoksnius“, – pataria vizažo meistrė.

REKLAMA

Tai įvykdę, rinkitės tankinančią ir užriečiančią galvutę, kuria tušą reikia dengti nuo blakstienų linijos iki galiukų. Prieš sluoksniuodamos, įsitikinkite, jog šepetėliu netepate pernelyg daug tušo – denkite lengvus sluoksnius, kad išvengtumėte lipnaus efekto.

Juodas, rudas ir netgi spalvotas – kokia spalva jums tinkamiausia?

Visiems aišku, jog sodrus juodas tušas nepriekaištingai tinka bet kokiam tipažui. Tai – klasika, nepavaldi laikui ir tendencijoms, tinkanti ir raudonajam kilimui, ir vėlyviems sekmadienio pusryčiams. Šiandienos mados vėjai pristato spalvas, kurios suteikia ne mažiau įspūdingą efektą. Pirmiausia, vertėtų pradėti nuo patį natūraliausią įvaizdį sukuriančios blakstienų tušo spalvos – rudos. Ši spalva puikiai tinka natūralaus, subtilaus makiažo mėgėjoms, ypač toms, kurios turi itin šviesią odą ir rusvus plaukus. Taip pat ši spalva – nepriekaištingas kasdienio makiažo į darbą pasirinkimas.

REKLAMA

„Ryškūs ir spalvoti blakstienų tušai pastaruoju metu yra tikras mados klyksmas. Tai – mėgstamiausias makiažo meistrų pasirinkimas, kurį verta pabandyti kiekvienai. Vertėtų žinoti, jog profesionalai tokius tušus naudoja tik kaip pretenzingą makiažo priedą“, – tendencijas vardina J. Jermakova.

Tai reiškia, jog iš pradžių jie blakstienas padažo paprastu juodu tušu, o ryškia spalva dar labiau paryškina žvilgsnį. Turkio spalva puikiai tiks mėlynų akių savininkėms, purpurinė ir tamsiai raudona – rudaakėms ir žaliaakėms, o žalias tušas paryškins šviesiai rusvas akis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tendencijų vėjai – atvirkštinis efektas

Apatinėms blakstienoms paprastai skiriame mažiau dėmesio nei viršutinėms. Viena karščiausių šiandienos tendencijų, kurią pamėgo daugelis makiažo guru – mažos, bet ryškios ir grakščios apatinės blakstienos, kurioms padailinti kuriami specialūs tušai. „Nedidelės apatinių blakstienų tušo galvutės padeda išvengti gumulėlių – keli lengvi tušo sluoksniai sukuria natūralų ir spindintį žvilgsnį. Jeigu siekiate maištingesnio įvaizdžio – laikykite šepetėlį vertikaliai ir tepkite tušą, kol sukursite norimą efektą“, – pataria vizažo meistrė Julija.

Tam, kad nesuklystumėte, po blakstienomis pakiškite kortelę – tai apsaugos nuo nereikalingų tušo dėmelių.

Nepaisant to, kad blakstienų tušo paieškos gali būti sudėtingos, išsirinkite sau tinkamiausią variantą ir siekite kvapą gniaužiančių efektų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų