REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Turtingiausių pasaulio sportininkų dešimtukas (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Šią savaitę sporto pasaulį apskriejo žinia, jog Formulės-1 pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas ketina pasirašyti 3 metų trukmės sutartį su „Mercedes“ komanda, kurios vertė siektų net 120 mln. svarų sterlingų arba beveik 137 mln. eurų.

30

Šią savaitę sporto pasaulį apskriejo žinia, jog Formulės-1 pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas ketina pasirašyti 3 metų trukmės sutartį su „Mercedes“ komanda, kurios vertė siektų net 120 mln. svarų sterlingų arba beveik 137 mln. eurų.

REKLAMA

Ir mes kalbame tik apie tiesioginį Vokietijos ekipos atlyginimą britui, kuris dar susižeria apvalią sumą pinigų iš sutarčių su rėmėjais.

Vokiečiai tikisi pasirašyti kontraktą dar iki šio sekmadienio lenktynių Australijoje, kur artėjantį savaitgalį startuoja naujas Formulės-1 čempionatas.

Pagal sutarties sąlygas praėjus dviem metams Hamiltonas turėtų progą apsispręsti, ar lieka komandoje dar vieną sezoną.

O pamąstyti tikrai bus dėl ko – palikęs savo parašą šalia šio įspūdingo „Mercedes“ pasiūlymo Hamiltonas vidutiniškai per savaitę uždirbtų net 878 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingai atrodanti suma, kuri keturis kartus F-1 čempionui garantuotų ketvirtą vietą daugiausiai uždirbančių pasaulio sportininkų sąraše.

Taip, jūs perskaitėte teisingai – planetoje yra trys atletai, kurių piniginės storis didesnis nei minėto brito.

REKLAMA

Autoritetingas amerikiečių verslo leidinys „Forbes“ nuolatos pateikia duomenis, kiek uždirba turtingiausi pasaulio žmonės, tarp kurių dažnai šmėkščioja ir sportininkų pavardės.

Vadovaudamiesi leidinio pateikiamais skaičiais pasižvalgykime iš arčiau, kaip atrodo daugiausia uždirbančių (atlyginimas+sutartys su rėmėjais) pasaulio sportininkų dešimtukas.

Sąraše pateikiami tik tie atletai, kurie dar nėra nutraukę savo profesionalios karjeros. Visos pinigų sumos nurodytos eurais.

1. CRISTIANO RONALDO – 75,8 mln.

Penkis kartus „Auksinį kamuolį“ laimėjęs Cristiano Ronaldo karaliauja ne tik futbolo stadionuose.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu jis yra daugiausiai pinigų per vienerius kalendorinius metus į savo kišenę įsidedantis sportininkas.

„Forbes“ leidinys skelbia, jog Madrido „Real“ komanda portugalui sumoka kiek daugiau nei 47 mln. eurų.

Patraukli išvaizda ir tobulas kūnas futbolininkui garantavo sutartis su tokiais milžinais kaip „Nike“, „Armani“ ar „Tag Heur“.

Viso iš sutarčių su rėmėjais jis surenka net 28,5 mln. eurų.

Ronaldo pergalės aukščiausio rango varžybose ir stulbinanti forma mušant įvarčius geriausiai įrodo, jog jis yra vertas kiekvieno savo uždirbamo grašio.

2. LEBRONAS JAMESAS – 70,2 mln.

Karalius Jamesas vis dar išlieka bene sunkiausiai sustabdomas krepšininkas aikštelėje.

Keturis kartus naudingiausiu NBA lygos žaidėju pripažintas „monstras“ savo kraityje turi tris čempiono žiedus ir atkakliai siekia pagerinti šią statistikos grafą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klivlando „Cavaliers“ klubas LeBronui per metus sumoka 25,4 mln. eurų.

Likusius 44,8 mln. jis susirenka iš kosminio dydžio sutarčių su tokiais garsiais firminiais ženklais kaip „McDonalds“, „Coca-Cola“ ar „Samsung“.  

3. LIONELIS MESSI – 65,2 mln.

Jeigu skaičiuotume tik uždirbamus pinigus, Lionelis Messi šįkart priverstas pripažinti savo amžino varžovo Cristiano Ronaldo pranašumą.

Argentinos futbolo magas iš „Barcelonos“ klubo gauna 43,2 mln. eurų per metus.

Sutartys su „Adiddas“, „Pepsi“, Dolce&Gabbana ir kitomis kompanijomis L.Messi leidžia papildyti savo banko sąskaitą dar 22 mln.

4. LEWISAS HAMILTONAS – 57 mln. 

Beveik nėra abejonių, jog britas netrukus patvirtins savo naują sutartį su „Mercedes“ komanda ir tada jis oficialiai taps ketvirtu daugiausiai uždirbančiu pasaulio sportininku.

REKLAMA

45,6 mln. eurų iš komandos ir 11,4 mln. surinkti iš rėmėjų – būtent taip jau artimiausiu metu turėtų atrodyti Formulės-1 čempiono honorarų eilutė.

Britas yra žinomas kaip „Tommy Hilfiger“, „Monster Energy“ ar „Puma“ prekinių ženklų reklaminis veidas.  

5. ROGERIS FEDERERIS – 52,1 mln.

Sunku patikėti, bet net ir sulaukęs 36-erių R.Federeris išlieka vienu pavojingiausių pasaulio tenisininkų.

Paskaičiuota, jog net 20 „Didžiojo kirčio“ turnyrų laimėjęs šveicaras iš prizinių fondų susirenka 4,9 mln.

Likusius 47,2 mln. eurų jis gauna iš pelningų sutarčių su tokiais rykliais kaip „Nike“, „Mercedes-Benz“ ar „Rolex“.

REKLAMA

Nė vienas kitas pasaulio sportininkas negali pasigirti gaunantis tiek daug pinigų iš rėmėjų kaip šveicarų maestro.  

6. KEVINAS DURANTAS – 49,4 mln.

2016 metų vasarą iš Oklahomos į Kalifornijos valstiją persikėlęs Kevinas Durantas kartu su likusiu „Warriors“ žvaigždynu pasipuošė NBA čempionų žiedais.

Neeilinių sugebėjimų krepšininkas iš savo naujos darbovietės uždirba 21,67 mln.

Tačiau tai yra vis tiek mažesnė suma nei ta, kurią jam garantuoja kontraktai su rėmėjais.

Tiksliau kalbant sutartis su „Nike“. Užsienio žiniasklaidoje skelbiama, jog puolėjas su šia kompanija sudarė naują dešimties metų kontraktą, kurio bendra vertė siekia net 244 mln. eurų!  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. RORY MCLLROY – 40,7 mln.

R.Mcllroy tituluojamas turtingiausiu Šiaurės Airijos žmogumi visame pasaulyje.

Sportininkas iš golfų turnyrų pernai surinko 13 mln. eurų. Likusiais 27 mln. eurų kišenėje jam leidžia mėgautis sutartys su rėmėjais.

Paskutinį dėmesio vertą kontraktą R.Mcllroy sudarė su golfo įranga prekiaujančia „TaylorMade“ kompanija, kuri per artimiausius dešimt metų sportininkui sumokės 87,9 mln.  

8. ANDREW LUCKAS – 40,7 mln.

Amerikietiško futbolo žaidėjas Andrew Luckas iš savo Indianapolio „Colts“ komandos per metus užsidirba net 38,3 mln. eurų.

Tačiau A.Luckas, skirtingai nei likę šio dešimtuko atstovai, negali pasigirti dideliais honorarais iš reklamos sutarčių.

REKLAMA

Daugiausia lėšų jam atitenka iš sutarties su „Nike“, tačiau kontraktas toli gražu nėra toks įspūdingas kaip, pavyzdžiui, anksčiau minėto Kevino Duranto.  

9. STEPHAS CURRY – 38,5 mln.

Oklando „Warriors” komanda gali pasigirti esanti vienintelė ekipa pasaulyje, kurios garbę gina net du brangiausių pasaulio sportininkų dešimtukui priklausantys atletai.

Daugelį krepšinio mitų jau spėjęs paneigti S.Curry iš NBA čempionų klubo gauna 10 mln. eurų ir galima drąsiai teigti, jog yra vertas daugiau.

Du kartus naudingiausio NBA žaidėjo prizą laimėjęs amerikietis iš savo rėmėjų surenka 28,5 mln. eurų. Didžiausią pyrago dalį gynėjui garantuoja sutartis su „Under Armour“.  

REKLAMA

10. JAMESAS HARDENAS – 38 mln.

Jamesas Hardenas daugelio krepšinio ekspertų įvardinamas kaip pagrindinis pretendentas šiame sezone laimėti naudingiausio NBA žaidėjo prizą.

Hiustono „Rockets“ lyderis iš savo klubo gauna 21,7 mln. algą.

Tai yra šiek tiek didesnė pinigų suma nei krepšininkas gauna iš sutarčių su tokiais prekiniais ženklais kaip „BodyArmor“, „Adidas“ ir „Foot locker“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų